Kezdődik: 21:00-kor Cavs-Pacers playoff-derbi

Négy meccsel indul a rájátszás, rögtön pályán a címvédő, rajtol a Raptors-Bucks, a Spurs-Grizzlies és a Clippers-Jazz párharc.

 

Cleveland Cavaliers (2.) - Indiana Pacers (7.)  21:00

Stílusosan a bajnok kezdi meg az idei rájátszást, méghozzá az a bajnok, amelyet nagyon sokan követnek most érdeklődve - egy januári hullámvölgy után még felszívta magát a társaság, de az utolsó hetekben borzasztó gyenge eredményeket hoztak Jamesék, és végül elbukták a keleti első helyet is. A Pacers pont fordítva zárta az alapszakaszt, az utóbbi nagyjából két hétben váltott sebességet a gárda, ezzel csúszott be hetedikként a playoffba, és így küzdhet meg a Clevelanddel. A találkozó legnagyobb kérdése most egyértelműen az, hogy a hazaiaknál tényleg van-e "playoff-kapcsoló", és tényleg egy gombnyomásra szintet lépnek, mert ha nem, akkor az Indiana még idegenben is megszoríthatja őket - bár vendégként sokszor nagyon gyengén játszottak George-ék, ezt illik megjegyezni. Kiemelkedő matchup lesz LeBron James és Paul George összecsapása, nekik már a rájátszásban is van egymással múltjuk, és az idei alapszakaszban is vívtak szép csatákat, legutóbb a két csapat utolsó találkozóján, amit végül hosszabbításban húzott be a Cavs. Ha a címvédőnél meglesz a ritmus támadásban, akkor természetesen feléjük billenhet a mérleg nyelve, de ha továbbra is gondjaik lesznek védekezésben, elöl pedig meg tudja törni a lendületüket az Indiana, akkor lehet keresnivalója a vendégcsapatnak. Komoly sérültek nincsenek, a hazaiaknál visszatért Thompson, és csak Irving nem teljesen 100%-os, míg a vendégeknél Jeff Teague és Al Jefferson szerepel a sérültlistán.

Toronto Raptors (3.) - Milwaukee Bucks (6.) 23:30

Érdekes lesz látni ezt a Milwaukee-t a playoffban, Jason Kidd alakulata parádés márciusának köszönhetően gond nélkül jutott be a rájátszásba, igaz, az utolsó két hétben azért náluk is voltak döccenők - a Raptors viszont remekelt az alapszakasz hajrájában, visszatért Kyle Lowry is, és így szerezték meg a harmadik helyet. DeMar DeRozan betegséggel küzdött, de nincs komoly baja, és most már talán 100%-os lesz, a vendégeknél pedig mindenki bevethető, aki az utóbbi időben az volt (Jabari Parkert már nyilván nem vesszük ide), ez a faktor nem befolyásolja a derbit. Kérdés, hogy a Dellavedova-Middleton-Antetokounmpo trió védekezésben mennyire lesz hatékony DeRozan és Lowry ellen, ezeken a posztokon eldőlhet a találkozó, hiszen közben a túloldalon a görögre Carroll, Tucker és Ibaka is opció lehet. A matchupok érdekesen alakulhatnak, hiszen amíg a Bucks szeret rohanni és támadni a festéket, addig a Raptors kontrolláltabb játékot játszik, és a gyűrű alatt mindenképpen fölényben lehet Valanciunasszal és Ibakával - kérdés, hogy rákényszerül-e a gárda egy alacsonyabb szerkezetre, vagy ők erőltetik rá akaratukat a centerposzton elég vékony Milwaukee-ra. Érdekesség: az utóbbi négy évben 13-2-re nyerte az egymás elleni csatákat a Raptors, idén 3-1-re bizonyult jobbnak. 

San Antonio Spurs (2.) - Memphis Grizzlies (7.) 02:00

Nyugaton is két találkozóval kezdődik a rájátszás, és mindkét pályán nagy csatára számíthatunk. A Spurs és a Grizzlies az alapszakaszban nagy csatákat vívott egymással, ahol a védekezés és a fizikalitás dominált, mindkét gárdának fekszik ez a harcmodor - igaz, a Memphisnek más fegyvere nincs is tulajdonképpen. Ha most is ebben a mederben fog folyni a találkozó, akkor lehet esélyük Marc Gasoléknak, hiszen bírják a palánk alatti izmozást, a periméteren pedig kőkemény védekezésre képesek, igaz, ezt a korábbiakhoz képest sokkal kevesebbszer láttuk idén. A fő baj a Grizzliesnél az, hogy Tony Allen sérült, pedig neki óriási szerepe lenne Kawhi Leonard ellen, itt bukhat is a védekezés, míg a vendégek irányítóját valószínűleg inkább Danny Green fogja majd, Parkert pedig lehet bújtatni egy támadásban kevésbé aktívabb játékoson. Sok pontra nem számíthatunk, de alapvetően természetesen a Spurs a favorit, ha nem drótozzák össze valami csoda folytán Allent a vendégek, akkor valószínűleg támadásban kell valamit domborítaniuk - nagy szükségük lesz Gasol és Randolph ponterős, hatékony, fegyelmezett játékára az idősebbik Gasol, Aldridge, valamint Dedmon ellen.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:30

A két együttes fej-fej mellett küzdötte végig az utóbbi heteket, és ebből a csatából végül a Clippers jött ki jobban, Chris Paulék harcolták ki a pályaelőnyt, ami sokat számíthat ebben a párosításban is. Doc Rivers együttese nagyon összeállt az alapszakasz végére, sorozatban hozta a győzelmeket, míg a Jazznél gyakorlatilag az egész év arról szólt, hogy éppen ki sérült - most ha minden igaz, akkor nem lesz hiányzójuk, teljes fegyverzetben pedig nagyon erősek. Itt a playoff-rutin hiánya azért jelenthet különbséget, de a Jazznél Hill, Joe Johnson és Diaw is sok nagy csatát megélt már, mutathatnak utat Gobert-nek, Haywardnak és a többieknek. Haywardon egyébként sok múlhat, támadásban azért sokszor ő az X-faktor, míg Hillnek meggyűlhet a baja Paullal, igaz, cserébe ő is lassíthatja hátul a Clippers vezérét. Izgalmasnak ígérkezik a Jordan-Gobert csata is a palánk alatt, és ha a Utah hozza a legjobb formáját védekezésben, akkor idegenben is nagyon komoly veszélyt jelent a playoffban már többször pórul járó Clippersre.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus