Jön a keleti élharc: Indiana-Miami!

Tízmeccses dömping jön ma éjjel az NBA-ben, a sláger találkozó pedig a két keleti éllovas ütközete. A Knicks Sacramentóban józanodhat a Los Angelesben kapott mélyütésből, a Phoenix Washingtonban, a Spurs pedig a Denver ellen nyújthatja tovább győzelmi sorozatát. Nézzük, mi is vár ránk!

Charlotte Bobcats – Brooklyn Nets  (00:00)

Pontosan egy héttel ezelőtt Brooklynban csapott össze a két gárda, akkor a Nets szoros győzelmet aratott. Mindkét együttes gyenge dobóformában érkezik a találkozóra, de Jason Kidd csapata a legutóbbi két meccsükön ki tudta kapcsolni Al Jeffersont – márpedig az ő játékától nagyon sok függ Charlotte-ban.

Washington Wizards – Phoenix Suns  (00:00)

Eric Bledsoe visszatérése óta még veretlen a Phoenix, az alacsony energiabomba zsinórban három 20+ pontos meccsnél tart. A Wizards PO-helyét nem fenyegeti veszély, a Sunsnak viszont minden győzelemre szüksége van a nyugati 8. helyért vívott csatában, ugyanis borzasztó kemény a sorsolásuk.

Boston Celtics – Toronto Raptors  (00:30)

A Raptors hat éve nem nyert Bostonban, most mégsem hibázhatnak, ugyanis már lecsúsztak a keleti harmadik helyről és nagyon jön mögöttük a Nets is. A vendégek tegnap este még Clevelandben kaptak ki az utolsó pillanatokban a Boston viszont péntek óta nem lépett pályára. Kulcskérdés lehet Rajon Rondo játéka, aki ugyan ontja a gólpasszokat, az utóbbi hat meccsen szenved a dobásával.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers (00:30)

Kyrie Irving továbbra sem léphet pályára, de Dion Waiters szállítja a pontokat az utóbbi találkozókon, a Pistons viszont borzasztó formában várja ezt a találkozót: legutóbbi tíz fellépésükből csupán kettőt tudtak megnyerni. Amennyiben a Cavs nyer, életben maradhatnak a halovány reményeik a rájátszásra, egy vereség esetén a Detoit utoléri őket.

Minnesota Timberwolves – Atlanta Hawks  (01:00)

Az idei egyetlen meccsüket a Hawks nyerte, de akkor Kyle Korver 24 pontot szórt – ezúttal azonban a triplavető hátfájdalmai miatt valószínűleg nem lép pályára. Az Atlanta igazi hullámvasúton jár az elmúlt időszakban, ezúttal éppen háromszor kaptak ki zsinórban – de ugyanez elmondható Kevin Love-ékról is, akiknek elsősorban a védekezéssel akadnak gondjaik.

New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers  (01:00)

Mindkét csapat jó formában várhatja a találkozót, a Clippers ezzel kezdi meg borzasztó kemény idegenbeli túráját. Külön élmény lesz a két klasszis erőcsatár, Blake Griffin és Anthony Davis csatája, utóbbi 31,3 pontot és 13,5 lepattanót átlagol az utóbbi kilenc meccsén, de Tyreke Evans is nagyszerű formában van – ezzel együtt is a Clippers a találkozó esélyese.

Indiana Pacers – Miami Heat (01:00)

Mindkét csapat botladozik az utóbb időben, egyelőre az Indiana áll jobban, de kulcsembereik (George, Hibbert) pocsék formában játszanak, Andrew Bynum pedig nem léphet pályára. A Heatnél Wade nem teljesen egészséges, de valószínűleg játszani fog, óriási tétje van a találkozónak.

San Antonio Spurs – Denver Nuggets (01:30)

Tim Duncan karrierjének leghosszabb győzelmi sorozatát produkálja a ligaelső Spurs, amelyben kérdéses Tony Parker játéka ezen az estén, Matt Bonnerre viszont biztosan nem számíthatnak. A Nuggets idegenben elég gyengén szerepel, az utóbbi időben a védekezésük is komoly kívánnivalót hagy maga után, hétfőn nagy verésbe szaladtak bele a Thunder otthonában.

Sacramento Kings – New York Knicks (03:00)

A Knicks a feltámadás után újra kisiklani látszik, a Lakers otthonában óriási pofonba szaladtak bele tegnap. Ha nem kapják össze magukat védőoldalon, a Cousins-Gay-Thomas trió átgázol rajtuk, bár utóbbi játéka kérdéses. A New York egy újabb vereséggel szinte búcsút is inthet a rájátszásnak.

Utah Jazz – Memphis Grizzlies (03:30)

Január 10-e óta szárnyal a Memphis, 27-9-es mutatójuk a harmadik legjobb az egész ligát nézve, Salt Lake Cityben viszont egy ötmeccses idegenbeli túrát kezdenek meg Gasolék. A Jazz utolsó nyugaton, ráadásul Alec Burks bokája sem jött rendbe, valószínűleg kihagyja ezt az összecsapást, míg a Grizzliesnél Tony Allen játéka kérdéses.

Élőképes streameket ezen a linket találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus