Javított a Clippers otthonában a Golden State

Center nélkül játszott és győzött a GSW - a tartalékos Heat szétfutotta a fáradt Washingtont - dupla túlórát nyert a Bucks Atlantában

Végig vezetett és végül győzelmet aratott a címvédő Warriors a Clippers otthonában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, így Steph Curry-ék javítottak a portlandi zakót követően. Újabb fontos győzelmet aratott a Dwyane Wade-et és Chris Bosh-t nélkülöző Miami, ezúttal a három nap alatt harmadik meccsét játszó Washingtont lépték le Goran Dragicék – Milwaukee dupla hosszabbításban nyomta le az Atlantát, a New York pedig Minnesotában törte meg rossz szériáját.

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks 109-117 – kétszeri hosszabbítás után

Harmadikra már behúzta a Milwaukee. A rendes játékidőnek hét pontos előnnyel vágtak neki a vendégek, de öt másodperccel a vége előtt Schröder kiegyenlített, majd Parker válasza már a dudaszó után érkezett, jöhetett a hosszabbítás. Itt szintén az utolsó másodpercekben egyenlített a Hawks, majd az utolsó esélyt ismét elszúrták Monroe-ék, így újabb túlóra következett – ekkor már nem bízta a véletlenre a Milwaukee és a 28 pontos karriercsúcsot szállító Jabari Parker vezérletével lelépte ellenfelét.

Teague megsérült, Schröder villogott. A Hawks kezdő irányítója 18 perc játék után vált ki kézsérülés miatt, ám Dennis Schröder élt a lehetőséggel és 25 ponttal, 10 gólpasszal, clutch játékokkal állt csapata élére. Ez sem volt azonban elég, ugyan a Bucks veszélytelen volt kintről, ezt büntetőkkel ellensúlyozta, ráadásul az Atlanta hiába lőtt szinte folyamatosan távolról (9/41), borzasztóan céloztak Korverék – két nap alatt két nyerhető meccset vesztettek otthon, nincs túl jó passzban a gárda.

A Hawks legjobb dobói: Millsap 27/6, Schröder 25/9, Horford 17/3
A Bucks legjobb dobói: Parker 28, Monroe 24, Antetokounmpo 19

Miami Heat – Washington Wizards 114-94

Wade és Bosh nélkül is szárnyalt a Miami. Két sztárja nélkül is a Heat diktálta a tempót az első perctől kezdve, Goran Dragic 24 pontos szezoncsúccsal vezette csapatát, mellette ismét parádézott (27 pont, 10 pattanó) Luol Deng, az eltiltásból visszatérő és a padról beszálló Hassan Whiteside pedig 25 pontos, 23 lepattanós estét produkált – mindezt 29 perc alatt. A floridai alakulat végigrohanta a meccset és nagyon magas fordulatszámon játszott, ugyan a kinti dobásaik nem jelentettek veszélyt, így is tizenöt ponttal vezettek már a nagyszünetben. Egyetlen bánatuk Justise Winslow sérülése lehet, az újonc swingman 14 pontig jutott, majd kapott egy könyököst és el kellett hagynia a pályát.

Sok volt a harmadik meccs. Három nap alatt harmadszor lépett pályára a Washington és bár az előző kettőt megnyerte, itt nem tudta tartani a lépést a rohanó Miamival. John Wall nagyon gyengén játszott (17 dobásból 12 pont), a védekezésük átjáróház volt, a lepattanózást nagyon simán bukták el és a 3/22 tripla is jelzi a problémákat – hamar tíz pont körüli hátrányba kerültek és nem volt erejük a felzárkózáshoz. Ezzel együtt nem rajtoltak rosszul az All-Star után és három meccsre vannak a 7-8. helyen lévő Chicago-Charlotte párostól.

A Heat legjobb dobói: Deng 27, Whiteside 25, Dragic 24
A Wizards legjobb dobói: Beal 19/6, Dudley 16/3, Gortat 14

Minnesota Timberwolves – New York Knicks 95-103

Megtört a széria. Sorozatban hét vereség után nyert a Knicks és ez volt Kurt Rambis első sikere a csapat kispadján vezetőedzőként. Ennek Robin Lopez ágyazott meg, aki az első negyedben egymaga 16 pontot szórt be és csapata már ekkor tetemes előnyt épített ki, majd bár innen visszatáncolt a Wolves, jött Carmelo Anthony – a 30 pontos kiscsatár fontos kosarakat süllyesztett el és a harmadik negyedben gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Miattuk (Lopez végül 26 ponttal és 16 lepattanóval zárt) és az időszakokra nagyon összeálló csapatvédekezés miatt az sem jelentett számukra gondot, hogy Kristaps Porzingis csak 12 percet tudott pályán tölteni faultgondjai miatt.

Nem tudta kihasználni a lehetőségeit a Minny. A hazaiak nagyon korán hátrányba kerültek és a palánk alatt komoly gondjaik voltak a teljes meccs során – először Lopezzel, majd a lepattanókkal, ezen a téren 51-31-re maradtak alul. Azt sem tudták a maguk javára fordítani, hogy Porzingis gyakorlatilag nem volt befolyással a meccsre és azt sem, hogy a Knicks tízzel több labdát adott el – Towns és Wiggins is küzdött, de a megszokottnál többet hibázott, a Muhammad-LaVine páros hatékony játéka és Rubio 16 gólpassza pedig kevés volt az üdvösséghez.

A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 24/6, Towns 24, Muhammad 20/6
A Knicks legjobb dobói: Anthony 30, Lopez 26, Afflalo 11/9, Thomas 11/3

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 112-115

Majdnem megcsinálta a Clippers. Egyáltalán nem a hazaiak szájíze szerint alakult a meccs, már az első negyedben tíz pont feletti hátrányt szedtek össze és végig rohantak az eredmény után, de egy pillanatra sem adták fel: ugyan az utolsó percekben is komoly mínuszban voltak, clutch játékokkal kis híján megnyerték a meccset. Kinti dobásokkal és labdaszerzésekkel zárkóztak fel, öt másodperccel a vége előtt egy labdára közelítettek, de nem volt idejük már egyenlíteni, így a Spurs legyőzése után végül nem vertek meg egy újabb bajnokesélyest.

Alacsony szerkezettel kezdett a GSW. Steve Kerr elképzelése elég egyértelmű volt, Curry-éknek szét kellett futniuk a Clipperst – ennek megfelelően Andrew Bogut pályára sem lépett, Green kezdett centerként (és hozta idei 11. tripla-dupláját), a kezdőbe pedig Brandon Rush került be. Az első negyedben sikerült is megvalósítani az elképzelést, Klay Thompson 16 pontot szórt ekkor és hamar komoly előnybe került a gárda, így bár Curry-t igyekezett semlegesíteni a hazai csapat (folyamatosan befelé terelték, ennek 10/12 büntető, 23 pont és 9 gólpassz lett a vége), csak az utolsó percben vált szorossá a találkozó. Érdekesség, hogy klasszikus magasember összesen tíz percig volt pályán a GSW-nél (Speights és Jason Thompson személyében), de az elvesztett lepattanózás és a megszokottnál gyengébb kinti dobóforma ellenére is hozta a rangadót a címvédő.

A Clippers legjobb dobói: Crawford 25/9, Paul 24/9, Redick 16/3, Jordan 16
A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 32/12, Curry 23/9, Green 18, Barnes 18/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus