Könnyed gálával jutott ismét előnyhöz a Boston

Már az első negyedben ellépett a Celtics és végül simán verte hazai pályán a Washingtont, így 3-2-re vezet a keleti párharcban. 

Az első negyedtől kezdve kézben tartotta a Wizards elleni ötödik találkozót a Celtics és végig vezetve, könnyedén meg is nyerte azt - ezzel 3-2-es előnybe került az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Boston Celtics - Washington Wizards 123-101

Ez a "hazai" Boston. A két idegenbeli vereség után most ismét lendületesen, koncentráltan játszott a Celtics, gyönyörűen járt a labda és ültek a hárompontosok - már az első negyedben produkált egy 16-0-s rohamot a gárda és 13 mezőnykosarára 12 gólpassz jutott. Az itt megszerzett előnyt aztán könnyedén meg is tartotta a hazai alakulat, végül 16 bedobott hármassal és 33 gólpasszal zárt, Avery Bradley 29 pontos playoff-karriercsúcsot szórt, de Horford, Thomas, Crowder és Smart is kiemelhető - ezúttal nem adott esélyt ellenfelének Brad Stevens alakulata. A könnyed győzelem során ráadásul jutott idő némi pihenésre is, Thomason kívül senki nem játszott harminc percnél többet - ismét magabiztosan utazhatnak Washingtonba, hogy lezárják a párharcot.

Ez az "idegenbeli" Wizards. Hiába tudta ráerőltetni akaratát és fizikalitását a két hazai meccsen ellenfelére a Washington, ezúttal "kibújt" a szorításból a Boston és szétdobta a fővárosi alakulatot. Védekezésben csak kereste magát a venedégcsapat, de a 16 támadópattanó ellenére elöl is komoly gondok voltak - sem Wall, sem Beal nem tudott alkotni, így csapatszinten 40% alatt tüzeltek mezőnyből. Rohanni sem tudtak úgy, mint otthon, sőt, ezen a téren egyértelműen a Celtics kerekedett felül, így pedig gyakorlatilag esélyük sem volt Morriséknak, az első negyed után tizenöt ponton belülre sem igazán tudtak jönni. Hazai pályán így már az életben maradásért és a hetedik meccs kiharcolásáért lépnek parkettre, kérdés, hogy abban a csarnokban ismét teljesen más arcukat mutatják-e a felek...

A Celtics legjobb dobói: Bradley 29/12, Horford 19/9, Crowder 18/6, Thomas 18/6
A Wizards legjobb dobói: Wall 21/6, Beal 16, Porter 13/3, Oubre 13/3

A párharc állása: 3-2 a Celtics javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus