Jön a Warriors-Cavs visszavágó, 19:00-től már meccs van

Ismét korán kezdődik az NBA-játéknap, benne több komoly rangadóval, többek között a GSW és a Cleveland újabb csatájával.

 

New York Knicks - Atlanta Hawks 19:00

Mindkét csapat back-to-backből jön, de amíg a Hawks behúzott egy rangadót és tapad az élmezőnyre, addig a Knicks újabb komoly pofont kapott, ezúttal Torontóban. Otthon ugyan egy fokkal megbízhatóbbak, és van esély Kristaps Porzingis játékára is, jelenleg nagy a különbség a két csapat között játékban, illetve mentális állapotban is. Az ilyen találkozókat idegenben is be szokták húzni Millsapék, a back-to-back sem mindig tesz jót a New Yorknak, ráadásul a hazaiak 2-10-es, a vendégek 8-1-es szériában vannak - meglepetés lenne egy Knicks-győzelem.

Washington Wizards - Portland Trail Blazers 20:00

A Wizards sorozatban tizenegy hazai mérkőzését nyerte már meg, ugyan nem brillírozik a gárda, de megbízhatóan hozza a győzelmeket, rendben van a védekezés, és a Wall-Beal páros általában betermeli a kellő pontmennyiséget is. A Portland lendülete legutóbb megtört, egy jobb időszak után ismét gyengén védekeztek a Magic ellen, és ki is kaptak, kérdés, hogy most visszatalálnak-e az azt megelőző játékhoz - az idegenbeli 7-15-ös mérleg nem mellettük szól. Kulcskérdés lesz, hogy mi történik a hátvédpárosok között, de itt is az dönthet, hogy a hazaiak duója jóval hatékonyabb védekezésben, mint Lillard és McCollum - érdekes, látványos meccsre számíthatunk, ahol biztosan nem a cseresorok fognak dominálni...

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 21:30

Ezt most hoznia kell a Milwaukee-nak, miután előző este kikapott Atlantában, de a back-to-back nehezítheti a hazaiak dolgát, főleg úgy, hogy a Sixers pihentebb - sőt, Embiid már legutóbb sem játszott, ő maximálisan friss lehet. A centernek ezúttal is kulcsszerep juthat, vele a pályán kategóriákkal jobb a Philly, és most a támadójátéka mellett hátul is neki kell elsősorban megfognia az Antetokounmpo-Parker páros betöréseit - legalábbis neki kell fogadnia őket a palánk alatt. A Sixers nagyon elindult az utóbbi időszakban, a védekezésük rendben van, elöl pedig megoldják, amit kell, így bár természetesen jobb csapat a Milwaukee, egyáltalán nem lehet leírni Noeléket - sérültjük nincs, kivéve persze Ben Simmonst.

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 22:00

A Pacersnek nem jött be a londoni kirándulás, egy remek szériát törtek meg egy komoly mélyütéssel, amikor 140 pontot kaptak a Denvertől - kérdés, hogy otthon vissza tudnak-e térni az azt megelőző kerékvágásba. A támadójátékuk parádés most már jó ideje, de a Pelicans éppen védekezésben bizonyít, a pályának ezen a felén dőlhet el a találkozó. A túloldalon leginkább az a kérdés, hogy Anthony Davist kordában tudják-e tartani Turnerék, és ha nem, akkor annak ellenére tudnak-e nyerni, mert arra azért sok példát láttunk, hogy AD-től egy 30/15-ös meccs sem elég a New Orleansnak - viszont olyat is, hogy nélküle sem jöttek zavarba Evansék...

Denver Nuggets - Orlando Magic 23:00

A Denver éppen a Pacers ellentettje, Londonban elképesztő támadójátékkal szakították meg negatív szériájukat, és az a kérdés, hogy ezt át tudják-e menteni hazai pályájukra is. A pontokkal egyébként nem nagyon vannak gondjaik, gyönyörű kosárlabdát játszanak a Jokics-Gallinari kettősre építve, és általában megszórnak mindenkit, a gond inkább a túloldalon van - a Magicnél éppen az a kérdés, hogy milyen napot fognak ki elöl. Alapvetően képesek ők is 120 pontokat szerezni, de erre most valószínűleg szükségük is lesz, viszont Fournier ismét sérüléssel bajlódik, amit nagyon megérezhetnek - igaz, a túloldalon Harris és Gallinari sem teljesen egészséges.

Boston Celtics - Charlotte Hornets 01:30

A Boston most már hetek óta nagy formában van egy-egy vereséget leszámítva, és bár most is vannak sérültjeik (kérdéses Bradley, Zeller, Olynyk és Young játéka is), így is magabiztosan várhatják az összecsapást - amíg Isaiah Thomas pályán van, nincs mitől tartaniuk. Főleg az ellen a Hornets ellen, amely zsinórban négy vereségből érkezik, sorozatban ötödik idegenbeli mérkőzését játssza és védekezésben, valamint támadásban is ingadozó. A Celtics gépezete sokkal meggyőzőbb, Thomas pedig a liga legjobbja a negyedik negyedeket tekintve, nagyon nehéz este elé néz Walker és Batum is - még Bradley nélkül is nagyon erős a Boston, ráadásul Lamb a Charlotte-nál is hiányozhat.

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 02:00 (ÉLŐ - Sport1)

Nem volt még olyan régen a karácsonyi meccs, amikor iszonyatosan kemény, pörgős, fordulatos csatában végül győzni tudott a Cleveland, most van miért visszavágniuk Durantéknek. Akkor Steph Curry kifejezetten gyenge napja ellenére is tíz pont feletti előnyben volt a Warriors, amit aztán elherdált, és most is csak akkor lehet esélyük a hazaiaknak, ha végig 100%-os koncentrációval játszanak - ezen felül Curry-nek is bizonyítania kell, mert a Cavs ellen eddig túl sok jó meccse nem volt még. Az MVP januárban emelt a szinten, de egyik csapat sincs igazán kirobbanó formában, a Cavaliers két vereségbe is belenézett mostanában, de a GSW sem brillírozik - jósolgatni felesleges, ezúttal is parázs csatára van kilátás. A nagydöntő és a karácsonyi meccs miatt is a Golden State-en van a nyomás, nekik most hazai pályán kötelező a győzelem, míg a JR Smith-t nélkülöző bajnoknak igazából nincs vesztenivalója. 

Phoenix Suns - Utah Jazz 03:00

Devin Booker sorozatban kétszer dobott 39 pontot, legutóbb ezzel megverték a San Antoniót, most pedig visszatérhetnek Phoenixbe a mexikói kirándulás után - ha megtartja formáját a dobógép, most sem esélytelenek a hazaiak. A Jazz papíron jóval erősebb, de Rodney Hood kidőlt az előző találkozón, így megint nem teljes a keret, ráadásul a támadójátékot tekintve vele is voltak hiányosságaik, pedig ő volt az egyik legjobb formában lévő dobójuk az elmúlt időszakban. Ha a Suns stabil tud maradni hátul (ezt többször láttuk tőlük mostanában), és vagy Booker, vagy Bledsoe fel tud lépni, akkor lehet keresnivalójuk, a Jazznél pedig megint Gobert védekezése (Chandlerék pattanózása gyilkos volt a Spurs ellen is) és a Hill-Hayward páros tűzereje lehet a kulcs.

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 04:30

Ez is egy komoly nyugat rangadó lesz, és itt is nagyon nehéz megmondani, hogy mire számíthatunk. A Clippers a liga egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapata, Blake Griffin nélkül is sorozatban hat győzelemnél tartanak, DeAndre Jordan dominál, Chris Paul irányít, a Rivers-Felton-Redick-Crawford sor pedig hozza a kinti tűzerőt - kérdés azonban, hogy egy igazán komoly csapat ellen ez mire lesz elég. Persze az is kérdés, hogy mennyire komoly a Thunder, amely Russell Westbrook jó és rossz napjaitól függően nyer vagy veszít, előző este éppen parádézott a hátvéd, így győztek is Sacramentóban, de a back-to-back nem segít rajtuk, ráadásul valószínűleg nem léphet pályára Steven Adams, ami komoly érvágás számukra. Ha Westbrook a jobbik arcát mutatja, így is bármire képesek lehetnek a vendégek, mert ugyan Paul szívhatja a vérét, de fizikálisan nincsenek egy szinten, cserébe a túloldalon CP3 bemutatót tarthat irányítómunkából - kérdés, hogy Jordannel mihez kezdenek Kanterék, de az biztos, hogy itt is parázs hangulatra számíthatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus