Képes megállítani a Clevelandet a Lakers?

A LAL ellen is lesz még töltény a clevelandi ágyúkban? - a Dallast fogadja a Warriors - kitalál a gödörből a Pistons? - íme a beharangó.

 

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 01:30

Nagy bajban van a Detroit, a gárda sorozatban hét vereségnél jár már, nagyon hirtelen zuhant össze, ráadásul az előző két hazai meccsén a 90 pontot sem érte el, erre nehéz mit mondani - nagyon nagy változás kell ahhoz, hogy kitaláljon ebből a gödörből az együttes. A ligautolsó Atlanta mondjuk pont megfelelő partner lehet ehhez, Dennis Schröderék védekezése a 29. jelen pillanatban, ha ez ellen sem lesz meg a ritmus, akkor nem sok jót remélhet Stan Van Gundy legénysége. Fontos sérültjük nincs, a hazaiaknál viszont Collins még mindig nem bevethető, Babbitt és Muscala játéka pedig kérdéses. 

Brooklyn Nets - New York Knicks 01:30

Elkapta a fonalat a Nets, az előző négy meccséből hármat is behúzott az együttes, méghozzá elsősorban azért, mert elkezdett komoly szinten védekezni - ez alatt csak a Heat dobott nekik 101 pontot Mexikóban, a másik három ellenfelüket 100 alatt tartották. Ha ezt most is tudják hozni, akkor jó esélyeik lehetnek, a Knicks a saját térfelén finoman szólva sem erős, bár ők is négyből hármat nyertek, de tegyük hozzá, hogy idegenben 1-8-ra állnak - kérdés, hogy mennyire érzik majd magukat vendégként a Brooklyn pályáján. Nyilván kulcskérdés, hogy mihez kezdenek majd Kristaps Porzingisszel, a vendégek magasembere egyedül is eldöntheti a találkozót, de az is kérdés, hogy kap-e már lehetőséget a nemrég megszerzett Okafor és Stauskas. 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 02:00 (Sport1 - ÉLŐ)

Itt nem kérdés, hogy a Cavaliers az esélyes, az indianai döccenőt leszámítva hetek óta megállíthatatlan a clevelandi gyorsvonat, miért éppen a Lakers állítaná meg? A LAL már negyedik állomásához érkezik az idegenbeli túráján, két győzelem után legutóbb hosszabbításban kikapott New Yorkban, ami egyrészt mutatja, hogy bárhol képes veszélyes lenni a gárda, de azt is, hogy már nem a legfrissebb, kérdés, hogy most milyen állapotban lesz. A clevelandi tüzérség mostanában nem ismer kegyelmet, a Los Angeles védekezése viszont egész jól zár az elmúlt időszakban, az is fontos kérdés lehet, hogy mennyire sikerül Balléknak limitálni James kiosztásait és Korverék ágyúit - Dwyane Wade játéka egyébként nem biztos, ő nem teljesen egészséges. 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 02:00

Az elmúlt tíz meccsen ugyanolyan mérleget hozott a két csapat, és bár a Minnesota nyilván nagyobb játékerőt képvisel, ez is jelzi, hogy egyáltalán nem lehet leírni a Sacramentót. Zach Randolphék kemény, harcos együttessé fejlődtek otthon és idegenben is, a New Orleansban aratott győzelmük után megverték a Phoenixet is, és védekezésben kifejezetten jó meccseket produkálnak. A Wolves legutóbb hosszabbításban kapott ki a Phillytől, és Wigginsékből éppen az a harcosság hiányzik sokszor, ami a Kingsben megvan, érdekes kérdés lesz, hogy egy ilyen, papíron kötelező győzelem esetén mit mutatnak. Meglátjuk, hogy Randolph mire megy Townsszal, illetve hogy Jimmy Butlerék mennyire tudnak fölénybe kerülni a periméteren, de Tom Thibodeau legénysége nem hibázhat ezen az estén - Nemanja Bjelicát leszámítva mindenki bevethető, nyerniük kell. 

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 04:30

Ez még inkább "országos egyes", de ugyanúgy benne van a csapda a hazai csapat számára, mint a Wolves-Kings esetében. A Mavericks sokkal jobb annál, mint amit a mérlege mutat, a meccsek lezárásával voltak gondjaik Matthewséknak az utóbbi időben, de legutóbb ezt is megoldották, ráadásul a Golden State-nél továbbra is vannak sérültek - Steph Curry biztosan nem lesz még ott a parketten, de Draymond Green, Nick Young és Zaza Pachulia játéka is erősen kérdéses. A vendégeknél is vannak persze hiányzók, Seth Curry régóta maródi, de az újonc Dennis Smith Jr. sem lehet majd ott a pályán, így vélhetően ismét extra kell Bareától, Ferrelltől vagy Matthewstól. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus