Kevin Durant és a Warriors szétszedte az OKC-t

Nem adott esélyt Westbrookéknak a GSW - már csak a Cleveland hibátlan - nagy pofont kapott a Pacers Milwaukee-ban.

A második negyedben huszonhat pontot vert ellenfelére és végül simán győzött az Oklahoma City ellen a Golden State az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, Kevin Durant 39-ig jutott volt csapata ellen. Öt meccs után már csak a Cleveland veretlen, a bajnok ezúttal a Boston ellen nyert pontzáporos találkozót, a Denver egylabdás meccsen győzte le a Minnesotát, az Orlando eddigi legjobb teljesítményével múlta felül a Sacramentót, a Pacers viszont komoly pofonba szaladt bele Milwaukee-ban.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Orlando Magic – Sacramento Kings 102-94

Alakul az Orlando. Eddigi legjobb mérkőzését játszotta a hazai alakulat, elöl Evan Fournier vitte a prímet (10/15 mezőnyből), védekezésben pedig mindenki hozzátette a magáét – Biyombo a gyűrűt, Vucsevics a hajrában Cousinst, Gordon pedig Gay-t védte remekül. A gyengébb első negyed után a másodikban fordítottak, a cseresor vezérletével növelték az előnyüket, a nagyszünetet követően pedig már kézben tartották a találkozót – különösen a záró etapban vették el a Kings játékait, így 2-3-ra javították a mérlegüket.

Gödörben a Sacramento. Sorozatban harmadszor szenvedett vereséget a gárda, Dave Joerger szerint túl sok második esélyt adtak a Magicnek – ugyan csak 14 labdát adtak el és 13 támadópattanót engedélyeztek (ők 11-et szedtek), de ezeket rendre rossz pillanatban követték el. Kulcshelyzetekben nem tudták megállítani az Orlandót, a negyedik negyedben pedig elfogyott az erő a támadásokból is: Gay a nagyszünet után már csak négy pontot szerzett és az addig termelő Cousinst is megfogta Vucsevics.

A Magic legjobb dobói: Fournier 29/9, Ibaka 17/3, Green 15/9
A Kings legjobb dobói: Cousins 33/3, Gay 16/6, Casspi 12/6

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 125-107

Gyorsabban játszott a Milwaukee. Ezen az estén kijött a Bucksban lévő potenciál, már ami a támadójátékot illeti: az Antetokounmpo-Parker kettős ízekre szedte az Indiana védekezését. A görög közelített a tripla-duplához (27 pont, 7 pattanó, 9 gólpassz), Parker karriercsúcsot jelentő 4/6 hármast rámolt be, megcsinálták az extra passzokat, rendre megverték az emberüket egy-egyben és rájuk építve a Milwaukee 58%-kal (!) tüzelt mezőnyből. Jason Kidd szerint amikor két játékosa ilyen lendülettel játszik és ilyen döntéseket hoz, akkor nagyon nehéz lassítani a játékukat – a gyengébb kezdés után már 50% fölé került a Bucks mérlege.

Gond van Indianában. Paul George szerint sehol sincsenek ahhoz képest, ahol tartaniuk kellene, ez pedig nagyon frusztráló számára – CJ Miles is egyetértett vele a vereség után. Hiányzott belőlük a tűz, főleg védekezésben, a jó első negyed után fokozatosan nőtt föléjük a Milwaukee és bár támadásban ők sem voltak rosszak (még Teague is javult valamennyit), képtelenek voltak megfogni a Bucks sztárjait. Ezzel elvesztették harmadik idegenbeli meccsüket is és bár a vészharangot még nagyon korai megkongatni, sürgősen változtatniuk kell.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 27, Parker 27/12, Monroe 16
A Pacers legjobb dobói: George 23/12, Miles 19/6, Teague 16/3

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 99-102

Most megnyerte a szoros meccset a Denver. Eddig elveszítette az egylabdás találkozókat a Nuggets, ezúttal azonban sikerült behúzniuk Gallinariéknak, ráadásul idegenben. Az első negyedben beszedett komoly hátrányukat fokozatosan eltüntették, majd a harmadik játékrészben megszigorították a védekezésüket és már ők vezettek 13-mal, amit a záró etapban igyekeztek beosztani. Ehhez kellett Chandler jókor beszórt nyolc pontja és Mudiay 2+1-e a végén, de így is megvolt a Minnesota esélye: az utolsó dobás azonban kimaradt, így győzni tudott a Denver, pedig Michael Malone már készült a hosszabbításra…

Bjelica kezében maradt a ráadás. A padról beszálló dobógép villogott az utolsó negyedben és az ő vezérletével zárkózott fel a Wolves, az utolsó támadásnál pedig rá jött ki a játék, igaz, nem sokkal korábban elrontott már egy hármast – ezúttal is kimaradt a dobás, így nem tudta megmenteni csapatát. A Minnesota 15 ponttal vezetett az első negyedben, de hiába parádézott a Wiggins-Towns duó, idén már harmadszor kaptak ki ilyen előnyből – nem férnek bele olyan lefagyások, mint amit most produkáltak a harmadik negyedben, amelyet 33-14-re veszítettek el.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 32/6, Wiggins 25/6, LaVine 14/6, Bjelica 14/6
A Nuggets legjobb dobói: Chandler 19, Gallinari 19/12, Nurkic 18

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 128-122

Megállíthatatlan a clevelandi támadójáték. Iszonyatos sebességgel járatták a labdát a hazaiak, az első félidőben 11/18 triplát és 68 pontot pakoltak a Boston gyűrűjébe, ráadásul az első negyedben egyetlen eladott labdát sem vétettek. A fordulás után aztán LeBron James (30 pont, 7 pattanó, 12 gólpassz) vette kezébe a dolgokat és a harmadik negyedben egymaga húsz pontot szerzett, itt pedig végleg eldőlt a találkozó – ugyan a záró etapban jelentősen faragott hátrányából a Celtics, az utolsó percekben megint szigorított játékán a bajnok és idei ötödik meccsét is megnyerte. 5-0-lal egyébként utoljára az 1976-77-es szezonban rajtolt a Cleveland, idén pedig már csak ők veretlenek.

Ennyi volt a maximum a Celticstől. Al Horford és Jae Crowder sem volt bevethető állapotban, így Zeller mellett az újonc Brown került be a kezdőbe és nem is okozott csalódást: 19 pontjával, 3/6 triplájával és aktív védekezésével csapata egyik legjobbja volt. A vendégek a záró etap elején egy 21-6-os futással ráijesztettek a Clevelandre, de öt pontnál közelebb nem tudtak kerülni, sőt, pillanatok alatt ismét tíznél járt a különbség – nem tudták tartani a címvédő tempóját, így 3-2-re romlott a mérlegük.

A Cavaliers legjobb dobói: James 30/3, Love 26/12, Irving 23/9
A Celtics legjobb dobói: Thomas 30, Bradley 26/6, Brown 19/9

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 122-96

Nem volt kérdés. Ezen az estén nem volt egy súlycsoportban a két együttes, az OKC lendülete az első negyedben tartott ki – a másodikban összeomlott a gárda elöl-hátul, a 39 pontos (15/24 mezőnyből, 7/11 tripla) Kevin Durant pedig szétszedte volt csapatát. A kiscsatáron érződött a motiváció, társai bőven ki is szolgálták, Robersonék pedig nem tudtak vele mit kezdeni – a nagyszünetben huszonöt ponttal vezetett a GSW, Steve Kerr innentől csak arra figyelt, hogy mindenki megkapja a kellő percét és dobását, de senkit ne játszasson túl. A nyitómeccsen elszenvedett komoly zakó óta sorozatban négyet nyert a Warriors és ezen az estén a játék is rendben volt már…

Westbrook sem tehetett semmit. Az első negyedben még megvolt az erő az OKC támadásaiban, a másodikban azonban ez elfogyott és 37-11-re nyerte ezt a játékrészt a hazai alakulat. Westbrook ekkor nem sokat volt pályán, ezt követően pedig már nem volt értelme erőltetni, hiszen előző este a Clippers otthonában nyertek meg egy nagyon fizikális, kemény rangadót – Donovan 29 percet (20 pont, 10 gólpassz) engedélyezett sztárjának. A Thunder ezzel idei első vereségét szenvedte el, de vasárnap egy ötmeccses hazai sorozatot kezdenek meg a Minnesota ellen és összességében a következő kilenc találkozóból nyolcat játszanak saját közönségük előtt.

A Warriors legjobb dobói: Durant 39/21, Curry 21/6, Thompson 18/12
A Thunder legjobb dobói: Oladipo 21/12, Westbrook 20/6, Sabonis 13/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus