Jön a csúcsrangadó: Bostonba látogat a Golden State

Összecsap a ligaelső és a címvédő, a legjobb védelem a legjobb támadójáték ellen - a Houstonnál közben visszatérhet Chris Paul.

 

Boston Celtics - Golden State Warriors 02:00 (TV: Sport1)

Jön a csúcsrangadó, hiszen a bajnokság eddigi két legjobb csapata, Kelet és Nyugat első helyezettje, a listavezető és a címvédő találkozik egymással. A hazaiak 13, a vendégek hét győzelem után érkeznek meg az összecsapásra, egyik oldalon a liga legjobb védelmét, a másikon a liga legjobb támadójátékát találjuk. Mindkét csapatnak érdekes teszt lesz ez, főleg a Boston számára, hiszen az ő védekezésük eddig mindenki játékát lebontotta, de nincs annál nagyobb feladat, mint a megállíthatlan Warriorst lelassítani - ráadásul ők maguk támadásban azért sokszor voltak harmatosak, most egészen biztosan több kell tőlük. Az viszont a Golden State-re is igaz, hogy pontosabb, koncentráltabb kosárlabda kell tőlük 48 percig, mert a Celtics ellen nem fognak beleférni a könnyelműen eladott labdák vagy a kihagyások hátul. A hazaiaknál Gordon Haywardot leszámítva elvileg mindenki bevethető és a vendégeknél is visszatérhet az előző találkozót kiülő Steph Curry, várhatóan nem lesznek hiányzók - az összecsapást a Sport TV is élőben közvetíti. 

Phoenix Suns - Houston Rockets 04:30

Itt egyértelműbb a helyzet, a Houston számára kötelező ez a győzelem, és ha szerencsésen alakul számára a játéknap, akár vissza is veheti Nyugat első helyét a Golden State-től. A gárda kiváló formában volt egészen a legutóbbi meccsig, ahol a védekezés nagyon megborult, ez pedig hazai vereséget eredményezett - ha ezt helyre tudják tenni, akkor toronymagas esélyesek leznek ezen az összecsapáson. Jó hír számukra, hogy Chris Paul jó eséllyel visszatér ezen a találkozón, és vele azért máshogy fog kinézni a gárda, igaz, ez kezdetben akár problémákat is okozhat. A Sunsnál a Booker-Warren duó tűzerejében bízhatnak elsősorban, de védekezésben finoman szólva sem állnak a helyzet magaslatán, és ha hagyják lendületbe jönni a Houstont, akkor nem sok keresnivalójuk lesz - leírni persze nem lehet őket, okoztak meglepetést már idén is, de az esélyek nem mellettük szólnak.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus