Kiállítás, sérülés, tripla-dupla Balltól: győzött a Lakers

Ball TD-t csinált, a Nuggets elvesztette két legjobbját és edzőjét - nagy meccset nyert a Detroit - nem hibázott a Warriors. 

Eseménydús találkozót húzott be a Lakers az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában ma hajnalban: a Denver két legjobb játékosát és vezetőedzőjét is elveszítette, míg az arany-liláknál Lonzo Ball tripla-duplát gyártott. Nagy meccset nyert a Detroit Minnesotában, Steph Curry 39 pontjával győzött a Warriors, remekelt a Pacers, nyerni tudott a Suns és a Raptors - nézzük, hogy mi történt!

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Toronto Raptors - Washington Wizards 100-91

DeRozan jelentette a különbséget. Jól elvette egymás támadójátékát a két csapat, de a hazaiak dobógépét nem lehetett levédekeznI: folyamatosan ültek a betörései, a középtávolijai, végül 33 ponttal (15/26 mezőnyből), 8 lepattanóval és 6 gólpasszal zárt, az ő kosarai emelték ellenfele fölé a Torontót. A hazaiak a meccs nagy részében pár ponttal előrébb jártak, a záró etapban pedig már kontrollálták az eredmény alakulását, nekik kedvezett jobban az, hogy a pontzáporos első félidő után inkább a védekezés került előtérbe. A gyenge triplázást a festékből (50-34-re nyertek innen) ellensúlyozták és végül újabb fontos győzelmet arattak, sorozatban a negyediket és visszavágtak a Washingtonnak a korábbi vereségért.

Wall nélkül. Térdsérülése miatt kiülte ezt a találkozót a Washington vezére és a második félidőben már nagyon hiányzott az ő játéka - addig megvolt a lendület, Bradley Beal hozta a pontokat, a Frazier-Gortat páros pedig kiosztott tizenöt gólpasszt, igyekezett előkészíteni a helyzeteket. Emellett azonban az eladott labdák is jöttek, elvesztették a lepattanózást és a Raptors aktív védekezése (8 labdaszerzés, 7 blokk) egyre nagyobb problémát okozott, ráadásul a túloldalon DeRozant képtelenek voltak megfogni - a negyedik negyedre kifulladtak, ott már csak tizenöt pontot tudtak dobni és nem volt erejük megfordítani a meccset. A fővárosiak az újabb vereséget követően Milwaukee-ba látogatnak. 

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 33/6, Miles 12/9, Lowry 10/3, VanVleet 10/6
A Wizards legjobb dobói:Beal 27/15, Porter 15/6, Gortat 12

Miami Heat - Indiana Pacers 95-120

Elrohant a meccsel a Pacers. Az első félidőben is a vendégek kedve szerint alakult a meccs, gyors, pontzáporos első két negyedet játszottak a felek, de ekkor még csak három ponttal vezettek Oladipóék. A fordulás után azonban nagyon hamar eldöntötték a találkozót, nyolc perc alatt mentek egy 19-4-et, majd a játékrész végéig már a húsz egységet is elkerülte a különbség - remek ritmusban játszott, extrán dobott és állva hagyta ellenfelét az Indiana. Ki kell emelni Myles Turnert (25 pont, 11/14 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 4 blokk) és Bojan Bogdanovicot (26 pont, 6/10 tripla), ezúttal ők álltak a Pacers élére, vezérletükkel három év után tudott ismét ebben a csarnokban nyerni a társaság és sorozatban harmadik győzelmével ismét 50% fölé javította a mérlegét.

Nincsenek válaszok. Erik Spoelstra nem tudott mit mondani a mérkőzés végén, csak annyit, hogy bár egyelőre nem érti a helyzetet, de megígéri, hogy találnak rá megoldást - itt főleg a 120 kapott pontra gondolt, de a 7-9-cel álló Heatnél több dologról is érdemes szót ejteni. Ezúttal nyilvánvalóan a védekezés esett szét, de az sem férhet bele, hogy Dion Waiters 0/10-es mezőnymutatót produkáljon, illetve hogy Goran Dragic is eltűnjön, ráadásul Hassan Whiteside se dominált úgy Turnerék ellen, ahogy arra szükség lett volna. A kezdőötösök csatáját 90-44-re nyerte a Pacers, nem nagyon lehetett kérdés - a floridaiak most a Bostont fogadják, nincsenek könnyű helyzetben.

A Heat legjobb dobói: Ellington 21/21, Richardson 15/3, Whiteside 15 
A Pacers legjobb dobói: Bogdanovic 26/18, Turner 25/6, Oladipo 15/3

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 111-118

Curry túlpörgött. Kevin Durant kiülte ezt a találkozót a címvédőnél és bár a helyén kezdő Omri Casspi jól mozgott (12 pont, 8 lepattanó, 2 blokk), a támadójátékot Steph Curry vette a kezébe: a kétszeres MVP 39 ponttal (14/24 mezőnyből), 11 lepattanóval, valamint 7 gólpasszal húzta csapatát és rá építve közel harminc ponttal is vezetett már a Warriors. Curry azonban eléggé túlpörgött a második félidőben, egyre többet hibázott, eladott hét labdát, majd a hajrában két buta faulttal kipontozta magát - pedig eddigre már rohamozott a Nets és öt pontra csökkentette tetemes hátrányát. A végén így elő kellett lépnie Klay Thompsonnak, aki egymás után két triplával, majd két büntetővel nyugtatta meg a vendégeket, ez pedig már elégnek bizonyult a győzelemhez - ugyan a vége sokkal szorosabb lett, mint ahogy az a meccs során tűnt, így is hozta a kötelezőt a Golden State.

Megpróbálta a Nets. 78-50-ről kapaszkodtak vissza a hazaiak és rohanták szét a leeresztő Warriorst, a harmadik negyed végére megfelezték a távolságot, majd a záró etapban futottak még egy 14-3-at, ezzel teljesen nyílttá tették a mérkőzést. A hajrában azonban még egyszer megrázta magát a GSW, amire már nem tudott válaszolni a Brooklyn, amely hiába küzdött nagyot, nem tudta megcsinálni a bravúrt - pedig Crabbe (25 pont, 6/11 tripla) és Dinwiddie (21 pont, 8 gólpassz) mellett remekelt Carroll és Hollis-Jefferson is. A 6-10-re álló Atkinson-legénység most a Clevelanddel találkozik, borzalmasan nehéz a gárda sorsolása novemberben.

A Nets legjobb dobói: Crabbe 25/18, Dinwiddie 21/6, Hollis-Jefferson 16/3 
A Warriors legjobb dobói: Curry 39/12, Thompson 23/3, Casspi 12, Iguodala 12/6

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 97-100

A Pistonsé lett a végjáték. Ez három negyeden keresztül nem a vendégek meccse volt, inkább a Minnesota volt fölényben, de a végjáték már a Detroitról szólt: az együttes ledolgozta tíz pont feletti hátrányát, majd az utolsó két percben több clutch dobással megnyerte a mérkőzést. A vezér Reggie Jackson volt, aki 93-92-es Wolves-vezetés után három támadásból három duplát süllyesztett el és húsz másodperccel a vége előtt hárompontos előnyhöz juttatta csapatát, majd az együttes megköszönte Jimmy Butlernek, hogy elrontotta az egyenlítőnek szánt büntetőt, Tobias Harris pedig nem hibázott a vonalról - ez volt az utolsó szó, így nagy győzelmet aratott a Detroit. Jackson egyébként az utolsó bő öt percben kilenc pontot és négy gólpasszt jegyzett, minden detroiti kosárban benne volt vagy így, vagy úgy, de ki kell emelnünk a könyöksérüléssel bajlódva is remeklő (20 pont, 16 lepattanó, 4 gólpassz) Andre Drummondot is - Van Gundy alakulata most a Clevelandet fogadja, újabb rangadóra készülhet.

Ez ott volt a Minnesota kezében. A negyedik negyedben eléggé visszaestek a hazaiak, addig nagyjából kontrollálták a találkozót, ott viszont már csak 6/17-et dobtak mezőnyből, a parádézó (26 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 5 labdaszerzés) Jimmy Butlernek egyetlen mezőnykísérlete és három büntetője volt ebben az időszakban, nem játszottak jól. Butler ráadásul hat másodperccel a vége előtt clutch helyzetben hibázott a vonalról, ami végül a meccsbe került számukra, igaz, nem sokkal korábban Wiggins is kihagyott egy büntetőt szintén kulcsszituációban - ezek a hibák, kiegészítve a felpuhuló védekezéssel végül vereséget eredményeztek. 

A Timberwolves legjobb dobói: Butler 26/6, Wiggins 24, Towns 16/6 
A Pistons legjobb dobói: Drummond 20, Harris 18/6, Bradley 18/6

Phoenix Suns - Chicago Bulls 113-105

Addig jár a labda, amíg nem szottyan. Nagyon szépen és sokat passzoltak most a hazaiak, már az előző két találkozójukon is rendre megkeresték az üres embert és most is ez volt a helyzet - végül szezoncsúcsot jelentő 32 gólpasszal zártak mindössze tizenegy eladott labda mellett, ráadásul hatan is elérték a tízpontos határt. Ugyan TJ Warren (27 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) egyénileg is kiemelhető, de most a kollektív csapatmunka vezetett eredményre, volt egy időszak, amikor a cseresor sorozatban 24 pontot szórt, mindenki hozzátette a magáét - végül aztán a szoros végjátékban is ők maradtak nyugodtabbak, az egypontos különbségről indult negyedik negyedben felül tudtak kerekedni. Az együttes sorozatban második sikerével megelőzte a Clipperst és jelenleg ugyanannyi győzelme van, mint a Memphisnek, a Thundernek, a Jazznek és a Lakersnek.

A végére elfáradt a Bulls. A parádézó újonc, Lauri Markkanen (26 pont, 13 lepattanó, 10/18 mezőnyből, 4/9 tripla) vezetésével előnyben volt a harmadik negyed hajrájában a Chicago, de itt megtört valami, elillant az ötpontos fór, majd a záró etap első felében már egyértelműen a Suns irányított - eléggé kifulladtak a vendégek, sem elöl, sem hátul nem tudták tartani a lépést. A hajrában még egyszer felszívták magukat, de Kris Dunn kulcshelyzetben kidobta a labdát a pályáról, pedig ketten is üresen várták azt, itt ment el az utolsó esély - a végjátékot a Phoenix bírta jobban, így Lopezék nem tudtak győzelmi szériát építeni a Hornets elleni sikert követően. 

A Suns legjobb dobói: Warren 27, Booker 15/6, James 15
A Bulls legjobb dobói: Markkanen 26/12, Dunn 17/3, R. Lopez 16

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 127-109

Malone, Jokics és Millsap nélkül. Ugyan már az első negyedet is hat ponttal nyerte a Lakers, a találkozó akkor került igazán a hazaiak kezébe, amikor a vendégek elvesztették két legjobbjukat és vezetőedzőjüket a második játékrészben: Paul Millsap csuklósérüléssel dőlt ki ekkor, Nikola Jokicsot és Michael Malone-t pedig kiállították, amikor "harciasan" vitattak egy játékvezetői ítéletet. Innen nem igazán tudta magát összekapni a Nuggets, a nagyszünetben már húsz pont felett járt a gárda hátránya és bár a fordulás után valamelyeset javultak, érdemi veszélyt már nem jelentettek a Lakersre - fájó vereséget szenvedtek el, ami még fájóbb lehet Millsap sérülésétől függően...

A Lakers élvezte a helyzetet. Lubickolt ezen a találkozón Luke Walton együttese, Lonzo Ball pedig idei második tripla-dupláját mutatta be - 16 lepattanója ráadásul idei NBA-csúcs az újoncokat tekintve, ami nagy szó, tekintve hogy Ball irányító. Most jól használta a fegyvereit, szépen mozgatta csapatát, kintről és bentről is sorozatosan megvoltak a jó helyzetek és a társaság végül 53%-os mezőnymutatóval, valamint 36 gólpasszal zárt - könnyedén győzte le a frusztrált Denvert, ezzel a sikerrel pedig továbbra is harcban van a playoff-helyekért. 

A Lakers legjobb dobói: Randle 24/3, B. Lopez 21, Clarkson 18 
A Nuggets legjobb dobói: Harris 20/12, Chandler 17/9, Barton 12/3

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus