Jamesszel kiegészülve vághat vissza a Cavs

Megint nyerni tud a Wizards Clevelandben? - klasszis hátvédpárosok csatája Torontóban - folytatná a Boston - szörnytalálkozó Milwaukee-ban

 

Charlotte Hornets – Indiana Pacers 01:00

Egy hete Indianapolisban győzött egy ponttal a Hornets, és azóta már fél meccsel riválisa elé is került, így kiemelten fontos lesz ez a találkozó. A Charlotte az elmúlt tíz találkozójából nyolcat megnyert, Kemba Walker nagyon magabiztos és kontrollált játékot mutat, hazai pályán ráadásul különösen erősek, így nem lesz könnyű dolga a Pacersnek. A vendégeknél Paul George formája mindig sokat számít, az utóbbi három meccsén 35%-kal dobott, márpedig védekezhet bármilyen jól az Indiana, elöl is kelleni fog az extra. Kérdés, hogy a Charlotte periméter-emberei milyen napot fognak ki, és hogy George Hill mennyire képes lassítani Walkert, a külső dobások biztosan fontosak lesznek majd.

Orlando Magic – Phoenix Suns 01:00

A Magic még harcban lehet a playoffért, hiszen jelenleg három és fél meccsre vannak Paytonék a nyolcadik helytől, ez a mérkőzés így kötelező számukra. A Phoenix idegenbeli back-to-backet játszik, tegnap simán kikaptak Miamiban Devin Booker 34 pontja ellenére, és bár egy-egy egyéni extra most is kicsúszhat náluk, annyira gyengén védekeznek és annyira képtelenek nyerni, hogy meglepő lenne, ha nem húzná be a meccset az Orlando. A hazaiak sem a védekezésükről híresek, de pihentebbek, energikusabbak, motiváltak, és bár Mario Hezonja legutóbb remekül helyettesítette, a hírek szerint visszatérhet Evan Fournier is.

Philadelphia 76ers – Miami Heat 01:00

Nagy formában van a Heat, a gárda az utóbbi három, illetve az utóbbi 17-ből 12 meccsét megnyerte – a védekezésük továbbra is rendben van, elöl pedig egyelőre jól fest a felgyorsított játék. Wade és Dragic is hatékony mostanában, Whiteside-ról nem is beszélve, de egyrészt a back-to-back, másrészt az idegenbeli találkozó miatt érheti őket meglepetés – a Philly képes sok pontot dobni, és komoly hátrányból is rendszeresen fel tud állni. A hazaiaknál Jahlil Okafor sorozatban harmadik meccsén sem léphet pályára valószínűleg, és az esélyek egyértelműek – a Philly majdnem 120 pontot kap átlagban az utóbbi időben, nagy blama lenne a Heat részéről, ha nem tudná behúzni a találkozót.

Boston Celtics – New York Knicks 01:30

Nagyon ellentétes irányba mozognak a csapatok, a Boston zsinórban 12 hazai győzelemnél jár, és stabilan őrzi keleti harmadik helyét, ellenben a Knicksnél növekszik a feszültség, és az utóbbi 18 találkozóból 15-öt elveszített a gárda. Ezek után itt is könnyű meghatározni, hogy ki az esélyes, sokkal egységesebb a Celtics, sokkal gyorsabb játékot játszik, sokkal ponterősebb, és védekezésben is hatékonyabb – ugyan a palánk alatt a Lopez-Porzingis kettős okozhat kellemetlen perceket számukra, a periméteren valószínűleg komoly fölényben lesznek.

Toronto Raptors – Portland Trail Blazers 01:30

Idegenbeli túrája nehéz részéhez érkezett a Blazers, hiába vannak nagy formában Lillardék, legutóbb kikaptak Bostonban, most pedig egy szintén nagyon kemény terepre utaznak – ráadásul ez már az ötödik idegenbeli meccsük lesz sorozatban. A hátvédek csatájáról szólhat ez a derbi, hiszen amíg a Toronto a Lowry-DeRozan, a Portland a Lillard-McCollum páros eredményességétől függ, de mindketten képesek nagyon keményen védekezni is, így nem túlzás azt állítani, hogy itt dőlhet el a találkozó. A frissesség és a hazai pálya is a Raptors mellett szól, ráadásul az utóbbi meccseken támadásban még egy szinttel feljebb kapcsoltak – érdemes még megemlíteni, hogy február elején nyerni tudtak Portlandben is.

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 02:00

A Cavsnél továbbra sincs minden rendben, februárban egyáltalán nem játszottak jól, a csapatmorál és LeBron James nyilatkozatai szintén „érdekesek”, de saját közönségük előtt természetesen szinte mindenki ellen esélyesnek számítanak. Alig egy hete viszont kikaptak Washingtonban James nélkül, így van mit bizonyítaniuk, főleg úgy, hogy a fővárosiak december elején ebben a csarnokban is nyerni tudtak. Wallék most is jó formában vannak, a védekezésük nagyon összeállt, elöl pedig az irányító diktálja a tempót – Bradley Beal a pad vezéreként remekel, és a gárda zsinórban négy győzelemnél jár. Nagyon érdekes meccsre számíthatunk, ha a Washington tudja tartani az utóbbi meccseken látott védekezését, akkor bőven lesz esélye, kérdés, hogy mennyire pörög majd 100%-on a Cleveland.

Memphis Grizzlies – Utah Jazz 02:00

A Memphis továbbra is tartja magát, és megnyerte az előző két meccsét, ellenben a Jazz egyre inkább összeroppan, és zsinórban négy vereségnél jár – kiemelten fontos lenne Haywardéknak a győzelem. A festékben nyilvánvalóan nagy harc lesz Randolph-Andersen és Gobert-Favors között, itt sok minden eldőlhet, hiszen a periméteren most egyértelműen a Memphis van jobb formában – gyakorlatilag Hayward az egyetlen a vendégeknél, akire lehet számítani innen. A Grizzlies támadójátéka egyértelműen jobb, több fegyverük van Conley-éknak, ráadásul a Jazznél Rodney Hood játéka is kérdéses – a motiváltsággal sem lehet gond a Memphisnél, hiszen idén már kétszer kikaptak a Utah-tól.

Milwaukee Bucks – Minnesota Timberwolves 02:00

A fiatal „szörnyek” meccse lesz ez, hiszen a hazaiaknál hatalmas formában van a Parker-Antetokounmpo páros, a vendégeknél pedig Karl-Anthony Towns fut brutális újoncévet, és akkor még nem beszéltünk Andrew Wigginsről. Triplát valószínűleg keveset, atletikus megoldást, leindítást és zsákolást ellenben annál többet remélhetünk ettől a meccstől, viszont otthon a Bucks esélyesebbnek számít, hiszen Middletonék saját pályájukon playoff-szintű mérleggel rendelkeznek. A védekezés egyik csapatnak sem erőssége, és érdekes kérdés lesz, hogy Townst hogyan hatástalanítják a hazaiak a festékben, de a januári meccsen Monroe-ék leszedték a pályáról az ifjoncot.

Denver Nuggets – Brooklyn Nets 03:00

Két nehezen belőhető csapatról beszélünk, mert mindketten óriási formaingadozásokra képesek főleg attól függően, hogy mit enged az ellenfél, február elején pedig egypontos meccset játszottak egymással, akkor otthon nyerni tudott a Brooklyn. A hazai pálya most a Denver mellett szól, ráadásul a Nets hosszú túrán van, és most már meglehetősen fáradt, ugyanakkor Danilo Gallinari nem játszhat, fő pontszerzője nélkül pedig nyilvánvalóan más szintet képvisel a Nuggets. A vendégeknek a festékben kell dominálniuk Lopez révén, és védekezésben alapvetően szervezettebbek is, de a kilencmeccses idegenbeli széria jelentősen nehezíti a dolgukat.

Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks 04:30

A Lakersnél végre van miről beszélni Kobe Bryantet leszámítva is, mert D’Angelo Russell az utóbbi meccseken egyre ponterősebben és stabilabban játszik, kezdi magáénak érezni a csapatot – az All-Star óta a támadójáték rendben is van az arany-liláknál. Ennek ellenére természetesen kötelező a győzelem a Hawks számára a nyugati sereghajtó ellen, hiszen Teague-ékre nagyon ráfér már egy önbizalom-növelő siker, ráadásul idegenbeli túrára indulnak, és sok lehetőségük nincs a hibázásra. Az Atlanta védekezésben már jól teljesített az utóbbi meccseken, de elöl még bőven van min javítani, kérdés, hogy rá tudják-e erőltetni akaratukat a Lakersre – a hazaiaknál egyébként ha pályára is lép Bryant, valószínűleg csak „megmutatja” magát.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus