Kiütéssel nyitott a Miami és a San Antonio

A Heat a Charlotte-on, a Spurs a Memphisen lépett át - nehezen nyert a Cavs - mindent jól csinált a Clippers

Az ihletett napot kifogó Miami meglepetésre lemosta a pályáról a Charlotte-ot az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának második játéknapján, míg a San Antonio a Memphis ellen aratott történelmi győzelmet. A Cleveland megszenvedett a Detroittal, de három sztárja remek teljesítményével végül hozta a párharc első meccsét, a Clippersnél pedig minden jól működött, így nem okozott gondot a Portland legyőzése.

Visszajátszás c. napi videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 106-101

Túl sok tehetség. Nem jött könnyen a Cavs győzelme, az első félidőt megnyerte a Detroit és még bő öt perccel a találkozó vége előtt is egálra álltak a felek. Főleg védekezésben akadtak gondok hazai oldalon, de a hajrában mindent ellensúlyozott a gárda nagy hármasa – LeBron James (22 pont, 11 gólpassz), Kevin Love (28 pont, 13 gólpassz) és Kyrie Irving (31 pont, 6 gólpassz) egyszerűen túl sok volt a Pistons számára. Ez a trió az utolsó percekben tarthatatlan volt elöl és hátul is képes volt szintet lépni egy-két védekezés erejéig, így kétkosárnyi előnybe került a Cleveland – innen már ha nehezen is, de megnyerte a találkozót Tyronn Lue csapata.

Szinte mindent jól csinált a Detroit. Remekül megtalálta a Cavs védekezésének ellenszerét a vendégcsapat, amelyhez ráadásul egészen extra dobóforma is párosult – az első félidőben tíz, összesen tizenöt triplát süllyesztettek el Morrisék. Az egyéni extrák azonban nem jöttek, márpedig a hajrában erre lett volna szükség – kissé elfogyott a lendület, a Cavs klasszisai ezt megbüntették és nem akadt senki, aki felvegye velük a kesztyűt. Elsőre nagyon jól nézett ki a Pistons a vereség ellenére, kérdés, hogy tudnak-e többször is ilyen támadójátékot bemutatni.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 31/15, Love 28/12, James 22
A Pistons legjobb dobói: Caldwell-Pope 21/12, Morris 20/9, Jackson 17/6

A párharc állása: 1-0 a Cavaliers javára.

Miami Heat – Charlotte Hornets 123-91

Ihletett napot fogott ki a Heat. A hazai alakulat egészen parádés mérkőzést játszott, az első negyedben 41 pontig jutottak Wade-ék és végig masszív előnyben kosárlabdáztak. Az 50%-os triplamutató és az 57%-os (!) mezőnymutató önmagáért beszél, emellé leszedtek 14 támadópattanót és mindössze hat eladott labdát vétettek – az előnyük volt már 34 pont is, valósággal kiütötték ellenfelüket. Egyénileg Luol Denget (31 pont, 11/13 mezőnyből) és Hassan Whiteside-ot (21 pont, 9/11 mezőnyből, 11 pattanó, 3 blokk) lehet leginkább kiemelni, de ezúttal csapatként képviselt teljesen más szintet Erik Spoelstra alakulata, mint a Charlotte.

Komoly pofon kezdésként. A Hornets szervezetlennek és kissé megilletődöttnek tűnt, rendre elcsúsztak védekezésben, rosszul döntöttek és a Heat egyetlen fegyverét sem tudták megfogni – eközben a túloldalon sem álltak a helyzet magaslatán. A végül negyven percet játszó Batum nagyon csipkedte magát, de végig esélytelenek voltak a vendégek és kérdés, hogy mennyire lehet felállni egy ilyen vereségből két nap alatt – persze közel sincs ekkora különbség a két együttes között.

A Heat legjobb dobói: Deng 31/12, Whiteside 21, Wade 16
A Hornets legjobb dobói: Batum 24/9, Walker 19/6, Jefferson 13

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 106-74

Nem volt kérdés. Már az első negyedben nyomatékosította a Spurs, hogy nem bízza a véletlenre a dolgot és remek védekezéssel fojtotta meg a Grizzlies támadójátékát – a harmadik negyedben aztán elöl is ritmust váltottak Leonardék és harminc pont fölé növelték előnyüket. Érdekesség, hogy 13 labdaszerzést és kilenc (!) blokkot jegyezhettünk fel a hazaiaknál (Leonard négy labdaszerzést és három blokkot tudhat magáénak ebből), ami jól jelzi, hogy hátul mennyire domináns volt a San Antonio – eközben elöl is hatékonyan dolgoztak Aldridge-ék, így könnyed győzelemmel kezdték a rájátszást.

Történelmi vereség. Ekkora pofont még nem kapott története során a Grizzlies a rájátszásban, pedig az első félidőben még viszonylag közel tudott maradni ellenfeléhez a vendégcsapat. A Spurs nem kegyelmezett, Zach Randolph mozdulni is alig tudott az este folyamán, más pedig nem volt képes arra, hogy érdemben pontokat szerezzen – Vince Carter és Lance Stephenson próbálkozott, de ez nyilvánvalóan kevésnek bizonyult. Nem igazán látni, hogy min tud változtatni Joerger a következő találkozóra…

A Spurs legjobb dobói: Leonard 20/9, Aldridge 17, Parker 15, Mills 15/9
A Grizzlies legjobb dobói: Carter 16/6, Stephenson 14/6, Allen 7/3, Green 7

A párharc állása: 1-0 a Spurs javára.

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 115-95

Mindenben jobb volt a Clippers. Az első negyedben Blake Griffin szórt be nyolc pontot és zsákolt egy embereset, a második játékrészben Chris Paul és a védekezés javult fel, igaz, így is csak nyolc ponttal jártak előrébb a hazaiak. A gárda azonban végig pontosabban, kiegyensúlyozottabban játszott, így folyamatosan nyílt az olló, a Blazers nem tudta tartani a lépést – Paul (28 pont, 12 gólpassz), Griffin (19 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz) és Jordan (18 pont, 12 lepattanó, 4 blokk) is hozta magát, ráadásul a dobógépektől is érkezett segítség. Elsőre minden jól működött Doc Rivers csapatánál és a negyedik negyedben már tudta limitálni kulcsemberei játékperceit is, így is magabiztos győzelmet aratott a hazai alakulat.

McCollum és védekezés. Damian Lillard sem villogott Chris Paul szorításában, de ő így is eljutott 21 pontig, valamint 8 gólpasszig – a probléma inkább a 3/11-es mezőnymutatóval záró, sokszor szinte észrevehetetlen CJ McCollum játéka volt. Ez a csapat nem bírja el, ha valaki nem hozza az elvárt szintet, ráadásul a csapatvédekezés is gondban volt, egy fokozattal lassabbak voltak, mint a Clippers és tehetetlennek bizonyultak a festékben. Mindezek végül egy húszpontos vereséget eredményeztek, de jól látszik, hogy min kell javítani – kérdés, hogy képes lesz-e erre a Portland.

A Clippers legjobb dobói: Paul 28/6, Griffin 19, Jordan 18
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 21/9, Henderson 16/6, Aminu 10/6

A párharc állása: 1-0 a Clippers javára.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus