Kevin Durant ezúttal 46 ponttal szomorította a Trail Blazerst

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) ma hajnali játéknapján öt összecsapást rendeztek, és két nagyszerű egyéni teljesítményt is láthattunk. Kevin Durant újra 40 pont felett termelt, ráadásul a Trail Blazers elleni sikerrel a Thunder meg is előzte ellenfelét a táblázaton, míg Rudy Gay a Pelicans ellen vezette győzelemre a Kingset. A Brooklyn januárja egyre szebb, a Timberwolves öt év óta először tudott győzni Utahban, A Heat viszont eléggé szenved Dwyane Wade nélkül. 

A játéknap legszebb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

Brooklyn Nets - Orlando Magic 101-90

A szünet után lépett el a Nets. Az első félidő után négy ponttal vezettek Deron Williamsék, ám a harmadik negyedet egy 18-6-os futással kezdték, a játékrészt pedig 27-14-re nyerték meg. Nagy szerepe volt ebben Andray Blatche-nek, aki ezúttal is eljutott 18 pontig, és az utóbbi meccseken Joe Johnson mellett az elsőszámú pontszerzővé lépett elő Brooklynban.

A Nets-pad villogott. A hazaiak cseréi 52-43-ra túldobták a Magic padját, ami azt jelenti, hogy a saját kezdőjüknél is többet szereztek egy ponttal. Ebben az is közrejátszik, hogy a Knicks ellen visszatérő Deron Williams ezúttal sem kezdett, de csereként beszállva kilenc pontot és kilenc gólpasszt osztott ki. A Magicnél Kyle O'Quinn egy 15 pontos, 8 lepattanós teljesítményt rakott el az asztalra a kispadról érkezve, ezzel csapata legeredményesebb játékosa lett.

Nagy formában Kiddék. A Brooklyn januárban kilencből nyolc meccset megnyert, legutóbbi hat hazai találkozójukat ők zárták győztesként. Ugyan még 50% alatt állnak, de a jelenlegi forma mindenképp bíztató; pénteken a Dallas ellen nyújthatják tovább a szériát.

A Nets legjobb dobói: Blatche 18/3, Teletovic 14/12, Johnson, Pierce 13/3-13/3
A Magic legjobb dobói: O'Quinn 15, Moore 13/3, Afflalo 11/3

 

Miami Heat - Boston Celtics 93-86

Majdnem elszórakozta a Heat. A hazaiak 14 ponttal nyerték rögtön az első negyedet, később vezettek 18-cal is, ám a hajrára utolérte őket a Boston, sőt, 86-84-re a vezetést is átvették Jeff Greenék. Itt azonban összekapta magát a Miami és LeBron James, egy 9-0-s futással (melyből hetet James szerzett) lezárták a találkozót. Az utolsó percben 90-86-nál Rondo két büntetőt is elrontott.

Rondónak még nem megy. A sérülésből visszatérő irányító egyelőre eléggé szenved a pályán, ezen az estén 0/8-as mutatót hozott össze mezőnyből, 1/4-et büntetőből, így összesen egyetlen ponttal és öt gólpasszal zárt 25 perc alatt. A Bostonból a padról beszálló Brandon Bass, és a dupla-duplázó Kris Humphries emelhető ki, a Miamiból a 29-ig jutó LeBron James, a mezőnyből hibátlanul dobó Chris Andersen és a szintén hatékony Bosh játszott jól.

Wade nélkül kérdéses. A Miami hátvédje zsinórban harmadik találkozóját ülte ki, nélküle pedig 6-6-ra áll idén a Heat. A visszatérése a csütörtöki Lakers elleni találkozóra tehető jelenleg, de ma nem volt rá szükség, ugyanis a Boston egyébként zsinórban tizedik idegenbeli meccsét veszítette el.

A Heat legjobb dobói: James 29, Bosh 16/6, Andersen 13
A Celtics legjobb dobói: Bass 15, Humphries 14, Green 12/6, Sullinger 12

 

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 97-114

Gay nagy napja. A szezon közben érkező kiscsatár első igazán nagy meccsét játszotta Kings-mezben, agyát eldobva szórta a pontokat, végül 41-ig jutott. 16/25-ös mutatót hozott össze mezőnyből, 5/8-at a triplavonalon túlról, ráadásul emellé kiosztott öt gólpasszt és leszedett nyolc lepattanót is.

Itt is a harmadik negyed döntött. Egy nagyon hullámzó első félidő után egy 19-4-es futást produkált a Kings a harmadik negyed első nyolc percében, 14 dobásukból 10 jó volt, innentől pedig a Pelicans nem igazán tudott közelebb férkőzni. A hazaiaknál gyengén dobott Anthony Davis és az ex-Kings Tyreke Evans is, Gordon pedig nem igazán vállalt dobást, így nem tudták tartani a lépést Gay pontjaival.

Cousins hatékony. Vele +27-ben volt a Kings az első három negyedben, végül 18 ponttal, 11 lepattanóval, 6 gólpasszal, három szerzett labdával és négy blokkal zárt, nem mellesleg 4/12-es mezőnymutatón és hat lepattanón tartotta Anthony Davist. Rajta kívül dupla-duplázott még Thomas, aki (igaz gyenge dobószázalékkal) 20 pontot és 11 gólpasszt tett be a közösbe.

A Kings legjobb dobói: Gay 41/15, Thomas 20/9, Cousins 18
A Pelicans legjobb dobói: Evans 17, Davis 16, Roberts 15

 

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 105-97

Durant nem lassít. KD zsinórban nyolcadik alkalommal dobott legalább 30 pontot, és pár nappal az 54 pontos karriercsúcs után megint eljutott 46-ig. 17/25-ös mezőnymutatója brutális, 6/7-es triplamutatója még inkább, ráadásul ebből hármat az utolsó három percben dobott, Batum kezeivel az arcában. Rajta kívül csupán Reggie Jackson tudott 10 pont fölé jutni, Ibaka 4/15-ös mezőnymutatóval szenvedett, de mégis nyert a Thunder. Terry Stotts, a vendégek mestere csak annyit mondott: "MVP-teljesítmény"...

A végén fordított az OKC. Szűk négy perccel a vége előtt még 95-90-re a Portland vezetett, ám itt bezáródott a hazaiak védekezése, egy 15-2-es rohanással fejezték be a meccset, blokkoltak három dobást és Durant három triplájára nem érkezett válasz a Blazers részéről. a 29 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát szállító Aldridge egyedül kevés volt, Wesley Matthews tripláin kívül nem volt társa igazán, Lillard nagyon gyengén dobott ma - Mo Williams 13 pontja és 9 gólpassza emelhető még ki.

 A Thunder legjobb dobói: Durant 46/18, Jackson 15/3, Fisher 10/6, Ibaka 10.
A Trail-Blazers legjobb dobói: Aldridge 29, Matthews 21/12, Lillard 14

 

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 97-112

Sima meccs. A Wolves nem hagyott kérdést a végkimenetelt illetően, az első negyedet rögtön 34-16-ra nyerte, akkor csinált 19-6-os és 17-2-es rohanást, amikor kedve tartotta, a Jazz pedig már az első negyedben képtelen volt hat percen keresztül betalálni. A Minnynél hatan is eljutottak tíz pont fölé, Kevin Love két gólpasszra volt a tripla-duplától, Rubio pedig 11 pontja mellé kiosztott 13 gólpasszt és megszerzett öt labdát is.

Agresszívebb volt a Wolves. A vendégek kétszer annyi büntetőt dobhattak, ráadásul a Jazznél a 12 kísérletet két játékos hozta össze, a sérülésből visszatérve 27 pontot szerző Hayward, illetve a padról beszálló Burks, mindketten 5/6-os mutatóval dobtak a vonalról, más viszont oda sem tudott állni. A Minnesota24 büntetőjéből 22 sikeres volt, emellett kilenccel több gólpasszt osztottak ki egymás között.

Love mérföldkőhöz érkezett. A vendégek erőcsatára 4000. lepattanóját szedte le az első negyedben, végül 13-ig jutott. Ez volt a 35. dupla-duplája idén, amivel vezeti a ligát, a Wolves pedig 2009 óta először tudott nyerni  Salt Lake Cityben.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 27/6, Burks 18/3, Evans 10
A Timberwolves legjobb dobói: Brewer, Love 19/3-19/3, Martin 18/3, Pekovic 18.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus