Komoly feladat előtt a Warriors, rangadózik az OKC

Washingtonba látogat a GSW, a Sport1 közvetíti is a találkozót - a Jazzt fogadja a Thunder - kötelező előtt a Memphis - hat meccset rendeznek hajnalban. 

 

Washington Wizards - Golden State Warriors 01:00 (ÉLŐ - Sport1)

Érdekes meccs lesz, hiszen a Warriors back-to-backet játszik, méghozzá úgy, hogy előző este nem jött könnyen a győzele Philadelphiában, az otthon általában parádés Washington viszont az All-Star óta két gyenge meccset játszott, és ki is kapott mindkétszer. A Warriors is képes olyan fojtogató védekezésre, mint a Jazz, ráadásul támadásban jóval nagyobb nyomás alá helyezheti a fővárosiakat, kérdés, hogy Wallék össze tudják-e szedni magukat, vagy egy komolyabb hullámvölgybe kerülnek. Érdekes lesz a hátvédsorok csatája, hogy Curry és Thompson mire megy Wall-lal és Beallel, valamint hogy Duranttel mihez kezd a Morris-Porter-Oubre trió, de természetesen még fáradtabban is esélyesebb a GSW. A tegnapi 0/11-es triplamutató után mindenképpen javítania kell Steph Curry-nek, aki a legutóbb hasonló produkciója után 13 darab hárompontost süllyesztett el... 

Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 01:30

Érdekes a helyzet a Pistonsnál, mert a hírek szerint Stan Van Gundy simán feladta volna a fél csapatot a deadline-nál, ha lett volna rá jó lehetősége, nem igazán elégedett a teljesítménnyel - még akkor sem, ha az utóbbi időben azért javultak és ott vannak a keleti nyolcadik helyen. Otthon most nagyon fontos lenne nekik a győzelem, de így van ezzel a Portland is, amely a nyugati playoffért hajt, és égetően kellene neki minden siker. Kérdés, hogy a detroiti védekezés mennyire lesz majd stabil, Caldwell-Pope jó megoldás lehet Lillardra és McCollumra is, Drummondtól és Reggie Jacksontól pedig mindenképpen a jobbik arcuk kell a sikerhez - a Blazerstől nem számíthatunk semmi újra, Nurkic-ban bízhatnak, hogy fel tudja venni a harcot Drummonddal, egyébként a hátvédjeik teljesítményétől függ a győzelmük elsősorban.

Chicago Bulls - Denver Nuggets 02:00

McDermott és Gibson elcserélése óta kettőből kettőt nyert a Bulls, de kérdés, hogy meddig tart ez a jó forma, hiszen összességében már négy sikernél járnak, ami mindenképpen extra ettől a kerettől. A Denvernél vannak gondok, a szünet óta nem igazán találták a ritmust, bár legutóbb már Jokics javult, tőle most is több kell, ha nyerni akarnak - az biztos, hogy tűzerőben jobban állnak, de védekezésben stabilabb a Chicago, és a Butler-Wade páros képes lehet ezt a meccset is kontrollálni. A hazaiaknál Carter-Williams és Morrow is sérüléssel bajlódik, a Nuggetsnél Mudiay szereplése kérdéses, illetve Faried sem teljesen egészséges.

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 02:00

Ez a győzelem most kötelező a Memphis számára, hiszen nagy harcban áll a nyugati playoff-középmezőnyben, ahol nem nagyon fér bele egy vereség a nyugati sereghajtó ellen. Két bukás után a Denver ellen már egyben volt a társaság, és ha azt hozzák Conley-ék, akkor nem nagyon látni, hogy mivel tudna nyerni a Suns - Bledsoe-ékra jó védők vannak hazai oldalon, a palánk alatt pedig Gasol és Randolph alaposan feladhatja a leckét Chandlernek és a fiatal Warren-Chriss kettősnek. Komoly sérült egyik oldalon sincs, ez nem zavar be, a Grizzlies otthon mindig erős, ráadásul a szezon során már kétszer is simán megverte a Phoenixet.

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 02:00

Ez lesz a játéknap másik rangadója a Wizards-Warriors mellett, hiszen két nyugati rivális találkozik a hátrébb lévő otthonában. Idén kétszer találkoztak már a Jazz otthonában, mindkétszer Gobert-ék nyertek, most viszont hazai pályán mindenképpen visszavágna és közelebb zárkózna a Thunder. Mindkét fél jó formában van, három-három győzelemből érkezik, jól működik a támadójáték, és a védekezéssel sincs gond, a hazaiaknál ugyan Oladipo sérült, de Abrines egész jól helyettesíti őt a kezdőben. A fő kérdés persze az, hogy Westbrook hogyan töri fel a Jazz védekezését, a két idegenbeli meccsen eléggé megszenvedett támadásban (legalábbis csapata nem dobott sokat), a palánk alatt Gobert várja, a periméteren pedig George Hill szívhatja a vérét. A túloldalon Hayward a fő opció támadásban, ha neki megy, akkor sokkal gördülékenyebb a játék, rá Roberson vigyázhat majd, ez is érdekes párharc lehet. Rengeteg múlik Westbrookon, hogy ő hogyan találja meg a ritmust és a réseket, ha elkapja a fonalat, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve, ha nem, akkor viszont stabilabb csapatként esélyesebb a Jazz.

Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 04:30

A Hornets javuló formát mutat, két hosszabbításos vereség között megverték a Sacramentót Kaminsky-ék, és a Lakers ellen jó esélyekkel lépnek parkettre. Walker és Batum is megszórta magát ezen a pályán két napja, a Lakers pedig annyival gyengébb jelenleg a Clippersnél, hogy nem igazán látni a hazai siker okát - ha csak minden fiatal egyszerre el nem kapja a fonalat, vagy el nem sül Russell keze. A Hornets még ott van a keleti playoffért folyó harcban, de minden győzelemre nagy szüksége van, egy ilyen kötelezőre pedig pláne, már csak az önbizalom miatt is. Zeller sérült, de Kaminsky jól helyettesíti centerposzton, neki most is fontos szerepe lehet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus