Kitombolta magát a GSW, Lillard 39-et dobott

A címvédő elképesztő számokat hozott a Lakers ellen - Lillard alapszakasz-formában - megsérült Clarkson, Bradley és Chris Paul is

 

Indiana Pacers – Charlotte Hornets 98-86

Elúszott a veretlenség. Sorozatban hét győzelem után elszenvedte első vereségét a Charlotte, bár hozzátartozik a képhez, hogy Jefferson, Batum, Lin, Hawes, Marvin Williams, Lamb és Kidd-Gilchrist is hiányzott ezúttal. Frank Kaminsky villogott a kezdőben, de összességében most nagyon gyengén játszottak a vendégek – rontott dobások után is lerohanta őket a Pacers. Az egyetlen pozitívum, hogy a nem 100%-os Kemba Walker pályára tudott lépni (15 perc, 12 pont), a többiek pihenőt kaptak – az alapszakaszt majd Miamiban kezdi a csapat.

Leindításokkal nyert az Indiana. A hazaiak sem erőltették túl a mérkőzést, de bár csak kilenc eladott labdát produkált a Hornets, George-ék 29 egységet termeltek gyors indításokból – kis túlzással minden lepattanó után rohantak, ahogy tudtak. Ezúttal a kezdőbe bekerülő CJ Miles és a padról érkező Budinger villogott leginkább, de érdemes megemlíteni George Hillt vagy éppen a tíz lepattanót begyűjtő Lavoy Allent is. A Pacers így 5-2-vel zárta az előszezont és Torontóban nyitja az alapszakaszt.

A Pacers legjobb dobói: Miles 20/9, Budinger 17/9, George 12/3
A Hornets legjobb dobói: Kaminsky 19/6, Walker 12, Zeller 11/3

Boston Celtics – New York Knicks 99-85

Sullinger remekelt. Marcus Smart nagyszerűen irányította övéit, 26 perc alatt kilenc gólpasszt osztott szét, főleg a magasembereknek – a kezdő center, Tyler Zeller is beszórt 15 pontot 19 perc alatt, de leginkább Sullinger volt hatékony. A padról érkező középjátékos 16 pontot, 8 lepattanót, 6 gólpasszt és 3 blokkot tett a közösbe 18 perc alatt, vele nem tudott mit kezdeni a Knicks. A hazaiak számára azonban rossz hír, hogy Avery Bradley sípcsontja megsérült, miközben a nézők közé ugrott egy labdáért és nem is tért már vissza a pályára – ezt leszámítva könnyed győzelmet aratott a Boston, hiszen már az első félidőben húsz ponttal vezetett.

Anthony csak szenvedett. Eddig nagyon hatékony előszezont produkált a Knicks sztárja, most azonban majdnem húsz percig pont nélkül maradt és utána is csak kereste dobásait – végül 4/18-as mezőnymutatóval zárta a találkozót. Így nem lehetett komoly esélye csapatának, bár az újonc Porzingis jól játszott, Calderon extra formát mutatott és Derrick Williams is hozta a tőle most már elvártat, csak közel férkőzni tudtak, fordítani nem. A New York Milwaukee-ban nyitja az alapszakaszt, a Boston viszont holnap is pályára lép, a Philly ellen játssza utolsó előszezon-meccsét.

A Celtics legjobb dobói: Sullinger 16, Zeller 15, Crowder 13/9
A Knicks legjobb dobói: Calderon 17/9, D. Williams 14/6, Afflalo 10/6

Utah Jazz – Denver Nuggets 98-78

Csak Gallinari és más senki. Nurkic mellett ezúttal Nelson, Mudiay és Lauvergne sem lépett pályára, a Nuggets pedig ebben a formában nagyon gyengén játszott – Nick Johnson nem tudta irányítani az együttest. Gallinari (19 pont, 7 lepattanó, 5 eladott labda) igyekezett hátára venni csapatát, de érdemi segítséget egyedül Jokicstól kapott, így már az első negyedben magabiztos előnyt épített ki a Jazz. A vendégek ezzel lezárták az előszezont, az alapszakaszt Houstonban kezdik majd.

Harapott a Jazz. Ezúttal a brazil Neto kezdett irányítóként és vezérletével egy 14-0-s etappal nyitottak a hazaiak – szinte már az első percekben el is dőlt a találkozó. Később vezettek már 27 ponttal is, Neto eddigi legjobbját hozta, a padról beszálló Burke 17 egységet tett hozzá, de a palánk alatt uralkodó Gobert volt a siker egyik fő alapja – mellette Favors is hozta magát, nem véletlen, hogy a túloldalon Faried kosár nélkül zárt. Az elég hullámzó előszezonját ezzel a Jazz is lezárta, szerdán Detroitban kezdik meg az alapszakaszt.

A Jazz legjobb dobói: Burke 17/6, Gobert 14, Hayward 11/6
A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 19/6, Harris 13/3, Jokics 11

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 97-136

Kitombolta magát a GSW. A Curry-Thompson-Barnes trió szabad kezet kapott és hárman együtt 71 pontot rámoltak be a Lakers gyűrűjébe, méghozzá 71%-os (!) hatékonysággal. Ez is elképesztő adat, de ha azt nézzük, hogy ők hárman 13 (!) triplát süllyesztettek el 20 kísérletből (65%), az még megdöbbentőbb – egyébként abban a 22 percben, amíg Barnes a pályán volt, 38 pontot vert ellenfelére a címvédő. A káprázatos előadásba Curry-től még tíz gólpassz is belefért, mielőtt mindhárman kiülték volna a negyedik negyedet – jól hangoltak a New Orleans elleni nyitányra…

Clarkson megsérült. Nem a kiütéses vereség számított a Lakersnek, sokkal inkább az, hogy kezdő kettesük, Jordan Clarkson vállsérülést szenvedett és azonnal az öltözőbe kísérték. Bővebbet nem tudni, de az amúgy is gyenge lábakon álló rotáció nem viselné jól, ha rögtön az első tétmeccsen hiányozna egy alapember, főleg hogy így Lou Williams vagy Nick Young kerülhet be a kezdőbe. Williams egyébként az egyetlen játékos volt az arany-liláknál, aki jól játszott ma, 19 pontjából 15-öt az első félidőben szerzett – rajta kívül még Anthony Brown 3/3 tripláját lehet megemlíteni hazai oldalon.

A Lakers legjobb dobói: Williams 19/6, A. Brown 14/3, Kelly 13
A Warriors legjobb dobói: Curry 24/12, Thompson 24/12, Barnes 23/15

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 115-109

Damian Lillard-show, következő epizód. A Portland egyesétől sokan azt várják, hogy mivel körülötte a teljes csapat kicserélődött és meggyengült, idén rengeteget vállaljon és sok extra meccset hozzon – erre volt már példa ebben az előszezonban, most pedig egy újabb előadást élvezhettünk. Ráemelt harminc dobást, amelyből 39 pontot hajított össze, ráadásul kiosztott mellé kilenc gólpasszt is – igaz, az 1/9-es triplamutató és a nyolc eladott labda azért jelzi, hogy közel sem volt ez hibátlan teljesítmény. Az első negyedben elképesztő formában játszottak a vendégek, hiszen 45-17-re (!) nyerték ezt a tizenkét percet, innentől azonban fokozatosan zárkózott a Clippers, majd a negyedik negyedben fordított is – erre lesz elég ez a játék a Portlandtől?

Bizonyítottak az új arcok. Bár az előszezon inkább arról szólt a Clippersnél, hogy a nyári igazolások nem találták a helyüket, ezúttal úgy fest, hogy mindenki ráérzett a dologra – főleg Pierce (19 pont, ebből 14 a negyedik negyedben, 5/7 tripla, mind a második félidőben) remekelt, de Stephenson, Josh Smith és Wesley Johnson is hatékonyan játszott. Mellettük Griffin, Redick és Austin Rivers is hozta magát, szinte tökéletesen működött a gépezet az első negyedet követően – viszont aggasztó, hogy Chris Paul bokája kiment egy blokkolási kísérlet közben, 

A Clippers legjobb dobói: Griffin 22, Pierce 19/15, Redick 16/9, Rivers 16/9
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 39/3, McCollum 22/12, Crabbe 10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus