Kezdődik a Celtics-Heat, véget ér a Clippers-Nuggets

Hajnalban elrajtol a keleti döntő és lezárul a Los Angeles-Denver széria - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

 

Boston Celtics - Miami Heat 00:40 (Sport 1)

Elkezdődik a keleti döntő a Boston és a Miami között, az első összecsapás pedig ebben a párharcban valószínűleg még kevéssé lesz fontos, hiszen mindkét edző képes változtatni a dolgok menetén később - ettől függetlenül most kiderül, hogy kezdésnek mivel készültek egymás számára. Gordon Hayward ezen a meccsen még biztosan nem játszhat, Jaylen Brown viszont a kisebb sérülése ellenére biztosan játszani fog - a túloldalon elvileg mindenki bevethető, Tyler Herro nem 100%-os, de csak apróságról van szó. Nagy dolgokat így előzetesen nem tudunk megállapítani, a Heat pihentebb, de a Celticsnek is volt ideje összeszedni magát a Toronto elleni széria óta, ez nem lehet faktor - érdeklődve várjuk, hogy mire mennek egymással elsőre, részletesebb elemzés az alábbi linken található:

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 03:00 (Sport 1)

Itt viszont egy mindent eldöntő találkozóról van szó egy olyan párharcban, amit már régen le kellett volna zárnia a Clippersnek - 3-1-re vezettek, aztán az ötödik és a hatodik meccsen is jelentős előnybe kerültek, de mindkétszer csúnya leolvadást produkáltak és láss csodát, máris 3-3 az állás. A Denver azt megmutatta, hogy nagyon tud küzdeni és hogy ha hagyják, akkor képes extra támadójátékot bemutatni, Nikola Jokics szenzációs, de Jamal Murray is felszívta magát és a kiegészítők közül is többen be tudnak kapcsolódni, ha beindul a vonat - a Clippers viszont az előző két meccs mindegyikén dominált egy ideig, aztán mindkétszer érthetetlenül szétesett. Ha ezt most meg tudják akadályozni Kawhi Leonardék és megértik, hogy 48 percet kell lehozniuk a tudásuknak megfelelően, a téthez illő intenzitással, akkor ők is az esélyesek, ha viszont nem tudják ezt megtenni, akkor bajban lesznek, ez biztos.

Náluk egyébként nincs sérült, egyszerűen rossz formában vannak a kiegészítők Leonard és George körül, míg a Denvernél azért lehet aggódni Murray miatt, mert legutóbb megsérült és nem is játszott volna, ha nem a kiesés elkerülése lett volna a tét. Az irányító most elvileg pályára léphet, de hogy egy pihenőnap alatt mennyire tudták rendbe hozni, az más kérdés.

Összességében jobb csapat a Clippers, de a Nuggets nem véletlenül maradt életben ennyiszer és a hetedik meccseken is komoly rutint szerzett már - a legapróbb megingás végzetes lehet a Los Angeles számára.

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus