Jön a 44 perces meccs

Öt mérkőzést rendeznek ma este és holnap hajnalban az NBA előszezonjában. Magyar idő szerint este 21:00-kor játsszák azt a Brooklyn Nets - Boston Celtics összecsapást, amelyen kísérletező jelleggel 11 perces negyedek lesznek. Összecsap egymással a Bulls és a Hornets, a Minnesota és az Oklahoma City, valamint a Golden State és a Houston is, mielőtt a nap zárásaként a Lakers a Jazz-zel mérné újra össze erejét a három nappal ezelőtti, 33 pontos zakó után. Lássuk, mi várható az egyes meccseken!

Brooklyn Nets - Boston Celtics (21:00)

Tavaly volt ez a párosítás igazán pikáns, miután Kevin Garnettet és Paul Pierce-t a Netshez cserélték. Idén jóval kisebb hajcihő várható emiatt, hiszen Pierce már Washingtonban játszik, Garnettéknek pedig kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a Celticsszel foglalkozzanak - utóbbiak valószínűleg idén sem fognak a PO-ért küzdeni. Brook Lopez lábsérülése miatt nem játszik, ahogy Rajon Rondo sem bevethető a túloldalon, mint az ismeretes, a mérkőzés azonban így is nagy visszhangot kap már most is, hiszen ezen a találkozón próbálják majd ki a 11 perces negyedeket. Túl sokat nem biztos, hogy változtatni fog ez a dolgokon, de már csak ezért is érdemes lesz belenézni ebbe a mérkőzésbe.

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves (01:00)

Mindkét csapat bőven kísérletezik az előszezonban, valószínűleg ez lesz a helyzet a Tulsában rendezendő összecsapáson is. A Thundernél Kevin Durant pontjainak pótlását kell megoldani, ami az utóbbi két meccsen kicsit sem ment - a Pelicans atomjaira szedte az OKC-t, de azon a meccsen sem Ibaka, sem Westbrook, sem Jackson, sem Collison nem játszott, a Raptors elleni 19 pontos zakóban viszont már a legtöbben szerepet vállaltak. A Timberwolves igazi highlight-gyár lett idén, de a védekezésük még nagyon messze van az átlagos szinttől is, a legutóbb pedig Rubiót ültette Flip Saunders, és ekkor az is meglátszódott, hogy nélküle a támadójáték is rendesen akadozik.

Chicago Bulls - Charlotte Hornets (02:00)

A Bullsnál egyelőre nincsenek sérülések, és bár a játék nagyon hullámzó még elöl, így is elég pozitív a hangulat a csapatnál. Mivel nem gátolja semmilyen egészségügyi gond a keretet, így Tom Thibodeau kedvére próbálgathatja a felállásokat az alapszakasz kezdete előtt. Úgy tűnik, Jimmy Butler kezd formába lendülni, szerződésének utolsó évében ez elemi érdeke neki és egyúttal a csapatnak is. A Hornets sincs rossz passzban, legutóbb egy 10-essel verték a Washingtont, és játszott már Kemba Walker is térdsérülését követően. Az látszik, hogy Steve Clifford is próbálja már az alapszakaszban is használható rotációt megtalálni, egyedül Gary Neal játszik többet talán, mint arra számítani lehetett, de ha el akarják cserélni, muszáj is nyomni.

Houston Rockets - Golden State Warriors (02:00)

A texasiaknál boldog-boldogtalan lehetőséghez jutott eddig, Dwight Howard és James Harden viszont pihenőt kaptak az előző találkozón. Miután az a meccs 5 nappal ezelőtt volt, így jó esély van rá, hogy mindkét sztár pályára lép majd ma, egyikőjük sem bajlódik ugyanis semmilyen komolyabb sérüléssel - a Pelicans ennek megfelelően ki is ütötte őket. A túloldalon Steve Kerrnek egyértelműen a játék finomhangolása az egyetlen feladata, nem nagyon van olyan kiadó helyük, amely folyamatos játékot jelentene az alapszakaszban, és az előszezon kezdete óta az eladott labdák számának csökkentésén dolgoznak. Nem nagyon kedveli egymást a két együttes, ez adhat plusz pikantériát az összecsapásnak.

Los Angeles Lakers - Utah Jazz (03:30)

Három napja csapott össze legutóbb a két együttes, akkor Kobe Bryant 27 pontja ellenére is 33 pontos Jazz-siker született, a Utah egyébként is sokkal jobb itt az előszezonban, mint az az állományuk alapján várható, vagy amire majd az alapszakaszban lehet velük kapcsolatban számolni. Azt Trey Burke is lenyilatkozta, hogy nagyon együtt van a csapat, a fiatalok egymást húzzák felfelé, jó a csapategység náluk. A Lakersnél Julius Randle játéka az egyik üde színfolt számukra, illetve úgy tűnik, Kobe összeszedte magát annyira fizikailag, hogy a sérülése előtti szezonban mutatott formáját legalább meg tudja közelíteni - borzasztóan sok viszont a sérültjük. Byron Scottnak nagyon sok dolga lesz még ezzel a csapattal, ha eredményeket is akar elérni, és nem biztos, hogy jó út, ha gyakorlatilag teljesen kiöli a triplákat a gárda játékából.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus