Jeff Green életet lehelt a Miami-Boston rivalizálásba

A Miami Heat otthon kapott ki a Boston Celticstől Jeff Green emlékezetes kosarával, a még mindig veretlen Indiana Pacers pedig a Keleti Főcsoport aljára lökte a szépreményű Brooklyn Netset. A Clippers idén másodjára is legyőzte a Houston Rocketsot, a Memphis Grizzlies pedig nagyon simán verte a Golden State Warriorst. A nap legizgalmasabb meccse a Cavaliers-76ers volt, amely kétszeri hosszabbításban dőlt el és két fiatal, tehetséges irányító párharcát hozta.

A nap legérdekesebb, legfontosabb jeleneteit állandó napi rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg.
 

Toronto Raptors - Utah Jazz 115-91

Legyőzött mumus. A Raptors egy hét mérkőzést számláló otthoni vereségsorozatot szakított meg a Jazz ellen - igaz, így is mindössze 9-25-re állnak a Utah ellen az örökmérleget tekintve. A Utah 39 éve nem kezdte 0-6-tal a szezont, ma még lejjebb csúsztak.

Psycho-T akcióban. A meccs hőse ezúttal Tyler Hansbrough volt, aki 6/9-es mezőny-, illetve 11/13-as büntetőmutatóval 23 pontot termelt - ez szezoncsúcs számára -, leszedett még 7 pattanót és volt 2 szerzett labdája is. A második negyed elején 9 pontot helyezett a Utah-i gyűrűbe, ezzel igen korán lezárta a találkozót.

Nem minden a végjáték. 14-12-re vezettek a hazaiak a meccs első negyedének felénél, innen előbb Kyle Lowry és DeMar DeRozan, majd az előbb említett Hansbrough vezetésével egy 33-8-as szakaszt produkáltak, amelyből nem volt visszaút a Jazz számára.

Irányító nélkül nem lehet. A Jazz legnagyobb problémája továbbra is az, hogy egyes posztról nem érkezik szinte semmi mérhető produktum. Ma Jamaal Tinsley és John Lucas III összesen 32 perc alatt 3 pontig, 5 gólpasszig és 3 lepattanóig jutottak.

A Raptors legjobb dobói: Hansbrough 23, Derozan 18/3, Valanciunas 14.
A Jazz legjobb dobói: Hayward 24, Burks 17/6, Favors 17.
 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 104-94

Még 10 meccs Korvernek. A hazaiak triplaspecialistája ma este is elsüllyesztett két hármast, ezzel sorozatban 79 mérkőzésen dobott legalább egy triplát - holtversenyben így a második már Michael Adamsszel. A rekordot Dana Barros tartja 89-cel, de az idén 60%-os triplamutatóval bíró Korver komoly veszélyt jelenthet rá.

Jeff Teague higgadt. Négy perccel a vége előtt egy ponttal még a Magic vezetett (88-89), jött azonban az atlantai irányító. A Hawks az utolsó hat mezőnykísérletéből ötöt értékesített, ebből kettőt Teague dobott be, kettőnél pedig ő adta a gólpasszt, ráadásul elsüllyesztett még négy büntetőt is, teljesítményével pedig saját csapata javára billentette a mérleg nyelvét a végjátékban.

Őrült harmadik negyed. Az Atlanta 18-2-vel indította a nagyszünet utáni periódust, így 64-47-re is vezettek. Sokat azonban nem ért a 17 pontos előny, hat perc alatt ugyanis egy 24-6-os szakaszt futottak a vendégek, csak Paul Millsap duplája miatt volt előnyben 36 perc játék után a Hawks (72-71).

Kiegyensúlyozott hazaiak. Az Atlantánál hatan értek el legalább 12 pontot, a legeredményesebb Teague is "mindössze" 19-ig jutott. Al Horford 15 pontos, 7 pattanós, 7 gólpasszos, 4 blokkos estéje mellett azt is felírhatja magának, hogy 7 ponton tartotta a Magic kiváló középjátékosát, Nik Vucsevicset.

A Hawks legjobb dobói: Teague 19/3, Millsap 18, Scott 17/3.
A Magic legjobb dobói: Afllalo 21/9, Nelson 13/9, Nicholson 13.
 

Brooklyn Nets – Indiana Pacers 91-96

A Nets negatív, a Pacers pozitív sorozata. A Brooklyn hat meccsből negyedszer kapott ki, és jelenleg a Keleti Főcsoport sereghajtója, míg a Pacers 7-0-s mutatóval vezeti Keletet. 7-0-val még soha nem rajtolt az Indiana a csapat története során.

Ideges és szoros csata volt. Az első félidőben inkább a Nets vezetett, a 3. negyedben viszont a Pacers fordított, és onnantól kezdve mindenre volt válaszuk. Három technikait is kiosztottak a bírók, Paul George és Paul Pierce is kapott figyelmeztetést.

A sztárok hibáztak a végén. Az utolsó másfél percben több labdája is volt az egyenlítéshez a Netsnek (köszönhetően George és Hibbert hibáinak), de Deron Williams labdát adott el, Kevin Garnett és Joe Johnson pedig dobást rontott. A bakiparádét és a meccset David West zárta le, aki hidegvérűen büntetőzött.

A Nets legjobb dobói: J. Johnson 17/9, D. Williams 17/3, Lopez 16.
A Pacers legjobb dobói: George 24/9, West 18/3, Stephenson 15/3, Hibbert 15.
 

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 127-125 - kétszeri hosszabbítás után

A Philly vesztette el a meccset. A 4. negyedre 10 pontos előnnyel érkezett a Sixers, a 22 pontos Evan Turner és a 21 pontos Thaddeus Young ellenállhatatlan volt – a 4. negyed végén viszont már arra is szükségük volt az egyenlítéshez, hogy Tristan Thompson büntetőt hibázzon, Irving pedig ziccert.

A Cavaliers nem nyerte meg az első ráadásban. Másfél perccel az első hosszabbítás vége előtt 116-109-re vezetett a Cavs – innen egyenlített a Sixers, majd Irving kihagyott egy újabb ziccert a végén.

A fiatal irányítók estéje. Végül csak Kyrie Irvingé lett a győztes kosár, de nem mehetünk el szó nélkül Michael Carter-Williams játéka mellett sem, aki a két hosszabbításban újonc létére nagyon fontos dobásokat hajtott végre.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 39/15, Waiters 24/9,  Jack 20/9.
A 76ers legjobb dobói: Turner 31/6, Young 29/6, Carter-Williams 21/9.
 

Miami Heat – Boston Celtics 110-111

Boston: 4 vereségre 3 győzelem. Sorozatban 3. sikerét aratta a Celtics, pedig Rajon Rondo még mindig csak edzeget. A mai nem volt könnyű szülés, és az utolsó másodpercek miatt még sokáig fogják emlegetni az összecsapást.

Dwyane Wade, a negatív hős. A Heat sztárja 110-108-as vezetésnél, 0.6 másodperccel a vége előtt két büntetőt dobhatott, ám az elsőt kihagyta. A másodikat a gyűrűre akarta vágni, hogy leperegjen az óra – ez azonban nem sikerült, és a játékszert megkapta a Celtics.

Jeff Green hihetetlen dobása. A hátralévő 0.6 másodpercben megfordította a meccset a Boston, miután Green elkapta a pályán átívelt bedobást, és a jobb sarokból LeBron James szorításában bedobta a hárompontost.

A Heat legjobb dobói: James 25, Bosh 20, Wade 18.
A Celtics legjobb dobói: Green 24/15, Bradley 17/3, Crawford 15/9.
 

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 94-107

Jól zárult a túra. Két floridai zakó után a Clippers a legjobbkor, egyik nagy nyugati ellenfele otthonában hengerelt. Chris Paul majdnem ugyanolyan számokat hozott, mint a Heat ellen, de most sokkal inkább vezér tudott lenni, rajta kívül pedig a kezdőötös minden tagja bőven 50% felett dobott mezőnyből.

James Hardennél vannak gondok. A Rockets sztárhátvédje mindkét lábában kisebb sérüléssel játszik, és ez bizony meg is látszik saját és csapata támadójátékán. 4/15-ös mezőnymutatóval szenvedett össze 12 egységet, enélkül nem sok esélye volt a Houstonnak a nagyon eltökélt Clippersszel szemben, akik a második félidőben 22 pontot vertek ellenfelükre.

2-0. A Clippers és a Rockets már kétszer is összefutott idén, az eddigi mérleg: két nagyon sima LAC-siker.

A Rockets legjobb dobói: Parsons 23/6, Howard 21, Beverley 19/9.
A Clippers legjobb dobói: Redick 22/9, Griffin 22/3, Crawford 16/6.
 

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 108-90

Zach Randolph felszabadult. Az elmúlt pár napban nem igazán tudott koncentrálni a játékra a Grizzlies All-Starja, mivel felesége mindenórás terhes volt – ez bizony a csapata játékán is érződött. Az utód végül gond nélkül megszületett, Randolph pedig fejben visszatért a pályára, amit a Warriors bánt.

Teljes henger. Dobásokban, lepattanóban, gólpasszban és blokkban is jobb volt a Memphis, a kezdőötös minden tagja elérte a 10 pontot, Mike Miller 4 triplát vert be a cseresorból – ezen az estén semmi esélye nem volt a Warriorsnak.

Steph Curry visszatért. A Golden State irányítója szerencsére nem sérült meg súlyosan pár napja, és máris játékra jelentkezett. Nem játszott rosszul, de rajta kívül csak Iguodala (8/10 mezőnyből) villogott, többen (Thompson, Barnes, Lee) mélyen tudásuk alatt játszottak.

A Grizzlies legjobb dobói: Randolph 23, Conley 20/3, Gasol 18.
A Warriors legjobb dobói: Curry 22/12, Iguodala 19/6, Lee 13.
 

Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 83-91

Monta Ellisnek nem sikerült a visszatérés, de a csapata győzött. A nyáron OJ Mayo és Monta Ellis egymás helyére igazolt egy nem túl sikeres szezon után. Mayo-ban jobban buzgott a bizonyítási vágy, Ellis viszont a pontszerzésen kívül más mutatókban sokkal jobb volt – a végelszámolásnál ez döntött.

Foghíjas Bucks. A kezdőirányító Brandon Knight már 15 percet vállalni tudott, de Larry Sanders, Ersan Iljasova és Giannis Antetokounmpo továbbra sem bevethető – előbbi kettő nagyon hiányzik a Bucks kezdőjéből.

A Dallas majdnem elszórakozta. 34-19-re hozták az első negyedet, utána viszont többeknek (főként Dirk Nowitzkinek) bedeszkázták a gyűrűt, és nagyon figyelniük kellett, mert a meccs végén a Milwaukee 2 pontra feljött.

A Bucks legjobb dobói: Mayo 28/12, Butler 19/9, Henson 8.
A Mavericks legjobb dobói: Ellis 18, Nowitzki 16, Marion 14/6.
 

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 85-96

24 órán belül másodszor. Tegnap Portlandben, ma Sacramentóban ütközött meg a két alakulat, hasonló végeredménnyel – mindkétszer a Blazers nyert, és holtversenyben a 3-5. helyen állnak Nyugaton. A Kings sorozatban ötödször zakózott.

Cousins újabb hasztalan 30-10-e. A Kings centere most is 30 pont és 10 pattanó felett végzett, de ma sem jött mellé egy igazán extra produkció (kintről csak az újonc McLemore talált be), így hiába védekezett jobban a Sacramento, mint tegnap.

Damian Lillardnak el kell felejtenie a meccset. A Blazers kiváló irányítója 1/15-ös mezőnyt szenvedett össze, Greivis Vasquez jól őrizte a tavalyi Év Újoncát – beszédes viszont, így is különösebb gond nélkül győzött csapata, ugyanis többen felnőttek a feladathoz.

A Kings legjobb dobói: Cousins 33, McLemore 13/9, Thomas 12.
A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 22, Matthews 21/9, Batum 12/6, Lopez 12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus