Jön a második menet: hajnalban folytatódik az NBA-döntő

Feljavul-e a Splash Brothers, mennyit változtat a Cleveland? Komoly a tét a második meccsen, nézzük, hogy mit várhatunk!

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Az első találkozó nem az elképzelt forgatókönyv szerint zajlott, de a Golden State ezt aligha bánta - nekik megvoltak a fegyvereik Curry és Thompson nélkül is, így viszonylag magabiztosan nyerték meg a meccset. A labda tehát a Cavs térfelén pattog, Tyronn Lue-nak kell válaszolnia - egyrészt védekezésben nem szabad ennyire a Splash Brothers mozgásaira koncentrálniuk, másrészt támadásban többet kell járatniuk a labdát. Nem biztos, hogy bármelyiket is meglépi egyébként a tréner, mert a nyilatkozatai alapján csak azt szeretné, ha gyorsabban játszanának, többet indulnának, de egyáltalán nem beszélt a több mozgásról, több labdajáratásról és a védekezésről sem. Hátul persze lehet arra alapozni, hogy majd Livingstonnak nem lesz még egy ilyen meccse, de azt sem lehet várni, hogy Curry-ék még egyszer ilyen gyengén dobjanak.

A Warriors oldalán sok látnivaló nincs, nyilván a Splash Brotherst hatékonyabbá kell tenni a Cavs védekezésével szemben, de nagy problémák nincsenek - inkább majd a Cleveland változtatásaira kell reagálnia Steve Kerrnek. A meccs súlya komoly, hiszen amennyiben most is a GSW győz, úgy pokoli nehéz helyzetbe kerülnek LeBron Jamesék, így kötelező számukra elvenni a pályaelőnyt - ha viszont ez sikerül, már ők kerülnek előnybe. A második meccseken egyébként általában feljavul LeBron csapata, tavaly is ekkor tudtak nyerni az Oracle-ben, és most már aligha lesz olyan tapogatózós, óvatos, "langyos" a találkozó, mint először.

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus