Kevin Durant extrájával 3-0-s előnyben a Golden State

Ezúttal megszorongatta ellenfelét a Jazz, de Durant nagy meccse és a negyedik negyed most is a GSW javára döntött. 

Most először volt közel az első kiemelthez a Jazz, de Kevin Durant 38 pontja és a jól sikerült utolsó negyed ezúttal is a Warriors győzelmét eredményezte - Curryék így 3-0-ra vezetnek már az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának második körében.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Utah Jazz - Golden State Warriors 91-102

Ezt most Durant döntötte el. Ezúttal nem igazán tudott mit kezdeni a Jazz védekezésével a Warriors, köszönhetően a Splash Brothers borzalmas napjának - Klay Thompson értékelhetetlen (1/9 mezőnyből, 6 pont) teljesítményt nyújtott és Steph Curry (6/20 mezőnyből, 23 pont) dobásai sem ültek. Megoldotta viszont a helyzetet Kevin Durant, akit gyakorlatilag éppen ezért igazoltak: a kiscsatár már az első félidőben beszórt 22 pontot, végül 38-cal (15/26 mezőnyből, 4/8 tripla) zárt 13 lepattanó mellett, amikor megsüllyedt a csapat, akkor mindig érkezett egy-egy, vagy inkább több jó (és általában nehéz) dobással. Mellette dicsérhető a vendégeknél Iguodala, Green és úgy összességében mindenki, aki a frontcourtban lépett pályára, de a mérleg nyelve ezúttal Durant volt - neki köszönhetően 3-0-s előnyhöz jutott a gárda annak ellenére, hogy nem jellemző módon mindössze 17 gólpasszt osztott ki.

Most közel járt a Jazz. Ugyan George Hill ezúttal sem léphetett pályára a hazaiaknál, a tíz ponttal elveszített első negyed után összeszedte magát a társaság és átvette az irányítást - félidőben már vezettek Hoodék, sőt, a harmadik negyedben kilenc ponttal is megléptek. Azonban még a játékrész vége előtt megtalálta a dobását Steph Curry, a záró etapot már a GSW kezdhette előnyből és bár egyszer még átvette a vezetést a Utah, Curry innentől már korábbi önmaga volt, mellette pedig Durant is azt csinált, amit akart - néhány perc alatt eldőlt az összecsapás, a két korábbi MVP gyakorlatilag már nem hibázott. Hiába működött összességében jól a hazai védekezés, hiába szórt be 29 pontot Gordon Hayward és hiába jutott rajta kívül minden kezdő legalább tíz egységig, a tíz kihagyott büntető (ebből nyolc Gobert-é), a 39%-os mezőnymutató és a meglepetésre elveszített lepattanózás nem fért bele. Ezzel a vereséggel viszont valószínűleg eldőlt a párharc, ezt a Warriorst sorozatban négyszer a Jazznél sokkal jobb csapatok számára is közel lehetetlen lenne megverni. 

A Jazz legjobb dobói: Hayward 29/6, Gobert 21, Mack 11/3
A Warriors legjobb dobói: Durant 38/12, Curry 23/9, Iguodala 11/6

A párharc állása: 3-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus