Jöhet a bosszú: a Milwaukee-t fogadja a Warriors

Miami-Toronto, Chicago-Detroit, Boston-Atlanta, Spurs-Clippers és Dallas-Memphis rangadók a mai kínálatban, nézzük, mire számíthatunk!

 

Indiana Pacers – Brooklyn Nets 01:00

Az Indiana visszatalált a helyes útra, hiszen sorozatban két győzelemmel tartja keleti harmadik helyét a gárda még akkor is, ha Paul George bombaformája azért csendesedett – ellenben a Brooklyn egymás után három vereség után utazik el erre a találkozóra. A hazaiak legutóbb változtattak a kezdőcsapaton, bizonyították, hogy több féle variációban is képesek hatékonyak lenni, ráadásul keleti csapat idén még nem nyert ebben a csarnokban vendégként – a Nets amúgy is 1-11-re áll idegenben, így meglepő lenne, ha most szakadna meg ez a széria.

Orlando Magic – Portland Trail Blazers 01:00

Érdekesség, hogy a Portland idén 1-6-ra áll keleti csapatok ellen, a Magic pedig óriási formában van – a Brooklyn után szétdobták a Charlotte-ot is, az utóbbi 11 meccsből pedig nyolcat meg is nyertek Paytonék. A gárda védekezése semmit nem enyhült, ellenben egyre jobban működik a támadójáték, és egyre jobban ülnek a triplák, különösen hazai pályán, így egyértelműen ők az esélyesek ezen a meccsen is. A Portland egy ötmeccses túra közepén tart, Damian Lillard legutóbb kisebb sérülést szenvedett, de a hírek szerint játszani fog – tőle mindenképpen extra teljesítmény kell ahhoz, hogy partiban legyenek a vendégek.

Philadelphia 76ers – New York Knicks 01:00

Alsóházi derbi Keleten, a Knicks legutóbb leizmozta a Minnesotát úgy, hogy határozottan jól festettek, és a Philly ellen is kötelező számukra a győzelem. Kristaps Porzingis dobása továbbra is messze jár a jótól, de Carmelo Anthony éledezik, Afflalo egyre jobban teljesít, és ha megvan a ritmusuk, tudnak jó szériákat hozni – ez bőven elég lehet a Sixersszel szemben. Okaforék meglepetésre 106 pontot tudtak dobni Atlantában, és bizonyították, hogy egy-egy meccsen még nekik is sülhet a kezük, de egyrészt kétszer egymás után ilyen szinte évek óta nem történt a csapattal, másrészt a Knicks azért jóval lassabban játszik a Hawksnál. A Porzingis-Okafor csata ismét egy igazi újoncharcot hozhat, ami elmaradt a két csapat korábbi összecsapásán Okafor eltiltása miatt.

Boston Celtics – Atlanta Hawks 01:30

Továbbra sem meggyőző az Atlanta, a vereségszériát ugyan lezárták Horfordék a Philly ellen, de még ott is képesek voltak elveszíteni a lepattanózást és kaptak 106 pontot, ami cseppet sem megnyugtató – még akkor sem, ha egyébként simán nyerték a találkozót és parádésan dobtak. Bostonban nagyon más meccsre számíthatnak, a Celtics nagyon keményen és fizikálisan képes védekezni, Isaiah Thomasban pedig mindig benne van az „állat” – legutóbb 38 ponttal hozta ezt ki magából. Az eladott labdák döntőek lehetnek, a Bostonnál ez mindig kulcskérdés, az Atlanta pedig jó ezek kikényszerítésében. Érdekesség, hogy a Hawks az utóbbi nyolc idegenbeli meccséből hatot elveszített, és általában nagyon gyengén dobott mezőnyből.

Miami Heat – Toronto Raptors 02:00

A Torontónak eddig nem alakul jól az idegenbeli túra, simán kikaptak Indianában, majd hosszabbításban tegnap elbuktak Charlotte-ban, most pedig a szintén közvetlen rivális Miamihoz kell elutazniuk. A back-to-back és különösen a hosszabbítás sem szól Lowry-ék mellett, de főleg az elgyengülő támadójáték ad okot aggodalomra, az irányító egészen botrányosan játszott tegnap, ez pedig a jól védekező Heat ellen nem fog beleférni. A floridaiak sorozatban harmadik sikerüket könyvelhették el, és bár elöl továbbra sem tudják igazán összehangolni a gépezetet, nagyon ritkán kapnak 100 pont felett, ráadásul idén egyszer már 96-76-ra meg is verték a Raptorst. Hazai pályán mindenképpen erős a Miami, és ha Wade ott folytatja, ahol legutóbb abbahagyta, akkor esélyes a floridai alakulat.

Chicago Bulls – Detroit Pistons 02:00

Újabb keleti rangadó, a sorozatban négy győzelemnél járó Bulls fogadja a szintén jó formában lévő Detroitot – azt azért hozzá kell tenni, hogy a Pistons idegenben csak 5-8-ra áll, és elég nagy a különbség náluk játékban hazai és „vidéki” meccseik között. Reggie Jacksonék az első három meccsüket még megnyerték, azóta 89 pontot átlagolnak saját pályájuktól távol, ami felülír minden egyébként jól hangzó statisztikát velük kapcsolatban. A kérdés az lesz, hogy a jól védekező Chicago ellen mire mennek majd, az náluk mindig döntő, hogy Jackson mennyire játszik jól, és Butlerék szorításban meg kell majd szenvednie a pontokért az irányítónak – ráadásul a hazaiaknál Derrick Rose is meglepően hatékonyan dolgozik mostanában. Drummond semlegesítése komoly feladat lesz Noah-éknak, és összességében sok pontra nem számíthatunk, de a United Centerben mindenképpen esélyesebbnek tűnik a Bulls.

Minnesota Timberwolves – Sacramento Kings 02:00

A Sacramento öles léptekkel halad előre, sorozatban három győzelemnél járnak Cousinsék, és legutóbb Rajon Rondo nélkül is meccset tudtak nyerni – ezek után egyértelműen esélyesnek számítanak Minnesotában. A Wolves zuhanórepülésben van, sorozatban négy vereségnél járnak Townsék, összességében az utóbbi kilencből nyolcat elbuktak, otthon csupán 3-10-re állnak, és főleg a védekezésükkel vannak gondok – a visszatérő Rondóval alighanem ezt ízekre fogja szedni a liga egyik leggyorsabb támadójátékával bíró Kings. Összességében pontgazdag meccsre számíthatunk, Kevin Garnettéknek nagyon kellene már a siker, főleg otthon, de ehhez a kirakós darabjainak össze kell most már állni.

San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers 02:00

A tavalyi playoff-széria alighanem mindkét félben élénken él még, visszavágni a Spursnek van oka – ráadásul Kawhi Leonardékat még senki nem verte meg idén az AT&T Centerben, így komoly feladat előtt áll a Clippers. Blake Griffinék összerántották a védekezésüket és hozni tudták a kötelező meccseket (az utóbbi tízből nyolcat), de San Antonióban az eddigi teljesítményük biztosan kevés lesz. A liga legjobb védekezése ellen mindig nehéz, ráadásul a múltkori kisebb rövidzárlat után a hazaiaknál visszatér Tim Duncan is – túl sok pontra nem, magas színvonalra viszont annál inkább számíthatunk. Érdekes lesz majd Aldridge és Griffin csatája, illetve az is, hogy Leonardot hogyan próbálja meg kivenni majd a játékból Doc Rivers – a tavalyi 4-3-as Clippers-győzelemmel végződő széria mellett azt is meg kell jegyeznünk, hogy januárban húsz ponttal nyertek itt Paulék…

Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 02:30

A Dallas és a Memphis sincs csúcsformában, de azért gödörben sem, az utóbbi tíz meccsből mindketten ötöt-ötöt nyertek meg – azonban a Mavs idei egyik leggyengébb meccsét pont Memphisben játszotta november 24-én. A Grizzlies támadójátéka alakulóban van, Randolph a padról érkezik, a small ball pedig még nem zökkenőmentes a gárdánál, Mike Conley is nagyon ingadozó, és egyáltalán nem lehet velük kapcsolatban semmi biztosat állítani. A Dallas is hasonlóan inkonzisztens, vannak nagyon jó időszakaik, de például a Pacers legutóbb 64 pontot dobott nekik a második félidőben, ami azért nem a stabilitást igazolja. Alapvetően Nowitzkiék támadójátéka sem az igazi, de a csoportrangadókon általában az szokott számítani, hogy ki akarja jobban a győzelmet…

Utah Jazz – Denver Nuggets 03:00

Gobert nélkül tovább süllyed a Jazz, Haywardék nem játszanak rosszul, nem védekeznek rosszul, a támadójátékuk is vállalható, de nem áll össze a kép úgy, hogy győzelem legyen a vége – már sorozatban négy vereségnél tart a gárda. Ezzel szemben szép csendben zsinórban hármat nyert a Denver, és nagy meglepetésre már playoff-helyen állnak Gallinariék, az utóbbi hat meccsükön 104 pontot átlagoltak, és Mudiay nélkül érdekes módon nagyon működik a gépezet. Irányító poszton vannak gondjai a hazaiaknak, mert Neto és Burke sem kezdő szintű egyes, így igazi karmester nélkül, három swingmannel szerepelnek általában, de kérdés, hogy ez most mennyire lesz elég – a Nuggets annyival jobb formában és jobb hangulatban van, hogy idegenben is inkább Fariedék az esélyesek.

Phoenix Suns – New Orleans Pelicans 04:30

Idén már harmadszor találkozik a két gárda, eddig 1-1 a mérleg, de mindkét meccs látványos, pontgazdag és szoros volt – most is hasonlóra számíthatunk. A védekezés továbbra sem erőssége egyik csapatnak sem, bár a Pels legutóbb mutatott életjeleket ezen a téren, és ez rögtön győzelmet is ért számukra, ha hasonlóan kemények és szervezettek tudnak lenni hátul, most is jó esélyeik lehetnek. A Phoenix sincs jobb formában és védekezésben sem tart sokkal előrébb ellenfelénél, legutóbb a Golden State nagyon elverte őket, de a hazai pálya mellettük szól – a New Orleans 2-12-re áll idegenben. Ha bármelyik csapat playoffról akar beszélgetni, ez a találkozó kulcsfontosságú, így nagy csatára és jó hangulatra van kilátás.

Golden State Warriors – Milwaukee Bucks 04:30

A visszavágó, amelyet különös érzésekkel vár mindkét csapat – a Warriors egyedül Milwaukee-ban kapott ki idén, méghozzá alig egy hete, egy hétmeccses túra végén. Azóta Curry-ék pihenhettek és agyonverték a Phoenixet, ráadásul rendkívül motiváltak lesznek amiatt, hogy visszavágjanak az akkor kissé nagyképűen viselkedő Carter-Williamsnek és csapatának. Az Oracle-ben félelmetes hangulat várható, az pedig nagy meglepetés lenne, ha nem lenne kiütéses GSW-győzelem – a Bucks annyira gyenge támadásban, különösen Greg Monroe nélkül, hogy nincs reális esélye a gárdának a feltüzelt címvédő otthonában. Főleg úgy, hogy eddig máshol sem igazán volt, idegenben 2-12-re állnak Antetokounmpóék…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus