Kevin Durant visszatér, a Clipperst fogadja a Spurs

Durant játszik a Golden State-nél, Curry valószínűleg nem - fontos meccs előtt a Clippers és a Jazz - nézzük, hogy mit várhatunk!

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 23:00

Mindkét csapat jó időszakot tudhat maga mögött, a Nets ugyan legutóbb három győzelem után kikapott, de így sem lehet most leírni, hazai pályán nagyon veszélyesek mostanában Jeremy Linék. A Bulls viszont szintén jó passzban van, kérdés, hogy mennyire pörög fel a gárda, hiszen amikor kevésbé volt ez meg, akkor rögtön kikapott New Yorkban – a motiváció viszont talán nem lehet gond akkor, amikor a rájátszás a tét. Egy siker esetén ugyanis gyakorlatilag eldőlne, hogy a Chicago ott lesz a rájátszásban, ez kellő akaratot adhat Butleréknek – kérdés, hogy visszatérhet-e Dwyane Wade, elvileg a feldobás előtt nem sokkal döntik majd el, hogy pályára lép-e.

Charlotte Hornets – Boston Celtics 00:00

A Boston a Cavs elleni bukás után kikapott még egyszer, pedig a címvédő adott még egy esélyt most Thomaséknak, ha nyerni tudnak, akkor a győzelmek számát tekintve megint egálban lesznek a felek és még nem dől el az első hely sorsa – igaz, ebben az esetben is egyértelműen Jameséknél lesz az előny. Kérdés, hogy mennyire érzik ezt valós esélynek a vendégek, pihentetnek-e inkább, vagy mindent megtesznek a sikerért, illetve ugyanez a kérdés felvetődik a Hornetsnél is, hiszen a gárda idő közben kiírta magát a playoff-esélyesek közül – holott a két vereségük előtt ugyanolyan jó formában voltak, mint a Boston. A védekezés mindkét oldalon kérdéses volt az elmúlt időszakban, a támadójáték viszont többnyire pazar, így előzetesen most is sok pontra számíthatunk.

Orlando Magic – Indiana Pacers 00:00

A Pacers remek formába lendült az elmúlt találkozókon, megszigorították a védekezésüket, támadásban pedig Paul George vezérletével hozzák, amit kell, kérdés viszont továbbra is, hogy idegenben mire képesek – ez náluk egész szezonban jelenetős hátrányt jelent, mintha egy teljesen más csapatot látnánk. Márpedig nyerniük kellene, hogy kihasználják a Heat hibáját és hogy tartsák a lépést a Chicagóval, de ehhez az utóbbi meccseken látott védekezésükre lesz szükség – a Payton-Gordon duóra építve nagyon ponterős a Magic kezdőcsapata, ők ki tudják használni, ha megint „vendégfóbiás” lesz a Pacers.

Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks 01:00

Egyik fél sincs jó formában, a Sixers Covington kidőlése óta feladta az évet, zsinórban ötször kapott ki a társaság és jelenleg nagyon mélyen van, ez pedig már aligha fog változni a hátralévő találkozókon. A Bucksnak viszont mindenképpen össze kell szednie magát, elvesztették a fonalat mostanában Middletonék, kikaptak egymás után háromszor és ha nem állítják meg a zuhanást, visszaeshetnek még a nyolcadik helyre is, pedig a hét elején még ötödikek voltak. Ehhez elöl-hátul javulniuk kell, védekezésben kicsit eltűnt a fegyelem és a koncentráció, támadásban pedig Antetokounmpo sokszor egyedül van, mellé mindenképpen fel kell még lépnie valakinek, aki védelmet bont és helyzeteket teremt – ezzel együtt most mindenképpen kötelező számukra a győzelem, ha ez nem jön össze, akkor tényleg baj van.

Washington Wizards – Miami Heat 01:00

Mindkét együttes győzelmi kényszerben van, így nagy csata alakulhat ki, de a minőséget tekintve nyilvánvalóan jóval előrébb tart a Wizards, amely ráadásul pihentebb és hazai pályán mindig pokolian erős. A Heat előző este szoros küzdelemben maradt alul Torontóban és bár azzal a védekezéssel most is lenne keresnivalója, kérdés, hogy a back-to-back második felén, egy támadásban potensebb együttessel szemben meg tudja-e ezt ismételni a gárda. A fővárosiak 30-10-es hazai mérlege imponáló, nagyon kell is nekik a győzelem (éppen a Toronto tegnapi sikere miatt), így bár Markieff Morris sérült, mindenképpen ők az esélyesek.

San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers 02:30

A Spurs tegnap hét stabil játékosa nélkül lépett pályára és kérdés, hogy most ki lesz ott közülük a parketten, Green és Murray például sérüléssel bajlódik, nem csak a pihentetés áll a dolog hátterében. Az utolsó hazai alapszakasz-meccsre azért lehet, hogy összeáll a társaság, ráadásul rangadó lesz a Clippers ellen, igaz, a vendégek számára sokkal fontosabb az összecsapás, ők biztosan nem pihentetnek: továbbra is egy meccs hátrányból üldözik az előző este megint nyerő Jazzt. Éppen ezért nekik kötelező lenne a győzelem és sorozatban négy siker után erre minden esélyük meg is van, de azért nagyban függ a helyzet attól, hogy a Spurs hogyan áll a találkozóhoz – igaz, Chris Pauléknak alapvetően is fekszik a San Antonio játéka, idén is nyertek már ebben a csarnokban 24 ponttal.

Portland Trail Blazers – Utah Jazz 04:00

Legutóbb kulcsfontosságú győzelmet aratott a Blazers, de ha most kikap, akkor megint szoros lehet a helyzet, hiszen fél meccsre csökkenne az előny a Denverrel szemben. Pedig nem állnak jól, a palánk alatti gyengeségük nagyon kidomborodhat az Év Védője díjra komoly eséllyel pályázó Gobert-rel szemben, ráadásul előző este Favors is visszatért a Jazzhez, bár kérdés, hogy a back-to-back második felén is játszik-e rögtön. George Hill ugyan nincs, de Haywardék bizonyították, hogy akkor sem esnek kétségbe, ha túl kell dobni ellenfeleiket, persze azért nem lenne baj, ha stabilabbak lennének hátul, mint tegnap a Wolvesszal szemben. Tétje a vendégek számára is van az összecsapásnak, hiszen menekülnek a Clippers elől, ha most kikapnak, riválisuk pedig nyer San Antonióban, akkor egálról mennek neki az utolsó két találkozónak.

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 04:30

A Pelicans back-to-backet játszik, ráadásul kérdés, hogy milyen felállásban, hiszen Cousins Achilles-gondok miatt nem lépett pályára előző este, de Davis, Holiday és Moore is kevés időt töltött parketten – egyelőre nem tudni, hogy Alvin Gentry miben gondolkodik, mennyire akar „megszakadni” a ligaelső otthonában. Ráadásul ha teljes is lesz a keret, akkor sem ők az esélyesek természetesen, bár hozzá kell tenni, hogy Steph Curry kisebb térdsérülést szenvedett, nem is edzett pénteken és jó eséllyel kihagyja ezt az összecsapást – biztos, hogy nem fog vele kockáztatni Steve Kerr, ha nem 100%-os. Ugyanakkor visszatérhet a legutóbb pihentetett Green és Iguodala és a fő attrakciót Kevin Durant szolgáltathatja: a február végén megsérülő, addig MVP-esélyes kiscsatár ezen az estén újra játszhat, Steve Kerr szerint pedig nem lesz perclimiten sem, csak akkor veszi le a pályáról, ha fáradtnak látja. Egyébként a hátralévő három találkozó az ő visszaépítéséről és ritmusba hozásáról szólhat, Curry nélkül pedig minden bizonnyal bőven meg is kapja majd a labdáit.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus