Javíthat a Cavs és a GSW, Bostonban meccsel a Houston

Nowitzki vs. Porzingis Dallasban - Charlotte-ban a GSW, a Kingst fogadja a Cavs - Bucks-Sixers visszavágó - Memphisben a Toronto.

 

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 01:00

A Cleveland most nem hibázhat, januárban eddig negatív mérleggel áll a társaság, az utóbbi hét meccsből ötöt elveszítettek Jamesék, és az is látszik, hogy mi hiányzik: az akarat és a mentális frissesség. A Kings ugyan legutóbb megverte a Detroitot, de így is nagyon gyenge formában van, a liga egyik legrosszabb csapata jelenleg, és bár Cousins bármikor képes egyedül meccset nyerni, a bajnok ellen ez nem biztos, hogy elég érv. James biztos, hogy nem fog most már szórakozni és rendre utasítja csapatát (ha már eddig nem), ha pedig legalább védekezésben összekapják magukat, akkor simán nyerniük kell.

Boston Celtics - Houston Rockets 01:30

Két gyenge formában lévő, de nagy potenciállal bíró csapat találkozik, kérdés, hogy ki tudja jobban összeszedni magát - a Houston pihentebb, a back-to-backet játszó Celtics viszont hazai pályán van. Isaiah Thomasékból valahogy elfogyott az erő, főleg védekezésben, de a palánk alatt Al Horford gyengeségei is jól látszanak, ezekre pedig a Rockets is rájátszhat - az ő tűzerejükkel szétbombázhatják a Bostont, ha nem szedk össze magukat hátul Crowderék. Avery Bradley továbbra sem játszik, nélküle pedig nagyon halottak a periméteren hátul, ami nem biztos, hogy belefér: ugyan a Houston gépezete is akadozik, ha dobni kell, nem kell őket kétszer biztatni.

Brooklyn Nets - Miami Heat 01:30

Idén először úgy beszélhetünk a Heatről, mint jó, de legalábbis nem rossz csapat, hiszen sorozatban négyet nyert a gárda, legutóbb pedig a Golden State-et is lenyomta, ami természetesen hatalmas bravúrnak számít. Dion Waiters sorozatban két 33 pontos estéből érkezik, most is benne bízhatnak a vendégek, a Nets ugyanis messze a leggyengébb csapat a ligában, ezúttal kötelező a siker Dragic-ék számára. A hazaiak képesek bravúrra, de legutóbb hit és akarat sem volt a játékukban, márpedig ezen a téren most nagyon magasan van a Miami, kaparnak minden labdáért, jól védekeznek, és mindig megvan az a hátvéd, aki éppen extrát hoz. Ha jó napot fognak ki Bogdanovic-ék, lehet keresnivalójuk, illetve persze a Heat sem nevezhető kiegyensúlyozottnak, simán lehet, hogy éppen most törik meg a lendületük - Tyler Johnson valószínűleg ezúttal sem játszhat.

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 02:00

A Bulls back-to-backet játszik, és már előző este sem produkált sok jót, de akkor a Wade-Butler páros klasszisával megverte az Orlandót - most viszont komolyabb feladatot kell megoldaniuk. Az Atlanta alig öt napja verte rommá Gibsonékat, igaz, azóta már Schröderék is belefutottak egy pofonba a Clippers ellen, de így is ők az esélyesebbek - jobb formában vannak, és az az öt nappal ezelőtti találkozó is mellettük szól. Valószínűleg éppen emiatt nagyon motivált lesz a Chicago, de a matchup-problémáikat ezzel nem lehet maradéktalanul megoldani, ráadásul ők a fáradtabbak, ami nem biztos, hogy jót tesz például Wade-nek.

Milwaukee Bucks - Philadephia 76ers 02:00

Tovább robog a Sixers-expressz, tegnap Joel Embiid nélkül bedarálták a Clipperst is, nehéz megmondani, hogy meddig viheti őket ez a lendület - legjobbjuk most sem lép majd pályára, de így sem lehet már őket leírni. A Milwaukee legutóbb megtörte a jeget és megverte a Houstont, talán kilábalt a gödörből a gárda, ők vannak otthon, ők a pihentebbek, így papíron nekik áll a zászló - ha képesek olyan intenzitással játszani, mint a Rockets ellen, akkor nem is lehet gondjuk a győzelemmel. Jabari Parker és Giannis Antetokounmpo Covingtonnal és Ilyasovával nézhet farkasszemet, nagy feladat hárulhat majd a palánk alatt Noelre, de érdemi cseréje nincs Embiid és Okafor nélkül. A Bucksnak van is miért visszavágni, másfél hete 113-104-re kikaptak a Sixerstől ebben a csarnokban...

Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 02:00

A Toronto egyre nehezebb helyzetben van, sorozatban negyedszer is kikapott a társaság, ezúttal a tartalékos Spurstől, back-to-backet vív, DeMar DeRozan megint nem játszik, úgyhogy van gond bőséggel. A Memphis ráadásul cseppet sem kellemes ellenfél akkor sem, ha szintén nincs túl jó formában: Gasolék az előző négy meccsükből csak egyet nyertek meg, a szétesett Sacramentót tudták legyőzni. Elöl-hátul ingadozó, amit bemutatnak, Troy Daniels sérült, de ők vannak otthon, ők a pihentebbek, így esélyesebbnek számítanak. A Conley-Allen kettősnek kell megdolgoznia majd Kyle Lowry-t, de a túloldalon is termelniük kell - a Raptors fő gondja hátul volt eddig, és bár a Spurs ellen nem voltak rosszak, nem valószínű, hogy ez megoldódott. Ráadásul DeRozan mellett Patterson sem teljesen egészséges...

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 02:00

Az OKC Russell Westbrook vezetésével megverte a Jazzt, ami mindenképpen fontos fegyvertény, Steven Adams visszatérésével rendben volt a védekezés, és ha ezt tudják most is hozni, akkor New Orleansból is győztesen távozhatnak. A Pelicans a Cavs ellen ért el hatalmas bravúrt, és ez megint megmutatta, hogy teljesen kiszámíthatatlanok: Anthony Davis nélkül megverték a bajnokot, előtte pedig 143 pontot kaptak a ligautolsótól. Összeségében a védekezésükre építhettek januárban, az előző két találkozón mégis a parádés támadójátékuk dominált, szóval nem nagyon lehet megmondani, hogy mi fog történni - úgy fest, hogy Davis játszhat, de Evans és Cunningham sem teljesen egészséges. 

Charlotte Hornets - Golden State Warriors 02:00

A GSW az utóbbi időben több riválisát is leoktatta, de legutóbb meglepő vereségbe futott bele Miamiban, így most mindenképpen javítania kell - alapszakasz-meccsen egyébként időtlen idők óta nem kaptak ki kétszer egymás után Curry-ék. A Charlotte sorozatban három győzelem után kapott ki Washingtonban, és kérdés, hogy mennyire lesz most egyben a társaság, továbbra is vannak sérültek (Zeller, Lamb, Roberts), de a játék alapját a Walker-Batum kettős adja - ha őket le tudja lassítani a GSW, szinte nyert ügye van. Tűzerőben más szintet képviselnek a vendégek, és bár Batum vagy Kidd-Gilchrist is jó védő, ha hozza magát a Warriors, akkor nehéz elképzelni a hazai győzelmet.

Dallas Mavericks - New York Knicks 02:30

Mindkét gárda győzelemből érkezik, a Mavs méghozzá egy 122-73-as Lakers-verésből, az ilyesmi pedig jót tud tenni a morálnak és az önbizalomnak is - ezeknek nagyon örülnének már New Yorkban is, talán a Pacers legyőzésével ők is elindulnak felfelé: Cseppet sem kiegyensúlyozott a Knicks alapvetően, idegenben gyenge, de éppen saját pályájától távol tudott bravúros győzelmeket aratni, míg a Mavs védekezése meglepően stabil mostanság, csak a Jazz elleni hosszabbítás során kapott száz pont felett. Hasonló munkával most is meglehet a siker, de Bogut és Barea mellett Matthews is megsérült, kérdéses a játéka, ő pedig azért elég érzékeny veszteség lenne - Harrison Barnes jót csatázhat Carmelo Anthony-val, Deron Williams Derrick Rose-zal, és megnézhetünk egy igazi Nowitzki-Porzingis összsecsapást is.

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 04:30

Most borzasztóan mélyen van a Lakers, nem nagyon látni, hogy mi vagy mikor rángatná ki őket ebből a gödörből, bár egy-egy felvillanásuk van, jelenleg csak a Brooklyn gyengébb náluk a ligában. A Blazers ennél azért jobban áll, ugyan ők sem remekelnek, de stabilabbak, megbízhatóbbak, egy gyengébb széria után megverték a Bostont, tehát magasabb szintet képviselnek. A Lillard-McCollum páros általában stabilan hozza a pontokat, melléjük Plumlee vagy Turner is fel-felnő, míg a túloldalon nincs Russell, lehet, hogy nincs Deng sem - ettől függetlenül pontszerzők ott is vannak, csak most már nagyon régóta nem láttuk őket igazán jól játszani...

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus