Jordan és a Clippers megelőzné a Portlandet

Lillardékat fogadja a Clippers - Houston-Memphis rangadó - Torontóban a Cavs - pályán a GSW és a Spurs

Indiana Pacers – New York Knicks 01:00

Az Indianánál egyre többet beszélnek arról, hogy Paul George visszatérhet – illetve inkább maga a játékos beszél erről. Elkezdett teljes intenzitással edzeni, és szerinte akár ebben a hónapban pályára is léphet, viszont Frank Vogel ennél sokkal óvatosabb, szerinte egyelőre ez nem téma. Ami viszont az, hogy a Pacers 7-2-vel zárt februárban, és első márciusi mérkőzésüket is megnyerték, így toronymagas esélyesek ma is a némi életjel után tegnap teljesen összezuhanó New Yorkkal szemben. A két csapat között szervezettségben zongorázni lehetne a különbséget, és amíg az Indiana számára minden meccs fontos a playoff szempontjából, a Knicks céltalansága nem túl motiváló – ráadásul előző nyolc derbijüket átlagban 15 ponttal bukták el ebben a csarnokban. A két fél szombaton újra összecsap a Madison Square Gardenben.

Orlando Magic – Phoenix Suns 01:00

Dragic és Thomas elcserélése óta 2-5-re áll a Phoenix, Brandon Knight nem váltotta meg a világot (13,5 pont, 37% mezőnyből), és főleg védekezésben áll nagyon rosszul a Suns – viszont már a támadójátékuk is kezd elfogyni. Persze ez a kisebbik baj, a Magic 90 pont alatt átlagol az utóbbi találkozókon, viszont védekezésben elég agresszívek, a Phoenix pedig már 17 eladott labdánál jár meccsenként – ennél jóval pontosabban kell kosarazniuk ma. Jóval masszívabb az Orlando, és Nik Vucsevics különösen elemében érezheti magát belül, ez pedig elég is lehet ahhoz, hogy a hazaiak behúzzák a találkozót.

Boston Celtics – Utah Jazz 01:30

A Jazz tegnap ismét bizonyította, hogy bárkit elkaphat, Rudy Gobert vezérletével lenyomták Memphisben a Grizzliest, ma pedig papíron ennél könnyebb feladatuk lesz. A Bostonról már-már elhittük, hogy igazán komoly csapat lett Thomasék érkezése óta, de az előző két találkozón 35%-kal dobtak két komolyabb védekezés ellen, és a Cavstől kaptak is egy méretes zakót – kérdés, hogy mire mennek ma a hátul még náluk is keményebb Utah ellen. Azt nem igazán látni, hogy a hazaiak mihez kezdenek majd a Gobert-Favors párossal érdemi védő nélkül, de a periméterről sem tudják simán szétdobni őket, a Burke-Hayward duó tarthatja a lépést Bradley-ékkel – főleg úgy, hogy például Thomas 30%-kal dob átlagosan a Jazz elleni meccsein…

Brooklyn Nets – Charlotte Hornets 01:30

A Nets remek mérkőzést játszva fektette két vállra a Golden State-et, a Charlotte pedig tegnap szűken lenyomta a Lakerst – Mo Williams, Al Jefferson és Gerald Henderson triója egyre inkább működik az elmúlt mérkőzéseken. A Nets small-ballja is remek eddig, érdekes lesz látni, hogy a sokhátvédes rendszer mire megy a fizikális Hornets-védekezéssel szemben – Kidd-Gilchristék az egyik legkeményebb csapat a periméteren. Az is biztos, hogy Deron Williams magára talált (21,2 pont az elmúlt hat hazai meccsen), így névrokona (22,8 pont, 8 gólpassz) ellen vívhat nagyot ma este, ez a párharc döntően befolyásolhatja a találkozót. A két csapat közvetlen rivális a playoff szempontjából, így „hatpontos” mérkőzés lesz a mai.

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 01:30

Kyrie Irving visszatért, a Cavs pedig tegnap valósággal átgázolt a Bostonon, LeBron Jamesék talán a legtöbb, ehhez hasonlóan megsemmisítő vereséget „osztották ki” ebben a szezonban. A Toronto is reménykedik abban, hogy Lowry mielőbb visszatér, irányító nélkül meglehetősen gyér ez a Raptors-támadójáték, de összességében sem biztos, hogy sikerült még kilábalni a nagyon mély gödörből – márpedig ma nem fér bele egyetlen hiba sem, a Cleveland könyörtelenül megbünteti ezeket. Azt nem igazán látni, hogy Jamesszel mihez tud majd kezdeni a Toronto, a Philly ellen parádézó DeRozan próbálja majd tartani vele a lépést, de védekezésben ő sem megoldás – márpedig a négyszeres MVP 37, majd 27 (26 perc alatt) pontot rámolt be az előző két mérkőzésén, és ha őt nem állítják meg, nem lesz esélyük a hazaiaknak.

Houston Rockets – Memphis Grizzlies 02:00

James Harden nélkül is jól játszott a Houston Atlantában, már 18 ponttal is vezettek Terry-ék, de a hajrában bedarálta őket a ligaelső – ma már visszatérhet az egymeccses eltiltását letöltő pontkirály. Tony Allen sem lépett pályára tegnap, így ő is pihenten várja, hogy kezelésbe vegye Szakállt, ezen a párharcon nagyon sok minden múlhat. A másik ilyen az erőcsatár-poszt lehet, hiszen a Houstonnál egyre inkább belendül Terrence Jones, és már-már második opcióként, igazi fegyverként használják a texasiak, vele kellene valamit kezdenie a betegsége után talán visszatérő Randolph-nak vagy akár Marc Gasolnak. A Grizzlies kissé fáradtnak látszik, tegnap simán túlizmozta őket a Jazz, Conley és Jeff Green is csak szenved a dobásával, és a nagyon aktív Rockets-védekezés ellen sem néznek könnyű este elé – fizikális, hajtós meccsre van kilátás, de ha nem javul a vendégek dobóformája, esélyesebb a Houston.

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 02:00

Egy csapásra megváltozott minden Denverben, Brian Shaw menesztése után hirtelen feléledt Faried, jól játszott Lawson, és szórta a triplákat Gallinari, a Nuggets pedig meg is tudta verni a Milwaukee-et – kérdés, hogy ez a intenzitás állandósítható-e. A Minnesota legnagyobb gondja, hogy a palánk alatt képtelen jól védekezni, ez eddig nem lett volna probléma a Denver ellen, de ha Faried összekapja magát, itt máris a vendégeké lehet az előny. Összességében azért a Wolves a jobb csapat, de Pekovics és Kevin Martin játéka is kérdéses, és bár Gary Neal 19 pontot szórt legutóbb, két kezdőjátékosa nélkül nem ugyanaz a Minny sem. Érdekesség, hogy Andrew Wiggins dobásszáma néggyel emelkedett meccsenként úgy, hogy nem emelt rá egyetlen triplát sem az előző három találkozón, ellenben kiharcolt 26 büntetőt – a támadásbeli agressziója mellett fontos feladata lesz Gallinari levédekezése is.

New Orleans Pelicans – Detroit Pistons 02:00

Bár Anthony Davis közel van a visszatéréshez, a hírek szerint ma még nem léphet pályára – Jrue Holiday és Ryan Anderson pedig egészen biztosan kihagyja ezt az összecsapást is. Ennek ellenére mégis a Pelicans tűnik esélyesebbnek, hiszen három meccset játszanak most otthon, ahol 20-10-re állnak, sorozatban hármat nyertek és 51%-kal dobtak – még kulcsjátékosai nélkül is erős ez a gárda. A kérdés az, hogy a palánk alatt mihez kezdenek a Drummond-Monroe párossal, a periméteren Caldwell-Pope és Jackson pontjait ellensúlyozni tudják Evansék, főleg úgy, hogy Norris Cole is remekül épült be a csapatba. A Pistons amúgy sincs túl jó formában, zsinórban hármat buktak, de a festékben lehet esélyük – Monroe 55 pontot és húsz lepattanót jegyzett a legutóbbi két, New Orleans elleni mérkőzésén.

Oklahoma City Thunder – Philadelphia 76ers 02:00

Kevin Durant még legalább egy hétig nem fog pályára lépni a Thundernél, Russell Westbrook viszont maszkban ugyan, de teljes értékű edzésmunkát végzett, és a hírek szerint ma visszatérhet az együttesbe. Az irányító eléggé túlpörgött a sérülése előtti két találkozón, de DJ Augustin remek játékkal pótolta, nagy kérdés, hogy Good Russ vagy Bad Russ ölt ma mezt. Mindenesetre a Philadelphia ellen otthon így is-úgy is nyerni kell, a vendégek támadójátéka néha nagyon működik, de a legtöbbször nagyon nem – és idegenben általában az utóbbi, a 87 pontos átlagot sem érik el vendégként. Egyedüli fénypontjuk Nerlens Noel, a fiatal center jót meccselhet ma Kanterékkel, de mivel sem Covington, sem Jason Richardson nem fog játszani, egyedül valószínűleg kevés lesz.

Miami Heat – Los Angeles Lakers 02:00

Lassan ideje lenne, ha valami állandósulna Miamiban, eddig a folyamatos sérülések, elcserélések miatt több mint húsz kezdő ötöst küldött pályára Erik Spoelstra – most úgy néz ki, hogy ez a felállás marad, ha csak nem történik újabb sérülés. Dragic érkezésével Deng hatékony játéka is előkerült, Wade sokkal kevesebbet vállal, Whiteside pedig egyre inkább megszokja, hogy ő egy NBA-csapat kezdő centere – viszont Henry Walker és Michael Beasley még mindig nem lehet biztos semmiben. A Lakers játéka is kezd állandósulni, az utóbbi időben a Clarkson-Lin párosra építve haladtak előre, és ma is erre lehet számítani – a mérkőzés valószínűleg a hátvédposztokon fog eldőlni. Az biztos, hogy az arany-lilák 1-9-re állnak a back-to-backek második felén, ami nem őket teszi esélyessé, valamint az a tény sem mellettük szól, hogy Dragic 20,5 pontot átlagolt ellenük az idei négy mérkőzésen – a Lakers egyébként az utóbbi hat fellépését elbukta Miamiban…

San Antonio Spurs – Sacramento Kings 02:30

Kilenc idegenbeli találkozó után játszik ismét hazai pályán a San Antonio, ez pedig arra kötelezi a címvédőt, hogy most már elkezdje nyerni a meccseket és győzelmi sorozatokat építeni – a legutóbb bukószériájuk éppen Sacramentóban szakadt meg. A Kings George Karl alatt újra kezdi megtalálni önmagát, tegnap Cousins visszatérésével 38 pontot vertek a New Yorkra, és összességében is összekapták magukat. A texasiaknál még mindig folyik a formakeresés, a veteránok és Leonard sem hozza azt folyamatosan, amit kellene, amíg ez nincs meg, még otthon sem lehet őket egyértelmű esélyesként bemutatni, de az biztos, hogy ma nem tehetik meg azt, hogy hibáznak – legalábbis ha komolyabb terveik is vannak a playoffban.

Golden State Warriors – Milwaukee Bucks 04:30

A GSW lezárta hatmeccses idegenbeli túráját, és végre hazatérhetnek Curry-ék oda, ahol idei 24 mérkőzésükből 22-t megnyertek, és mindenki ellen toronymagas esélyesként lépnek pályára. A Milwaukee idegenbeli problémái tegnap Denverben is megmutatkoztak, a gyenge dobóforma mellett nem igazán tudták tartani a lépést a meglepően jól játszó Lawsonékkal, így zsinórban három vereség után érkeznek az oroszlán barlangjába. Antetokounmpóék egyik nagy erőssége, hogy alig-alig engednek pontot leindításból, ma ezt tesztelni fogja Steve Kerr csapata, hiszen a vendéglátó ebben a liga egyik legjobbja. Mindkét oldalon lesz hiányzó, a hazaiaknál Barbosa, a vendégeknél Mayo nem bevethető – nagy meglepetés lenne egy Bucks-győzelem.

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 04:30

Blake Griffin sérülése óta 7-3-ra áll a Clippers, ami nagyban köszönhető a brutális DeAndre Jordan mellett Chis Paulnak – az irányító 21,2 pontot és 12,6 gólpasszt átlagol ebben az időszakban. A Portland elleni két idei mérkőzésen lejátszotta Damian Lillardot és ma is döntő lehet kettejük párviadala, és bár a Blazers egyese is javul, nem kérdés, melyikük van jobb formában. Mindenesetre Lillard javulása főleg a triplázás terén tetten érhető, ebben csapatszinten is nagyot lépett előre a Portland, itt pedig kulcsfontosságú lesz, hogy a Redick-Crawford duó, vagy az Afflalo-Matthews páros kap-e több jó dobóhelyzetet. Védekezésben alapvetően előrébb jár a vendégcsapat, de DeAndre Jordannel alighanem ők is meg fognak szenvedni, nincs igazán atletikus centerük, a Clippers ötöse viszont megnehezítheti Aldridge és a betörő hátvédek életét is. Hozzá kell tenni, hogy a hazaiaknál Crawford sem teljesen egészséges, Barnes pedig valószínűleg kihagyja a találkozót.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus