Kidd-Gilchrist megsérült, Lin remekelt

Jeremy Lin pazar játékkal mutatkozott be a Charlotte-nál, MKG válla megsérült - Anthony Davis dominált, Paul George négyest játszott

 

Indiana Pacers – New Orleans Pelicans 105-110

Anthony Davis dominanciája megmaradt. Az erőcsatár az első félidőben tarthatatlannak bizonyult, hiszen egymaga 18 pontot rámolt be 15 perc alatt – igaz, ehhez kellett neki 17 dobás is, de gyakorlatilag azt csinált a pályán, amit akart. Azonban csak erre a 15 percre láthattuk őt, a többi időben főleg Luke Babbitt volt a Pelicans egyik magasembere, ő pedig ezt 16 ponttal, közte három triplával hálálta meg.

Ellisnek még nem ment, George-nak már igen. Paul George valóban erőcsatárként kezdett és 23 percéből elég sokat töltött ezen a poszton – ez idő alatt 18 pontig jutott, viszont főleg kintről kísérletezett, ahogy arra lehetett is számítani. Monta Ellis 21 perc alatt kosár nélkül zárt, ami nem épp értékelhető pozitívnak és bár Jordan Hill a padról beszórt tíz pontot, az első félidőben kapott 67 egység jelzi, hogy a kezdőcsapaton van még mit dolgozni.

A Pacers legjobb dobói: George 18/9, G. Hill 11, S. Hill 10/3, J. Hill 10, Robinson 10/6
A Pelicans legjobb dobói: Davis 18, Gordon 16/6, Babbitt 16/9

Orlando Magic – Charlotte Hornets 100-106

Kidd-Gilchrist megsérült. Nem indul jól az idény a Charlotte számára, hiszen kiscsatáruk, Michael Kidd-Gilchrist egy betörés utáni ütközés során nagyon keményen ért földet és kificamodott a válla – kórházba kellett szállítani, egyelőre pontosabbat nem tudni az állapotáról.

Lin remekelt. Jól mutatkoztak be a Hornets új igazolásai, a harmadik opciónak igazolt Batum 14 pontot szórt kezdőként (érdekes, hogy MKG-vel együtt kezdtek), a padról beállva Jeremy Lamb 16-ot, Jeremy Lin (17 pont, 7 gólpassz) pedig egyenesen vezérré lépett elő – remekül irányított, jól védekezett és nagyrészt neki köszönhető, hogy a harmadik negyedben fordítani tudott a Charlotte. A frissen draftolt Kaminsky is megmutatta tudását, szűk tíz perc alatt dobott hét pontot négy lepattanó mellett, kérdés, hogy mikor kap majd több szerepet.

Nicholson és Hezonja csipkedte magát a Magicnél. Vucsevics, Gordon és Fournier nélkül állt ki a hazai csapat, a Frye-Dedmon kezdő magasember-duó viszont borzasztóan játszott – ketten együtt 0/7-es mezőnymutatóval, négy lepattanóval zártak. Ezen segített a padról beszálló Nicholson, aki több szép kosarat is szerzett és megmutatta, hogy lehet rá számítani – 21 perc alatt 23 egységet rámolt be két triplával, valamint nyolc lepattanóval megspékelve. Az újonc Hezonja is aktív volt, de csak tíz percet kapott ezúttal – ez alatt zsákolt, triplázott, végül kilenc pontig jutott.

A Magic legjobb dobói: Nicholson 23/6, Oladipo 16/3, Smith 10
A Hornets legjobb dobói: Lin 17/6, Lamb 16/6, Batum 14/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus