Keleti csúcsderbi: a Cavs ellen bizonyíthat a Toronto

Toronto-Cleveland, Indiana-Charlotte és Atlanta-Chicago meccseket rendeznek Keleten, Sacramentóban javíthat a Clippers. 

 

Indiana Pacers – Charlotte Hornets 01:00

Izgalmas keleti csatának ígérkezik a mérkőzés. Bő két hete a Charlotte tükörsimán nyert Indianában, de a Pacerst sem kell félteni, Myles Turner akkora pluszt adott nekik az utóbbi időben, hogy ők is kimondottan jó formában vannak – Paul George zsinórban nyolcszor jutott húsz pont fölé. Kérdés, hogy a Hornets ágyúi mennyire fognak sülni, legutóbb a Cavs ellen elég pontatlan volt a gárda, ráadásul védekezésben is akadtak lyukak – az idegenbeli túra nem Walkerék mellett szól. Jelenleg talán stabilabb az Indiana elöl-hátul, de ehhez Turnernek hoznia kell magát (a legutóbbi egymás elleni meccsen nem ment neki) – viszont január 12-e óta először talán Rodney Stuckey is pályára léphet.

Philadelphia 76ers – Washington Wizards 01:00

Az All-Star szünet óta mutatott biztató dolgokat és nyert fontos meccset a Washington, de legutóbb fájó vereséget szenvedtek a Chicagótól és főleg védekezésben kell javulniuk ahhoz képest – azt megmutatták már, hogy ha harapnak hátul, bármire képesek. A Sixers az elmúlt időszakban ismét nagyon gyengén teljesít, a védekezésük katasztrófa, és komolyabb csapatok ellen elöl is elfogy a tudomány – a fegyvereik megvannak, de sok labdát szórnak el és nem elég kiegyensúlyozottak. Ha hátul össze tudja magát kapni a fővárosi alakulat, kötelező számára ez a győzelem, hiszen most már nem hibázhatnak több könnyű meccset, ha oda akarnak még érni a playoffba.

New York Knicks – Orlando Magic 01:30

A Magic a GSW elleni vereségből érkezik, ahol meglehetősen jó támadójátékot mutatott be a gárda, de Steph Curry-vel nem lehetett mit kezdeni – a fáradtság ellenére most viszont mindenképpen hozniuk kell a győzelmet. A Knicks nincs jó formában, az utóbbi 15 meccsből 13-at elveszítettek Porzingisék, ami botrányos – hogy mi lehet a kiút, az egyelőre rejtély. Az biztos, hogy nincs stabil tűzerő és nincs stabil védekezés sem, ennek ellenére Indianában egy dobásra voltak a győzelemtől, így illik őket komolyan venni, főleg saját pályájukon. Döntő lesz a palánk alatti harc Vucsevics és Lopez-Porzingis között, valamint hogy a hazaiak mennyire tudják megállítani a Magic kinti dobóit – ha jó napot fognak ki Anthony-ék, bennük van a siker. Az Orlando viszont idegenben sem hibázhat, négy meccsre vannak a playofftól, a New Yorkot jelen helyzetben verniük kell.

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 01:30

A keleti csúcsderbi jelenleg ez a párharc, méghozzá utcahosszal – a Cavs három meccsel vezet a Toronto előtt és 8,5-lel a Boston előt. A Raptorsnak hazai pályán lehet esélye, hiszen az ő csapatvédekezésük képes lehet lassítani Jameséket, ráadásul ha Shumpert nem játszik, a Lowry-DeRozan kettős feladhatja a leckét a listavezetőnek. Összességében természetesen jobb csapat a Cleveland, de a Torontónak megvannak a fegyverei a sikerhez, novemberben meg is verték Love-ékat ebben a csarnokban, a Cavaliers pedig idegenben képes lefagyásokra, főleg támadásban. Szintén faktor lehet, hogy a Toronto nagyon kevés labdát ad el, ami fontos lesz a rohanó Cavs ellen – ha ezeket limitálni tudják a hazaiak, mindenképpen lesz esélyük.

Atlanta Hawks – Chicago Bulls 02:00

Érdekes módon jelenleg az ezer sebből vérző Bulls kategóriákkal jobb formában van, mint a papíron problémamentes Hawks – Gasolék zsinórban hármat nyertek, Horfordék pedig hármat veszítettek az utóbbi meccseikből. Butler, Mirotic és Noah mellett Rose játéka továbbra is kérdéses, de nélküle is termelte a pontokat a gárda, rendkívül önzetlen és kontrollált csapatjátékot bemutatva – nehéz megmondani, hogy ez meddig fenntartható állapot. Mint ahogy a Hawks mélyrepülése is kissé érthetetlen, Jeff Teague nem teljesen egészséges, de Schröder jól teljesít, mégis elöl-hátul hatalmas ingadozásokra képesek és már otthon sem esélyesek, itt szenvedték el mindhárom vereségüket. Papíron továbbra is ők a jobb csapat, de ez már a mérleg szerint sincs így, és ha a Chicago meg tudja tartani formáját, újabb bravúrgyőzelmet arathat.

Dallas Mavericks – Denver Nuggets 02:30

A Dallas próbál kapaszkodni, a Portland vereségével visszaszerezték a hatodik helyet Nowitzkiék, de tulajdonképpen 2016-ban már nem játszanak playoff-szinten – februárban például 2-6-ra állnak eddig és ezt a meccset otthon mindenképpen nyerniük kellene. A Nuggets sincs jó formában, bár legutóbb megverték a Clippest, hiányzik tőlük egy vezér, aki a jelenlegi nehéz időszakban a vállára venné a csapatot, ráadásul idegenben még annyira sem megy nekik, így jó eséllyel ezekben a napokban mondhatnak le végleg a rájátszásról. A kinti dobószázalék fontos lesz, mert mindkét gárda játékának alapján a triplák adják, a festékben pedig érdekes lehet, hogy a Jokics-Faried duó mire megy a Nowitzki-Pachulia kettőssel – szintúgy izgalmas matchup lehet a Gallinari-Parsons duett. A hazai pálya és a nagyobb motiváció is a Mavs mellett szól, ráadásul a gyengébb csapatokat stabilan meg szokták verni – kérdés, hogy a Denver most mennyivel gyengébb, hiszen a Clipperst is le tudták nullázni legutóbb…

Sacramento Kings – Los Angeles Clippers 04:00

A Clippers az előző meccsen hónapok óta a legrosszabb teljesítményét hozta, ezúttal nem működött a játékuk, dekoncentráltak is voltak Paulék és nem ültek a kinti dobásaik. Ezzel együtt védekezésben továbbra is stabilak voltak, amivel egyértelműen a Sacramento előtt vannak, hiszen Cousinsék ugyan bőven 100 pont felett átlagolnak, de ennyit az elmúlt 13 meccsük mindegyikén kaptak is – ellenben Doc Rivers gárdája az elmúlt 13 találkozóból tízszer maximum 93 egységet engedett. A kérdés az, hogy melyik stílus tud érvényesülni, papíron a Clippers tud alkalmazkodni a Kings szerkezetéhez, Paul jó megoldás lehet Rondo lassítására, Jordan védőmunkája pedig kulcsfontosságú lehet Cousinson.

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 04:30

A két gárda alig két napja játszott egy pontzáporos, kifejezetten látványos meccset, akkor végül simán nyert a Memphis – egy hasonló találkozóval most is kiegyeznénk. Abból kiindulva most is hasonlóra számíthatunk, bár az kérdés, hogy a Memphis képes-e még egyszer ilyen félelmetesen dobni, de a Lakers védekezése ellen bármi lehetséges. Saját pályájukon azért jobbak lehetnek az arany-lilák, de a Grizzlies így is egyértelműen jobb csapat, ráadásul védő oldalon is inkább bennük van potenciál a javulásra.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus