Kevin Garnett utoljára fogadja Kobe Bryantet

Minnesotába látogat a Lakers - Torontóban rangadózik a Spurs, Dallasban a Hawks - Wallék a Houstont is szétfutják?

 

Boston Celtics – Chicago Bulls 01:00

Ugyan volt pillanat, amikor a Bulls állt Kelet élén, de azóta sorozatban két vereséggel lecsúszott a harmadik helyre, míg a  Boston egy győztesen megvívott idegenbeli túra után folytatná remek hazai szériáját. Az elmúlt három saját közönsége előtt megvívott találkozón 84 pontot kapott átlagban a Celtics, és a vendégcsapat sem éppen a támadójátékáról híres, így túl nagy adok-kapokra nem számíthatunk. A kérdés az, hogy az alapvetően lassan játszó Bulls mennyire tud idomulni Isaiah Thomasék gyors, rohanós kosárlabdájához, illetve hogy az irányítót ki tudja majd lelassítani.

Charlotte Hornets – Miami Heat 01:00

Nem készülhet könnyű mérkőzésre a Heat, a Charlotte legutóbb nyerni tudott a Bulls ellen, ráadásul az elmúlt kilenc meccséből csak kettőt veszített el – márpedig a Golden State és a Cleveland ellen azért ki lehet kapni. Cody Zellerrel sokkal jobban fest a gárda, mint Al Jeffersonnal, a játék nagyon kiegyensúlyozott, és otthon pokoli erősek, a kérdés az lesz, hogy a Miami védekezése mennyire tudja őket megfogni – Wade-ék Keleten a legjobbak hátul, ugyanakkor legutóbb nagyon szétfutotta őket a Washington. A hírek szerint Luol Deng játékára van esély, és szüksége is lesz rá a csapatnak, ugyanis amennyiben otthon elérte a 100 pontot a Charlotte, még nem kapott ki –ez 10-0-s mérleget jelent…

Washington Wizards – Houston Rockets 01:00

Az egyre inkább összeálló Houston tegnap újfent borzasztóan védekezett és kapott is egy pofont Brooklynban, kérdés, hogy back-to-back hogyan tudnak ebből felállni – James Harden és Dwight Howard is nagyon gyengén játszott, ráadásul megsérült Trevor Ariza. Ő valószínűleg nem játszhat ma, márpedig fontos szerepe lenne korábbi csapata ellen, ugyanis a kényszerből erőltetett small-ball annyira jól fekszik a Washingtonnak, hogy nyerik vele a meccseiket, Otto Porter remek center időszakokra, John Wall pedig lubickol a több területnek köszönhetően. Jelen formában mindenképpen esélyesebb a Wizards, de a rohanós, gyors játékban a Rockets is jó, Harden mellett Thorntonnak és Brewernek is kinézhet egy-egy nagy este.

Detroit Pistons – Memphis Grizzlies 01:30

A Memphis tegnap majdnem negyven ponttal kapott ki a Thundertől, az ekkora verést pedig nem könnyű kiheverni 24 óra alatt – ráadásul a Detroit hazai pályán 8-2-re áll. A dobószázalékaik nem az igaziak, de Reggie Jackson teljesítményét illetően tíz pont a különbség győzelem és vereség között, így nem túlzás azt állítani, hogy ha nyerni akar a Memphis, akkor az irányítót kell megfogniuk – illetve Mike Conley-nak kell nagyot javulnia. A karmester tegnap pont nélkül zárt, márpedig ha ő nem dobott triplát, akkor nem nyert még idén a csapat, ha 42% alatt dobott mezőnyből, akkor 2-10-re, ha efelett, akkor viszont 10-0-ra áll csapata – egyértelmű tehát, hogy a két irányító párharcra lesz majd a döntő. Akárcsak a centerek összecsapása, Andre Drummond és Marc Gasol viadala szintén ínyencfalatnak ígérkezik.

Toronto Raptors – San Antonio Spurs 01:30

A Spursnél a legutóbb pihenő Duncan és Ginobili biztosan játszani fog, Kawhi Leonard azonban nem biztos, a kiscsatár betegség miatt hagyta ki a Sixers elleni meccset és egyelőre nem gyógyult meg teljesen – kérdés, hogy beveti-e őt Popovich. A Torontónál Kyle Lowry játszik parádés formában, de DeMarre Carroll biztosan nem léphet pályára, így itt akadhatnak gondjaik a hazaiaknak, elsősorban védekezésben – ebben a Spurs a ligaelső, de ha nem játszik Leonard, azért azt ők is erősen megérezhetik. Érdekes összecsapás lesz, idegenben azért a San Antonio is verhető, de amennyiben Leonard végül pályára lép, mindenképpen esélyesebbek lesznek a vendégek.

Milwaukee Bucks – Los Angeles Clippers 02:00

Legutóbb némi meglepetésre Chris Paul és JJ Redick is visszatért a Clippersbe, bár egyikük sem volt csúcsformában – márpedig ma azért nagy szükség lenne mindkettejük jó játékára. A Milwaukee támadásban nem túl veszélyes, de védekezésben azért képes jelentősen megfogni az ellenfeleket, Doc Rivers csapata pedig továbbra sem kapta el igazán a ritmust, elég szenvedős a játékuk. Döntő lehet majd a lepattanózás, hiszen mindkét csapat a liga leggyengébbjei között van ezen a téren, illetve ezen felül is fontos lesz, hogy ki jön ki győztesen a Jordan-Monroe párharcból – ráadásul Blake Griffin ellen Antetokoumpo vagy Jabari Parker is nagyon nehéz este elé nézhet.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers 02:00

A Minny otthon továbbra is borzasztó (2-9-re állnak Wigginsék), de a Lakerst ezzel együtt is kötelező megverniük – sokkal jobb védekezéssel és kiegyenlítettebb támadójátékkal rendelkeznek. Towns visszatalált a helyes útra, ezzel szemben a vendégeknél Russell és Randle kikerült a kezdőből és a felfordulás továbbra is teljes az arany-lilák háza táján. A mérkőzés érdekessége a két veterán, Kevin Garnett és Kobe Bryant találkozása lesz, hiszen az elmúlt húsz év két meghatározó kosárlabdázójáról beszélhetünk velük kapcsolatban – és talán Kobe közelről is megnézheti, hogy milyen az, amikor egy veterán irányítja és tanítja a fiatalokat…

Phoenix Suns – Orlando Magic 03:00

A Magic az elmúlt hét meccséből hatot megnyert, tegnap a Denvert intézték el gyenge színvonalú meccsen, bár annál a teljesítménynél most jóval többre lesz szükségük a sikerhez. A Suns hatmeccses idegenbeli túra után tért haza, de az előző három hazai meccsüket is elveszítették Bledsoe-ék, így ez azért nagy megnyugvásra nem adhat okot. A döntő egyértelműen a Phoenix támadójátéka lesz, a Magic védekezése nagyon szigorú, márpedig ha nem tudják szétdobni az ellenfelet Brandon Knighték, sok más opciójuk nincs – külön borzolhatja a kedélyeket Markieff Morris lehetséges elcserélése is. A hazaiaknál egyébként meglepően jól fest a Leuer-Len duó Bookerrel és Teletoviccsal rotálva, kérdés, hogy Vucsevicsék ellen mire lesz ez elég a festékben.

Utah Jazz – New York Knicks 03:00

A Jazz egyértelműen kategóriákat romlott hátul Rudy Gobert nélkül, ezt tegnap a Sacramento is bizonyította, Haywardék sorozatban négy ellenfelüket engedték száz pont fölé, ami nem volt rájuk jellemző. A Knicks sorozatban két vereségből jön, és Porzingis remeklése ellenére csak 94 pontot átlagoltak az előző nyolc mérkőzésen, ami borzasztóan kevés – Carmelo Anthony egyáltalán nincs formában, és ezt egyelőre nem igazán bírja el a csapat. Ennek megfelelően elég nehéz megjósolni, hogy mit is várhatunk ettől a meccstől, és hogy a vendégek mennyire tudják kihasználni a hazaiak gondjait, de az tény, hogy a Jazzt most már komolyan kell venni támadásban is, Alec Burks térnyerésével egyre potensebbek a kinti dobások terén…

Dallas Mavericks – Atlanta Hawks 03:30

Az Atlanta a 7-1-es kezdés óta 6-8-at produkált, győzelmet vereség követ, nem tudnak egyáltalán elindulni felfelé, elsősorban védekezésben vannak gondjaik (a triplákat szinte mindenki 40% körül dobja ellenük), de a támadójátékukból is fel tudnak készülni az ellenfelek és megtalálták az ellenszert. Ezzel együtt azért továbbra is a legjobb keleti csapatok között kell őket emlegetni, de idegenben csak 50% a mérlegük, az említett problémákat pedig kihasználhatja a Dallas. A Mavs legutóbb a New Yorkot verte, Dirk Nowitzki remek formában van, Deron Williams mellett Wesley Matthews is hozza magát, Zaza Pachulia az év meglepetése – Harris és Barea játéka kérdéses ugyan, de így is jó állapotban vannak a hazaiak. Egy adalék: az Atlanta az előző hatból ötöt elbukott idegenben, míg a Dallas az előző hatból ötöt megnyert otthon.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus