Knicks-Nuggets és Grizzlies-GSW a mai kínálatban

Már kora este kezdetét veszi a mai NBA-program, a javítás reményében utazik New Yorkba a Denver, a Toronto a Minnesotát fogadja, kötelező előtt a Clippers és a 76ers, láthatjuk a Miamit és a Sacramentót is, a tartalékos Memphis pedig a GSW elleni rangadón folytatná tovább a szárnyalást. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló fordulóról.   

New York Knicks – Denver Nuggets 18:00

A Denver az elmúlt időszakban lépést tévesztett, csak egyetlen meccsét nyerte meg a legutóbbi öt pályára lépéséből, ennek ellenére továbbra sem kérdőjelezhető meg nyugati egyeduralkodása. A hullámvölgy váratlanul alakult ki Denverben, hiszen úgy sikerült zsinórban négyszer kikapnia a társaságnak, hogy minden kulcsjátékosa bevethető volt. Ezt a negatív szériát sikerült megszakítaniuk a Detroit ellen, ahol már újra magabiztosan nyertek a vendégek, ma viszont egy komolyabb erőpróba előtt áll Mike Malone csapata, a Knicks ugyanis remek formában őrzi ötödik helyét Keleten. Randle-ék az elmúlt tíz meccsükből hetet is megnyertek, igaz, az ő menetelésükben is volt egy botlás, nemrég három mérkőzésen át nem tudtak nyerni, ezt a periódust azonban rögtön zsinórban két sikerrel feledtették. Jalen Brunson továbbra sem egészséges, ő még nem lehet ott a mai találkozón, ez pedig éppen elég a gyengébb formában lévő Nuggetsnek ahhoz, hogy magához ragadja az irányítást, ligamásodik támadójátékára mindenképpen számíthat a vendégcsapat. A felek egyszer már találkoztak a szezonban, akkor egy szoros meccsen egylabdás végjátékban végül a New York nyert, meglátjuk, hogy ezúttal mit hoz két stabil playoff-csapat párharca.

 

Los Angeles Clippers – Orlando Magic 20:00

A hazaiak a korábbi pocsék formájukat kezdik helyrebillenteni, öt egymást követő vereség után már zsinórban négy győzelmet jegyeznek, amivel ismét harcban vannak a negyedik helyért Nyugaton. A Clippers egy ötmeccses hazai túra utolsó állomásához érkezik ma, eddig ezen időszak alatt veretlen a csapat, ennek megőrzésére pedig jó esélyeik mutatkoznak a Magic ellen is. Az Orlando kezdi végleg elengedni a szezont, az utóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg, legutóbb a Spurs és a Phoenix ellen szenvedett vereséget. A mindenféle tét nélkül pályára lépő vendégek mellett a meglepetésfaktoron kívül szinte semmi nem szól, a Clippersnek akkor is hoznia kell ezt a hazai győzelmet, ha Norman Powell mellett ezúttal Kawhi Leonard is kiüli a meccset. Egy győzelemmel a Los Angeles-iek akár az előttük álló Sunst is megelőzhetik, és bár a felek idei egyetlen meccsén hosszabbításban az Orlando nyert, nagy kudarc lenne George-ék részéről, ha ma nem tudnák érvényesíteni a papírformát és nem sikerülne ötmeccsesre bővíteni a sikerszériájukat.

 

Indiana Pacers – Philadelphia 76ers 00:00

A Sixers egészen elképesztő formában van, az elmúlt tíz meccséből nyolcat behúzva Embiidék folyamatosan nyomás alatt tartják a Bostont, jelenlegi hétmeccses győzelmi sorozatuknál senkinek nincs hosszabb a ligában. A vendégek azonban ma pihenőnap nélkül lépnek pályára, az előző játéknapon a Hornetset tartották 80 pont környékén és győzték le fölényesen. A Pacers egy utolsó nagy rohammal próbálja elérni a keleti tizedik helyet, amire – tekintve, hogy az elmúlt időszakban ötből három meccsét is megnyerte és hogy mindössze csak fél mérkőzés a hátránya a vonaltól – még akár lehet is esélye. A hazaiak legutóbb egy hatalmas győzelmet ünnepelhettek a Milwaukee otthonában, viszont hiába lesz fáradtabb a Sixers, Tyrese Haliburton és Benedict Mathurin játéka nélkül ezt nehéz lesz megismételni a másik kelet nagyágyú ellen. A Philly zsinórban hatodik idegenbeli sikerére készül, erre minden esélye meg is van, az egyetlen kérdést a fáradtság jelentheti majd. Hiába jön az utóbbi időben egyre feljebb az Indiana, reálisan győzelmet így sem várhatnak maguktól, ha viszont sikerülne a bravúr, hosszú idő után újra a tizedik helyen találná magát a csapat.

 

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves 00:00

A Raptors 50% körüli mérlegével úgy tűnik, hogy talán képes lesz izgalom nélkül a keleti playinbe jutni, ez viszont nem mondható el a Minnesotáról, amely amellett, hogy egy őrült nyugati versenyfutás részese a rájátszásért, az elmúlt mérkőzésen elvesztette Anthony Edwardsot is. A csapat alig 24 órája játszott utoljára, ahol a mérkőzés első negyedében fogott rosszul talajt a Wolves sztárja, nem nézett ki jól a sérülése, egyelőre nem tudni, hogy mennyit kell kihagynia. Vezére nélkül mindenesetre nagyot küzdött a Minny, csak hosszabbításban maradt alul a Bulls ellen, de tekintve, hogy az elmúlt öt mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni a vendégek, egyáltalán nem érezhetik magukat biztonságban. Szerencséjükre több riválisuk is nehezebb időket él, így nem kerültek lépéshátrányba a tabellán, de ha Edwards sérülése súlyosabb, akkor fel van adva a lecke Gobertéknek. A Raptors zsinórban három vereség után két sikerrel hangolódott erre a derbire, Edwards kiesésével pedig a papírforma talán hazai sikert sugallna. A Timberwolvesnak fontos lenne valahogyan túlélni a következő meccseket, a mai után New Yorkba utaznak, de nemsoká játszanak még a GSW-vel, a Phoenix-szel, a Lakersszel és a Sacramentóval is – ha ezeken a meccseken nem sikerül jó eredményeket elérni, akkor könnyen eldőlhet a szezonjuk, meglátjuk, hogy hogyan vészelik át legjobb játékosuk ideiglenes hiányát.

 

Chicago Bulls – Miami Heat 01:00

Két hasonló formában lévő csapat mérkőzését láthatjuk, ahol mindketten ötből három győzelemnél járnak, a Heat viszont a biztos rájátszást érő hatodik helyért, a Bulls pedig a playinért kapar. A Chicago pihenőnap nélkül játszik, az előző fordulóban DeMar DeRozan és Zach LaVine együttes 88 pontjával hosszabbításban sikerült fontos győzelmet aratni az előzetesen esélyesebb Minnesota ellen, így jelenleg fél meccs előnnyel birtokolják az utolsó playint érő pozíciót. A Miami az elmúlt napokban három győzelmet is szerzett, a Cleveland után hazai pályán a Utah-t és a Memphist is két vállra fektette a csapat – más kérdés, hogy közben belerondított a sormintába egy orlandói vereség, ahol egy kötelező meccsen buktak Butlerék. Az esélyek itt teljesen kiegyenlítettek, az eddigi meccsek mindegyikét szoros meccsen a Chicago nyerte, ezúttal is bármely irányba eldőlhet a mérkőzés.

 

Washington Wizards – Sacramento Kings 01:00

Köszönhetően az elmúlt hetek szörnyű eredményeinek, a Washington szépen lassan kicsúszott a keleti legjobb tízből, fél meccs hátránnyal már csak a tizenkettedik helyet foglalja el a csapat a tabellán. Bealék az utóbbi öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, fontos mérkőzéseken buktak oda-vissza az egyébként nem túl acélos Atlantától, majd papírforma vereségeket szenvedtek a Phillytől és a Cavstől, egyedül a Pistonst sikerül nagy nehezen legyőzniük a fővárosiaknak. A Kings viszont minden erejével azon van, hogy a Denver mögötti második helyet megszerezze Nyugaton, jelenleg ezen holtversenyben osztozik a Memphisszel. A vendégek az utóbbi tíz pályára lépésükből csupán csak kétszer kaptak ki, és az előző mérkőzés bár megsérült Kevin Huerter, de a hírek szerint nem súlyos a sérülése, egyelőre viszont kérdéses a státusza. A Wizards back-to-back mérkőzésen lép pályára, a felek előző találkozóját a fővárosiak meg is nyerték, a fáradtabb és alacsonyabb játékerőt képviselő hazaiak győzelme azonban most komoly meglepetés lenne a támadásban a ligát gőzerővel vezető Sacramento ellen, akik ráadásul zsinórban hat idegenbeli sikernél járnak.

 

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 01:00

Újabb felvonás következik az NBA legfrissebb rivalizálásában, ráadásul mindkét csapat back-to-back meccset játszik, ami még érdekesebbé teheti a találkozót. A Warriors az elmúlt időszakban ismét lépést tévesztett, egy sikeresebb periódus után idén már sokadjára kerülnek egy újabb gödörbe, a címvédő az elmúlt öt meccséből csak kettőt nyert meg, két legutóbbi meccsét a Clippers és a Hawks ellen elvesztette – ennek ellenére még így is a hetedik helyen áll a tabellán alig lemaradva a stabil rájátszás helyektől. A Grizzlies viszont talán nem várthelyzetből állt fel a padlóról, hiába van eltiltva Ja Morant és hiába sérült még mindig Steven Adams és Brandon Clark, a csapat az utóbbi öt meccséből négyet is megnyert és nagy harcot vív a második helyért a Sacramentóval. Az elmúlt játéknapon a hazaiak hatalmas akaraterőről tettek tanúbizonyságot, amikor közel 29 pontos hátárnyból fordítva végül hosszabbításban gyűrték le a San Antoniot, a momentum most abszolút a Memphisnél van még ilyen nehéz helyzetben is. A GSW-nél a legnagyobb gondot továbbra is Wiggins hiányzása okozza, a legnagyobb aggodalom vele kapcsolatban a bizonytalanság, hogy nem tudni mikor tér vissza, hogy egyáltalán visszatér-e idén az egykori All-Star. Egy olyan meccs, ahol mindkét fél pihenőnap nélkül lép pályára mindig kiszámíthatatlan, a csapatok egy bő hete találkoztak utoljára egymással, ott simán nyert a Grizzlies, azzal indult fel fölfelé Taylor Jenkins csapata, meglátjuk, hogy idegenben végre képes lesz-e valamit felmutatni a címvédő.

 

Utah Jazz – Boston Celtics 02:00

A Boston úgy néz ki, hogy képes volt a kisebb hullámvölgyéből kijönni, az utóbbi öt meccséből már négyet is megnyert, így ha egy hajszállal is, de még őrzi második helyét a Keleti Konferenciában. Az előző fordulóban hiába dobott ismét 40 pont fölött Damian Lillard, Tatumék a Portlandet is legyőzték, hogy ma egy hatmeccses idegenbeli túra ötödik helyszínére érkezzenek Utah-ba. A Jazz sokkal pihentebb ellenfelénél, utoljára több, mint három napja játszott, az eredmények viszont elmaradoznak, csak két meccset sikerült nyerniük az elmúlt öt alkalomból, hosszú idő után viszont am újra saját otthonukban léphetnek pályára. A hazaiak a Lakersszel állnak holtversenyben, jelenleg éppen a playin-vonal alatt helyezkednek el, minden mérkőzésnek tehát kiemelt jelentősége van számukra. Most a bajnokesélyes Boston ellen nem lehet elvárás egy győzelem, Sexton és Clarkson nélkül pláne nem lesz könnyű dolga a vendéglátónak, ha viszont sikerülne valahogyan meglepni a keltákat, akkor akár a nyolcadik helyig is előreugorhatnak Markkanenék.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus