Kobe Bryant 38 pontjával győzött a Lakers

Kobe legszebb napjait idézte - kikapott Houstonban a Miami - ötnél jár a Portland - harapós volt a Phoenix - nagyot védekezett a Boston

Kobe Bryant legszebb napjait idézve 38 ponttal és kulcsfontosságú dobásokkal vezette győzelemre a Los Angeles Lakerst az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, az arany-lilák ezzel sorozatban tíz vereség után tudtak újra nyerni. A Houston James Harden vezérletével túldobta a Miamit, a Boston remek védekezéssel verte a New Yorkot, a magát alaposan felszívó Phoenix végül alulmaradt a Torontóval szemben, a Portland viszont zsinórban ötödször is nyerni tudott - ezúttal a Milwaukee volt az áldozat.

Visszajátzás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

New York Knicks – Boston Celtics 89-97

Most a védekezéssel nyert a Boston. Ezúttal nem rendezett tűzijátékot a Celtics, de kőkeményen megfogta a hazaiakat, Anthony-ék mindössze 37,8%-kal dobtak mezőnyből, 13 gólpasszukra pedig 17 eladott labda jutott. A hazaiak triplái nem ültek, de a festékből 58-28-ra (!) győztek Thomasék, folyamatosan támadták a gyűrűt és bár nem erőltették, így is szereztek 17 pontot leindításból – a harmadik negyedben fordítani tudtak és a záró etapban már kézben tartották a találkozót.

Így is megvolt a Knicks esélye. Az első félidőben még jól használták ki a hazaiak a Boston hibáit, a gyenge dobószázalékot hatékony periméter-védekezéssel ellensúlyozták és vezettek is a nagyszünetben. A harmadik negyedben azonban hat labdát adtak el, ebből Afflalo 24 mp alatt hármat jegyzett, ezeknek köszönhetően pedig fordított a Celtics – a záró etap elején egy 6-0-s futással nyitottak a vendégek, innentől pedig már nem volt visszaút. A második félidőben már kijött a cseresorok közti különbség, a Bostonnál hárman is komoly hatást gyakoroltak a meccsre a padról beszállva, a New Yorknál viszont egyedül Vujacic kosarait lehet megemlíteni – a Knicks ezzel az utóbbi hét találkozóból a hatodikat veszítette el.

A Knicks legjobb dobói: Afflalo 18/6, Lopez 17, Anthony 16/3
A Celtics legjobb dobói: Thomas 20/3, Zeller 16, Crowder 16/3

Houston Rockets – Miami Heat 115-102

Erre a Houstonra most nem volt ellenszer. A Rockets támadójátéka egészen parádésan működött, Josh Smith kezdett centerként Ariza mellett és bár az első negyedben még a Miami dominált, fokozatosan átvették az irányítást a hazaiak. James Harden lubickolt, 26 pontja mellett 14 gólpasszt osztott szét, az említett Smith 19 egységig jutott, a gárda pedig összesen 52%-kal dobott mezőnyből és 46%-kal szórt be 16 triplát – az alacsony szerkezet minden előnyét kihasználta a Rockets. A második félidőben már tíz pont körüli (sokszor inkább feletti) előnyben játszottak Hardenék, akik így sorozatban három vereség után tudtak újra nyerni.

Hátul volt lyukas a Heat. A Miami támadójátéka még úgy is rendben volt, hogy nem volt igazi vezér – Wade-et és Bosh-t is gyenge mezőnymutatóba hajszolta a Rockets, ám mindenki hozzátette a magáét, így az ő extrájuk nélkül is termelte a pontokat a vendégcsapat. Védekezésben azonban nem tudtak mit kezdeni a Rockets kinti dobóival és Hardennel, hiába nyerték simán a lepattanózást, ezt a 17 eladott labdájuk ellensúlyozta – zsinórban négy győzelem után kapott ki a floridai alakulat.

A Rockets legjobb dobói: Harden 26/9, Smith 19/9, Thornton 18/12
A Heat legjobb dobói: Deng 17/6, Wade 16, Dragic 14/3, Stoudemire 14

Phoenix Suns – Toronto Raptors 97-104

A második negyedtől a Toronto kezében volt a meccs. A nyitó tizenkét percet megnyerte a Phoenix és érezhető volt a bizonyítási vágy a hazai játékosokon, ám a második játékrészben egy 15-1-es futással fordított a Raptors és innentől végig vezetett a találkozón. Nagy előnyük mindenesetre nem volt, a Phoenix többször is felzárkózott egy kosárnyira, még két perccel a meccs vége előtt is csak öt pont volt a különbség, de DeRozan elsüllyesztett egy kulcsfontosságú triplát, amely bebiztosította a győzelmet. A Toronto nem játszott igazán jól, az említett DeRozan mellett az öt hármast berámoló Lowry, valamint főleg a kispad emelhető ki, Joseph-ék parádés védekezéssel játszották le a Suns cseréit és a vendégek futásaiban kulcsszerepet vállaltak.

Harapós volt a Phoenix. Az új vezetőedző, Earl Watson bemutatkozása meghozta a hazai játékosok kedvét, Markieff Morris 30 pontos, 11 pattanós (mindkettő szezoncsúcs) dupla-duplával húzta csapatát, Devin Booker 27 pontig jutott, Archie Goodwin pedig 18 ponttal és 12 gólpasszal (karriercsúcs) jelentkezett. Volt is tartása a csapatnak, védekezni sem derogált Morriséknak és ha ezt a mentalitást fenn tudják tartani, hamarosan érkezhetnek a győzelmek is – ez a Toronto ennyivel most jobb volt minden igyekezetük ellenére is.

A Suns legjobb dobói: Morris 30/3, Booker 27/18, Goodwin 18/6
A Raptors legjobb dobói: Lowry 26/15, DeRozan 22/3, Ross 16/6

Portland Trail Blazers – Milwaukee Bucks 107-95

Megvan az ötödik. Zsinórban ötödik, az utóbbi tizenegyből pedig kilencedik mérkőzését nyerte meg a Portland, méghozzá a mérkőzés elejétől vezetve. Aminu már az első öt percben beszórt tíz pontot és kiépítette előnyét a hazai csapat, innentől pedig a 44 pontos és 18 gólpasszos Lillard-McCollum páros vezérletével meg is tartotta azt. A harmadik negyedben Vonleh vált ki bokasérülése miatt és itt pecekig komoly nyomás alatt volt a Blazers, de mindenre tudtak válaszolni, a záró etapban pedig újfent megléptek Hendersonék – a hátvéd egy triplával már tizenöt pontra növelte a különbéget és itt el is dőlt a mérkőzés.

Van még visszaút a Milwaukee-nak? A vendégek ezúttal sem tudtak úgy védekezni, hogy limitálják az ellenfél játékát, így hiába került kisebb gödörbe a Portland, ezt sem tudták kihasználni. Ráadásul most elöl sem ment minden simán, Middleton csak 7/22-t dobott mezőnyből és a csapatban nem volt meg az erő a fordításhoz – ez lehetett a back-to-back miatt is, mindenesetre egyre soványabb az esélyük a rájátszásra. Jelenleg 6,5 meccs választja el őket a keleti nyolcadik helytől, sorozatban negyedszer kaptak ki egy jobb periódus után, idegenben ugyanannyi vereségük van, mint a Philadelphiának és egyáltalán nem látni azt az átütőerőt, ami egy hosszabb győzelmi sorozatot és a felzárkózást eredményezné. Márpedig ha lemaradnak a rájátszásról, az elég nagy blama lesz Jason Kiddék számára…

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 30/9, Aminu 16/9, Lillard 14, Henderson 14/3
A Bucks legjobb dobói: Middleton 21/6, Antetokounmpo 19/3, Monroe 17

Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves 119-115

Kobe Bryant szenzációs előadást tartott. Az idei szezonban legtöbbször csak szenvedő Lakers-legenda elképesztő produkcióval vezette győzelemre csapatát és legszebb napjait idézte a fiatal Timberwolves ellen. Bryant 38 pontos szezoncsúccsal zárt 21 dobásból, elsüllyesztett 7/11 (!) triplát, az utolsó pillanatokban pedig clutch hírnevéhez méltó pontokkal csikarta ki a győzelmet. A hajrában már a Minnesota vezetett, de Bryant két támadásból két nagy triplát süllyesztett el, majd 26 mp-cel a vége előtt még egy tempót, az utolsó 17 mp-ben pedig hat büntetőt küldött a helyére – mintha minimum öt évet mentünk volna vissza az időben…

Ezt is elrontotta a Minny. A második negyedben 39 pontot kaptak a hazaiak és a harmadik játékrészben 16 egységgel voltak lemaradva, ám a 30-at szóró Wiggins vezérletével felzárkóztak és fordítani is tudtak a záró etapban. 57,5%-kal dobtak mezőnyből, elöl mindent megoldottak, ám hátul sorra vétették a nagyobbnál nagyobb hibákat, ráadásul Kobe Bryantnek ezen az estén mindegy is volt, hogy hibázik-e az ellenfél – a kulcsfontosságú eladott labdák, rontott dobások azonban megbosszulták magukat a Timberwolves számára. Townsék ezzel zsinórban ötödször kaptak ki.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 38/21, Williams 20/9, Russell 18/6
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 30/3, Dieng 19, Towns 14/3, LaVine 14/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus