Jól mutattak a Minnesota újoncai

Villogtak a Minny fiataljai, de nyerni tudott a Chicago - parádézott a Detroit, szenvedett a Bucks - a Hornets leverte a Clipperst

 

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 97-95

Winning culture. Újabb előszezon-meccset nyert meg az utolsó pillanatban a Philly, miután most az újonc TJ McConnell süllyesztett el egy tempót a dudaszó pillanatában – egyébként hét pontja és hat gólpassza mellé négy labdát is szerzett, igyekszik bekerülni a végleges keretbe és a rotációba. Nerlens Noel nem játszott, nélküle pedig most Okafornak sem ment: az újonc 1/6-os mezőnymutatót és két pontot szenvedett össze. A Sixersnél ismét Covington (23 pont, 8 pattanó) és Thompson (17 pont, 6 pattanó) remekelt, de a támadójáték ezúttal nagyon döcögősre sikerült.

Hollis-Jefferson megsérült. Az újoncnak a jobb bokája ment ki egy hosszú passz lefülelése közben a negyedik negyed elején és nem is tudott már visszatérni a pályára – igaz, addig sem volt túl nagy hatással a játékra. A Netsnél hiányzott Bogdanovic, így kettes poszton kissé lyukas volt a gárda, de a kezdőcsapat többi része jól teljesített, legalábbis támadásban – Jack elég sokat volt parketten és húzta is csapatát szinte végig.

A 76ers legjobb dobói: Covington 23/9, Thompson 17/9, Grant 12/3
A Nets legjobb dobói: Jack 20/3, J. Johnson 13/3, Lopez 13

Minnesota Timberwolves – Chicago Bulls 105-114

Remekeltek a Wolves újoncai. Ugyan Andrew Wiggins volt a fő attrakció a Kanadában megrendezett meccsen, de nem ő volt a legjobb Minny-játékos ezen az estén. Az idei 1/1-es Towns 13 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát szállított és megmutatta, hogy vele azonnal komoly faktorként kell számolni, az irányító Tyus Jones 18 ponttal és 9 gólpasszal húzta csapatát, Nemanja Bjelica pedig 11 pontot és 9 lepattanót tett hozzá a kispadról – mind bizonyították, hogy nagyon komoly erősítést jelentenek.

Egy negyedet parádézott a Bulls. Rose, Noah és Dunleavy még nem, de Gasol már visszatért a kezdőcsapatba és az első játékrészben ízekre szedte ellenfelét a Chicago – Mirotic, McDermott és Hinrich is megszórta magát kintről, így 34-16-tal zárták ezt a tizenkét percet. A kezdőcsapat jól nézett ki, de a cserepadról is öten érték el a tíz pontot, nem véletlen a 114 egység – igaz, ehhez azért a Minnesota „langyos” védekezése is jelentősen hozzájárult.

A Timberwolves legjobb dobói: Jones 18/9, Towns 13, Dieng 13
A Bulls legjobb dobói: Moore 18/6, McDermott 16/12, Hinrich 13/9

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons 88-117

A támadójáték még nagyon döcög. A tavalyi évben is főleg ezzel szenvedett a Milwaukee, ezért szerezték meg Greg Monroe-t, aki éveken át bizonyított éppen Detroitban. Nos, a center most már kezdte érezni a ritmust, 18 pontig és 8 pattanóig jutott (a túloldalon volt „párja”, Drummond 17 pontig és 7 pattanóig), de rajta kívül csak Carter-Williams tudott érdemben hozzátenni – a kezdőcsapat többi része összesen három kosarat jegyzett. A 35 kosarukra 22 eladott labda jutott, amiből átrohant ellenfelén a Pistons – nagyon sok dolga van még Jason Kiddnek.

Szépen alakul a Detroit. Drummond gyenge büntetőzését leszámítva jól teljesített a palánk alatt és bár mellette Ilyasovának most nem ment, Marcus Morris szórt be 21 pontot 8/10-es mezőnymutatóval. Reggie Jackson is elkapta a fonalat (17 pont, 6 pattanó, 8 gólpassz), a kispadról pedig az újonc Stanley Johnson rámolt be ismét 15 pontot – úgy fest, hogy szerkezetileg egyben van a kezdőcsapat és a padról is érkezhet érdemi segítség.

A Bucks legjobb dobói: Monroe 18, Carter-Williams 14/3, Vaughn 11/3
A Pistons legjobb dobói: Morris 21/6, Drummond 17, Jackson 17/9

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 94-90

McCollum megőrülése kevés volt. Lillard bokasérülés miatt nem lépett pályára, McCollum viszont megpróbálta hátára venni csapatát – a harmadik negyedben egymaga beszórt 19 pontot és végül 30-cal zárt, de ez is kevésnek bizonyult. Crabbe és Aminu volt még értékelhető, de Plumlee kezdő centerként pont nélkül zárt és a padról sem érkezett semmi érdemi, Vonleh ugyan leszedett 10 lepattanót, de csak hat egységet tudott hozzátenni.

Rondo és Collison együtt kezdett. George Karl erősen próbálgatja, hogy mi is lenne a legjobb megoldás a hátvédek ügyében, ezúttal a két irányító együtt szerepelt a kezdő ötösben – Rondo egy nagy meccs után ma ismét mérsékelt hatékonysággal dolgozott, Collisonnak viszont jól ment. Cousins ismét elég sok tempót és három triplát emelt rá, de úgy fest, hogy Cauley-Stein (7 pont, 9 lepattanó) nem néz ki rosszul mellette – egyébként Gay hiányában Caron Butler is bekerült a kezdőbe, de ő nem igazán tudott hozzátenni.

A Kings legjobb dobói: Collison 18/6, Cousins 16, Belinelli 11/6
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 30/15, Crabbe 13/3, Aminu 12/6

Charlotte Hornets – Los Angeles Clippers 106-94

Prigioni kezdett, Redick villogott. A Clippersnél nem lépett pályára Chris Paul, így Pablo Prigioni lett a kezdő irányító – öt pontja mellé öt lepattanót és hét gólpasszt írt fel statisztikai lapjára. A meccs nem rajta és nem is a 23 pontot, közte négy triplát elsüllyesztő JJ Redicken múlt, de hiába tripla-duplázott egy lepattanó híján Blake Griffin, védekezésben komoly rések voltak most a kaliforniaiaknál. Ugyan Josh Smith (14 pont) és Lance Stephenson (7 pont, 7 gólpassz) nem játszott rosszul, az első negyedben, a kezdőkkel kapott 37 pont elég árulkodó.

Zeller nem tudott hibázni. A Jefferson-Williams kezdő magasember-páros alig, Frank Kaminsky pedig ezúttal szinte semmit nem tudott hozzátenni a Charlotte játékához, ellenben Cody Zeller 16 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát szállított 6/6-os mezőnymutatóval, közte egy triplával – ő és a padról beszállva remeklő Jeremy Lin húzta igazán a Hornetset. Rajtuk kívül még Hawes (10 pont, 13 pattanó) és szinte a komplett backcourt jól játszott és bár a triplák nem ültek, szinte végig fölényben kosaraztak a hazaiak. Lin jó játékának külön örültek a helyiek, ugyanis a mérkőzést Kínában játszották...

A Hornets legjobb dobói: Zeller 16/3, Lin 16/3, Walker 13
A Clippers legjobb dobói: Redick 23/12, Smith 14/6, Griffin 13

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus