Képes válaszolni a Clippersnek a Spurs?

A Clippers kiterítette a kártyákat, ma lépnie kell a bajnoknak - össze tudja szedni magát a Portland? - meglepetésre készül a Brooklyn.

 

Atlanta Hawks – Brooklyn Nets 01:00

A találkozó kérdése, hogy játszik-e, és ha igen, hány százalékos állapotban teszi ezt Al Horford – a Hawks centere ujjsérülést szenvedett az első mérkőzésen, de állítása szerint ott lesz a kezdőcsapatban ma este. A hazaiaknak nagy szükségük is lesz rá, hiszen ez az a poszt, ahol lehet keresnivalója a Brooklynnak, a lepattanózást hozták a vendégek az első mérkőzésen, és a Lopez-Plumlee páros nagyon hatékonyan dolgozott a gyűrű alatt. Ez a probléma nem újdonság Atlantában, de most mindenképpen kezdeniük kell ezzel valamint, mert a Nets itt valós veszélyt jelent – főleg, ha a legutóbbi botrányos triplamutató helyett ma bedobálják a jó kinti helyzeteiket Johnsonék. A keleti első kiemelt életét Paul Millsap formája sem könnyíti meg, a vállsérülésből visszatért erőcsatár egyelőre finoman szólva sem találja a ritmust – tőle is mielőbbi javulást vár Budenholzer, akit a két találkozó között az Év Edzőjének választottak. Ahol nincs kérdés, az a periméter, a Teague-Korver-Carrol trió megbízhatóan teljesít elöl-hátul, de legutóbb nagyon sokat dolgoztak azért is, hogy Lopezék ne nagyon kaphassanak labdát belül. A hazaiaknál Mike Scott sem 100%-os, a vendégeknél viszont a hírek szerint lehet, hogy pályára tud lépni Mirza Teletovic is.

A párharc állása: 1-0 a Hawks javára.

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 02:00

Az első találkozót tükörsimán nyerte a Memphis, és ha nem talál ki valamit nagyon gyorsan Terry Stotts, hiába a divíziógyőzelem, villámgyorsan kizúgnak a rájátszásból. Amellett, hogy LaMarcus Aldridge 34 dobást vállalt, és sokszor teljesen lehetetlen szituációkból is dobott, Damian Lillard a legkönnyebb helyzetet is elrontotta – gyakorlatilag semmit nem csinált jól támadóoldalon a Blazers. Halvány remény számukra, Arron Afflalo státusza kérdésesre „javult”, így van arra esély, hogy vele erősödjenek a periméteren – viszont ennél mélyebb gondok vannak, a teljes játék olyannak tűnt, mintha most látták volna először egymást a játékosok. Ezt Lillard egy személyben megoldhatja egyébként, de tőle sokkal több kell – elöl és hátul is. Mike Conley-t pihentetné a Memphis normál helyzetben, de ez itt a rájátszás, ahol a csapat kezdőirányítója inkább jéggel a lábán ül a padon a szünetekben, de amikor lehet, pályára lép – 16 ponttal szólt hozzá a sikerhez. Most sincs jobb állapotban, de legutóbb Udrih dobta szét a Portland védelmét, és ha a vendégek nem veszik komolyabban, most is könnyen előfordulhat ez a helyet. Érdekesség egyébként, hogy Conley fél számmal nagyobb cipőt visel a sérült lábfején, mint alaphelyzetben…

A párharc állása: 1-0 a Grizzlies javára.

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 04:30

Az első találkozón elmaradt a várt izgalom, a Clippers parádésan játszva simán megverte a bajnokot, és megmutatta, hogy idén a playoffban is komolyan kell vele számolni. Ezt azonban nem elég egyszer bizonyítani, és ha Gregg Popovich levonta a következtetéseket az első meccsből, Doc Riversnek is váltania kell majd. A szűk rotáció mellett óriási sebességgel kosaraztak a hazaiak, rendkívül szigorúan védekeztek, és más dimenzióban támadtak, mint a Spurs – szinte mindenki hozzátette, amit kellett, kérdés, lesz-e ennél jobb találkozója Pauléknak. A Spurs problémái nyilvánvalóak, amellett, hogy lassan játszottak, Leonard nem tudott mit kezdeni a csapdázással, a palánk alatt Duncanéket elöl-hátul megverték Griffinék, és Tony Parkernek egyetlen nyugodt másodperce sem volt Chris Paultól. A francia irányító egyébként sérült bokával fog játszani ma, így ezen a téren nem valószínű, hogy előrébb lép a címvédő, de ha az üres helyzeteket bedobálják Danny Greenék, és védekezésben Splitterék tudnak bármit kezdeni a Griffin-Jordan párossal, veszélyben lehet a Clippers pályaelőnye.

A párharc állása: 1-0 a Clippers javára.

A mérkőzéshez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus