Rangadó a Sport Tv-n, Clevelandbe utazik a Lakers

Hat mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, ráadásul három rangadót is rendeznek a játéknapon. A Sixers a szárnyaló Thunder ellen térne vissza a győztes útra, nagy meccset vívhat egymással a Cavs és a Lakers, a Dallas pedig a Clippers elleni derbin kerülheti el a komolyabb hullámvölgyet.

Oklahoma City Thunder – Philadelphia 76ers 23:00 (ÉLŐ – Sport 2)

Rögtön egy rangadóval indul a játéknap, a Thunder elképesztő formában van, zsinórban hat győzelemnél jár és holtversenyben vezeti Nyugatot, egyébként 11-4-es mérlegénél is csak a Boston tud jobbat felmutatni az egész ligában – persze sejtettük, hogy szintet fognak lépni idén, de arra talán senki sem számított, hogy ennyire élesen kezdik a szezont. A Philly az elmúlt meccseken lépést tévesztett, utóbbi öt találkozójából csak kettőt tudott megnyerni a csapat, legutóbb a Clevelandtől és a Minnesotától kapott ki Nick Nurse csapata, így most egy kétmeccses nyeretlenségi sorozat végére szeretne pontot tenni. A Wolves elleni vereség Joel Embiid nélkül belefért, de összességében azért az elmúlt meccsek eredményei nem alakultak számukra a legjobban, és most is egy nehéz mérkőzésen kellene javítaniuk a vendégeknek. A Thunder jelenleg a Magic-kel és a Sunsszal osztozik a mezőny leghosszabb veretlenségi sorozatán, nagyon egyben van a csapat, a kötelezők mellett a nehezebb meccseket is hozták a hazaiak, nem túlzás kijelenteni, hogy jelenleg a liga egyik legjobbjai. A Sixersnél ma már ott lesz a pályán a kameruni center, Kelly Oubre viszont még nem kapott zöld lámpát, ennek ellenére szinte biztosak lehetünk abban, hogy a vendégek minél hamarabb szeretnének kijönni a hullámvölgyből, ma viszont ehhez nagy koncentrációra lesz szükségük a fiatal, de elképesztő upside-dal rendelkező OKC ellen.

 

Brooklyn Nets – Miami Heat 00:00

A Brooklyn bár magához képest nem kezdte rosszul az idényt, de szépen lassan beállt 50% alá, jelenleg 6-8-as mérlege a keleti playin-vonal alá elég, kérdés, hogy innen feljebb vezet-e majd egyáltalán az útjuk. Az elmúlt három meccsen három vereséget szedett össze Jacque Vaughn csapata, a Miami, a Philly és az Atlanta is jobbnak bizonyult náluk, most jöhet a visszavágó hazai pályán a floridaiakkal. A Heat ezzel szemben kiválóan magára talált a szezonkezdést követő 1-2 hétben, a tegnapi játéknapot megelőzően arról beszélhettünk, hogy tízből kilenc sikert ünnepelhettek – az előző fordulóan azonban a New York ellen nem sikerült folytatni a győzelmi sorozatot, most a back-to-back második felén igazolhatják, hogy nincs ok az aggodalomra.  A hazaiak továbbra sem számíthatnak Cam Thomas és Ben Simmons játékára, de a vendégek oldalán is fontos hiányzó Tyler Herro, illetve az előző mérkőzést hüvelykujjsérülése miatt kihagyó Duncan Robinson sem biztos, hogy pályára tud lépni még. Az idei szezonban már kétszer találkoztak egymással a felek, 1-1 az állás, a csapatok formája alapján viszont egyértelmű esélyesként tekinthetünk a Heatre, bár a pihenés hiánya azért meglátszódhat Butleréken – meglátjuk, hogy a frissességet ki tudja-e használni a Brooklyn, szinte csak ebben bízhatnak a hazaiak.

 

Washington Wizards – Atlanta Hawks 01:00

A Hawks éppen egy gödörből szeretne kimászni, a hálaadás előtti meccseken egymás után háromszor kapott ki hazai pályán a Knicks, a Sixers és a Pacers ellen – ezt legutóbb a Nets ellen sikerült javítania, igaz, csak hosszabbításban sikerült felülkerekedniük Bridgeséken. A Wizards ellen most reális esélye van a további javításra az 50%-os csapatnak, a fővárosiak ugyanis nem elég, hogy a mezőny egyik leggyengébb csapata, zsinórban nyolc vereséget számlál és most a Bucks elleni zakó után pihenőnap nélkül kell újra pályára lépnie – teljesen kilátástalan helyzetben vannak a hazaiak. A meglepetés persze teljesen nem zárható ki, de az ész érvek egyértelműen a vendégek mellett szólnak, akik második legjobb támadójátékukkal próbálják ellensúlyozni halovány védekezésüket – a Wizards viszont mindkét fronton a mezőny hátsó részében kullog, csak 1-5-tel áll hazai pályán, egyértelműen beállt a tankvonalra, így nagy blama lenne, ha Youngék nem tudnák érvényesíteni a papírformát.

 

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Lakers 01:30

A játéknap másik rangadóját játszhatja egymással a Cavaliers és a Lakers, bár egyelőre mindkét fél csak próbálja elérni azt a szintet, amit a szezon elején kitűzött maga elé. A Cleveland még mindig nem érte el az 50%-os határt sem, bár egyértelműen javuló formát mutatnak a hazaiak: az elmúlt öt meccsükből négyet is megnyertek, legutóbb viszont a Miami ellen megszakadt a gárda négymeccses győzelmi sorozata, aminek jelentős részét egyébként Donovan Mitchell nélkül kellett, hogy megvívjon, ez külön emelt a felzárkózás értékén. A Cavs sztárjának játéka egyelőre ma is kérdéses, de mutatkozhat arra esély, hogy ott legyen a pályán, mint ahogyan Isaac Okoro is játéka jelentkezhet. A Lakers az elmúlt hetekben nincs rossz formában, az elmúlt nyolc meccsükből hatot is megnyertek Jamesék, az utóbbi alkalommal viszont a Dallas ellen hiába dolgozták le húszpontos hátrányukat, a végjátékban nem sikerült Doncicék fölé kerekedniük. A vendégek leginkább sérültjeiket várják vissza, a csapat fejlődik védekezésben, de még így is hatalmas szükségük lenne Vanderbiltre, aki Vincenttel és Hachimurával együtt ma sem lehet még ott a pályán. A Mavs ellen megsérülő Cam Reddish elkerülte a komolyabb kihagyást, ő egyelőre kérdéses státuszú, mint ahogyan LeBron James is – utóbbi hiányzása azért meglepő (és nagyon fájó) lenne volt csapata ellen. Nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk a két fél találkozóján, mindketten jó formában vannak az elmúlt hetekben és zárkóznak az előttük lévőkre. Ha Mitchell játékra jelentkezik, akkor természetesen megugranak a hazaiak győzelmi esélyei, míg a túloldalon elsősorban Anthony Davis utóbbi időben támadásban elmaradozó dominanciájára lesz szükség a győzelemhez.

 

Utah Jazz – New Orleans Pelicans 03:30

A Pelicans szintén a jobb formában lévő csapatok közé tartozik a ligában, sőt, Ingramék kifejezetten élesek lettek az elmúlt meccseken, ezt mutatja az is, hogy az utóbbi hat meccsükből ötöt is behúztak, utoljára pedig tegnap a Clippers ellen arattak fontos győzelmet, most folytatnák megkezdett menetelésüket. A Jazz ellen jó esélyekkel indulnak a back-to-back ellenére is, a hazaiak ugyanis egyértelműen a liga leggyengébb csapatai között vannak, zsinórban négyszer kaptak ki és most az sem könnyíti meg a helyzetüket, hogy Kessler mellett Markkanen játéka is bizonytalan. Ha a finn magasember sem lehet ott a pályán, akkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy miben bízhatnak a mormonok, Clarkson extrája egy összeállófélben lévő New Orleans ellen valószínűleg kevés lesz. A vendégek az elmúlt napokban megtaláltak valamit a csapatban, így McCollum és Murphy hiánya nem érződött a teljesítményükön, sorra aratták a győzelmeket az erősebbnél erősebb csapatok ellen, ezek alapján pedig joggal gondolhatjuk azt, hogy a fáradtság ellenére megbirkóznak majd a Jazz szerény tudásával is.

 

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 04:30

A Clippers úgy tűnt, hogy Russell Westbrook padra tételével megtalálta a megoldást a sztárok hatékony összjátékára, hiszen alacsonyabban rangsorolt csapatok ellen sikerült egy hárommeccses sikerszériával feledtetnie a pocsék kezdést – tegnap azonban az első komolyabb ellenfél ellen megint jelentkeztek a korábban látott problémák: Harden 2/8, Westbrook 1/8 mutatókkal célzott mezőnyből, Paul George viszont egymaga kétszer annyit emelt rá, mint bárki más a csapatban, nem is lehetett más a vége, mint egy vereség a feltámadó Pelicans ellen. A Dallas korábbi remek formája is a múlté, az utóbbi öt meccsből csupán kettőt sikerült behúzniuk a vendégeknek, bár nem volt könnyű programjuk: a Pelicans-Wizards-Bucks-Kings-Lakers névsor ellen kellett bizonyítaniuk, hogy képesek fenntartani azt a szintet, amit a szezon elején hozni tudtak. A kötelező győzelemnek számító Wizards mellett azonban csak a Lakers ellen sikerült legyőznie Jason Kidd csapatának, azon a meccsen is Kyrie Irving clutch triplájára volt szükség ahhoz, hogy ne szórakozzon el a csapat egy 20+ pontos előnyt az utolsó negyedben. Ez a siker akár meg is hozhatja az önbizalmat a folytatásra, de érdemes figyelni arra, hogy a texasiak elkezdtek azért lassulni és nem biztos, hogy az élcsapatok ellen is képesek egyelőre konzisztensen helytállni. A Clippersnél a tegnapi mérkőzés rámutatott arra, hogy egy magasabb szintű ellenfél ellen továbbra is a dobások hatékony elosztásán múlik a szintlépés – most azért fáradtabban eleve nehezebb lesz ezen javítani, pláne egy olyan csapat ellen, ahol két játékos dominanciája határozza meg a ligaelit támadójátékot. Nehéz bármit is jósolni erre a mérkőzésre, a Clippers láthatóan nincs még kész komolyabb ellenfelek ellen, míg a Dallas az elmúlt hetek alapján süllyedőben van, meglátjuk, hogy melyikük tud javítani.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus