Jól működött az OKC és a Hawks kezdője, a Magic-é nem

A tartalékos Miami 30 pontot vert az Orlandóra - Howard hatása érződik Atlantában - együtt a Cavs első sora - irányító nélkül a Kings.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 91-96

Először volt együtt a Cavs-kezdő. Ezúttal LeBron James és már JR Smith is pályára lépett a Clevelandnél, igaz, csak tíz percet töltött együtt a pályán az első ötös – James azonban 26 percet kapott és 18 pontja, valamint négy labdaszerzése mellett kiosztott egy hatalmas blokkot is. Mindenesetre addig is fej-fej mellett haladtak a felek, amíg a kezdők voltak fent, de bár az első negyed végén megléptek a Cavs-cserék, ezt követően átvette az irányítást a Washington – nem működött a hazaiak támadójátéka, nem ültek a triplák és csak 50%-kal büntetőztek.

A Wizards is pontatlan volt. Nem igazán jöttek ki a fővárosiak játékai, vagy ha igen, gyenge százalékkal értékesítették a helyzeteiket – John Wall például csak két kosarat szerzett a palánk alól, igaz, bepörkölt 3/5 triplát. Sem Gortat, sem Oubre, sem Morris nem dobott jól, nagyon kellett a padról Nicholson (7/8 mezőnyből, 19 pont) stabilitása – az első negyed után azonban ez is elégnek bizonyult, így alacsony színvonalú meccsen, de végül behúzták a győzelmet.

A Cavaliers legjobb dobói: James 18, Love 15/9, Thompson 14
A Wizards legjobb dobói: Nicholson 19/3, Wall 17/9, Thornton 16/3

Miami Heat – Orlando Magic 107-77

Parádézott a Miami. Whiteside, Richardson és Winslow is hiányzott az alapemberek közül a Heatnél, de így is borzasztó hatékonyan játszott a gárda – a kezdőbe bekerülő Reed dupla-duplázott (16 pont, 11 pattanó), Dragic diktálta az iramot, Ellington és Waiters pedig összesen 27 pontot, közte 6/9 triplát rámolt be. Az érdekes az, hogy a Magic kezdőcsapatával is tartották a lépést a hazaiak, majd fokozatosan átvették az irányítást, elhúztak, az utolsó negyedben pedig tetemesre növelték előnyüket – újabb meglepően jó teljesítményt láthattunk Spoelstra csapatától. Hogy ebből mit tudnak átmenteni az alapszakaszra, az persze más kérdés…

Csak a kezdő volt értékelhető a Magicnél. A kispadról többen is hiányoztak az Orlandóból, de az első sor 25-28 percet töltött parketten – csakhogy ezúttal ez sem működött. Kissé tompának, fáradtnak tűnt a társaság, Payton rengeteget hibázott, Fournier-nek sem ment, egyedül Serge Ibaka (15 pont, 9 pattanó) dicsérhető a gárdából, ám hiába voltak ők partiban a Heattal, a cserék 15-20 pontos hátrányt jelentettek ezen az estén. Összességében 33,7%-kal dobott mezőnyből a Magic és csapatszinten 2/19 triplát értékesítettek Hezonjáék, így még az előszezonban sem lehet mérkőzést nyerni.

A Heat legjobb dobói: Dragic 17/3, Reed 16, Waiters 15/6, T. Johnson 15/3
A Magic legjobb dobói: Ibaka 15/3, Fournier 10, Vucsevics 8, Payton 8, N. Johnson 8/3

Atlanta Hawks – New Orleans Pelicans 96-89

Ez megint az a New Orleans. Erősen olyan érzésünk lehet, mintha semmi sem változott volna a Pelicansnél a tavalyi alapszakasz óta, ugyanis ezúttal is szinte komplett cserecsapattal állt ki a gárda – egyedül Asik volt ott a kezdők közül. A többiek bő harminc percet játszottak, de sem Frazier (5 pont, 6 pattanó, 6 gólpassz), sem Buddy Hield (13 pont, 5/15 mezőnyből, 0/6 tripla) nem igazán tudott élni a lehetőséggel és nem meglepő módon esélyük sem volt az egyébként szintén nem túl jól játszó Atlantával szemben.

Alakul a Hawks. Kezd összeállni az atlantai kezdő játéka, rengeteget járt a labda (csak az első ötös 17 gólpasszt osztott szét 23-24 perc alatt), de a dobások egyelőre nem ültek – egyedül Korver tüzelt hatékonyan, a többieknek voltak gondjaik a befejezésekkel. Howard jelenléte mindenesetre érezhető (11 pattanó, 4 labdaszerzés, 3 blokk) és az első sornak nem okozott gondot a Pelicans (15-20 ponttal voltak jobbak a hazaiak), igaz, a cserék ezúttal nem sok érdemi dolgot tettek hozzá a meccshez, sőt, inkább rontottak a helyzeten.

A Hawks legjobb dobói: Hardaway 16/6, Korver 13/6, Schröder 13/3
A Pelicans legjobb dobói: Jones 18/6, Hill 13/6, Hield 13

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 97-87

Ez lesz a Thunder játéka? Az előző találkozón láttuk először, hogy mit is szeretne játszani az OKC és ezúttal is nagy százalékban a Westbrook-Adams kettő-kettőkre épültek a támadásaik – az irányító 12 ponttal és 9 gólpasszal, a center 17 ponttal és 9 lepattanóval zárt. Mellettük Oladipo másodhegedűsként bontotta a védelmet a kapott labdákból, a Sabonis-Roberson kettősnek pedig a „szemét” jutott csak – a padról Kanter is jól szállt be, ő is megkapta a labdáit a gyűrű alatt. Az első sor egyébként rá is vert jó tíz pontot a Denverre, de három negyed után már húsz pont is volt a különbség, ezen kozmetikázott a végén a Nuggets.

Most nagyon nem ment a Denvernek. Danilo Gallinari agresszivitásán (4/13 mezőnyből, 9/11 büntető) és Nurkic lepatanóin (13, ebből 4 támadó) kívül sok pozitívumot nem lehet kiemelni a Nuggetsnél, 4/25 triplát dobtak csapatszinten, 34,8%-kal tüzeltek mezőnyből, nem voltak jók védekezésben és nagyon simán kikaptak a Thundertől három negyeden keresztül. Mudiay, Chandler és Harris ugyan nem játszott, de például a hátvédként 25 percet kapó Murray 16 dobásból szenvedett össze kilenc pontot – ma nagyjából semmi sem sikerült a csapatnak.

A Thunder legjobb dobói: Adams 17, Kanter 15/3, Westbrook 12/3
A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 18/3, Jokics 11, Barton 9, Faried 9, Murray 9

Sacramento Kings – Los Angeles Clippers 89-92

Jól működött a Clippers-kezdő. Bár egyénileg nem nyújtottak kiemelkedőt a Los Angeles kezdőjátékosai, csapatként hatékonyan működtek és stabilan jobbak voltak a Kingsnél. Az első negyedben 20-12-re vezettek, amikor bejöttek a cserék, a másodikban pedig ahogy ők visszatértek, ismét átvették a vezetést, sőt, tíz pont feletti előnyt alakítottak ki. Még a záró etapot is 14 egységnyi fórból kezdték, innen zárkózott vissza a Sacramento az utolsó másodpercekben – Crawford azonban nem hibázott a büntetővonalról, így végül nyerni tudott a Clippers.

Irányító nélkül. Garrett Temple és Ben McLemore alkotta a kezdő hátvédpárost és ketten ki is osztottak kilenc gólpasszt, miközben Lawson és Collison is csak a padról érkezett. A pontokat természetesen Cousinsnak kellett hozni és meg is oldotta ezt (23 pont, 10/17 mezőnyből, 8 pattanó), de Rudy Gay értékelhetetlen estéje (6 pont, 6 eladott labda) már nem fért bele, nem tudták tartani a lépést a Clippersszel. Hozzá kell tenni, hogy Afflalo és Barnes sem lépett pályára, illetve a korábban kezdő négyesnek használt Labissiere sem kapott ezúttal lehetőséget.

A Kings legjobb dobói: Cousins 23, McLemore 11, Koufos 10
A Clippers legjobb dobói: Redick 18/9, Griffin 12, Johnson 11/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus