Könnyed OKC-siker, remekelt a Knicks és a Suns

Anthony-ék legyőzték a Washingtont, a Phoenix 101 pontot dobott a Jazznek - gyenge volt a Pelicans, jól játszott a Thunder.

 

Amiről a Festékben beszélnek: alakul a New York

Washington Wizards – New York Knicks 104-115

Anthony nagy formában, Porzingis megvillant. A Knicks vezére legutóbbi jó teljesítménye után ma is bizonyította, hogy térdműtéte már a múlté, 25 perc alatt 21 pontot (10/15 mezőnyből) szórt be négy-négy lepattanó és gólpassz mellett. Nem csak ő villogott azonban, hiszen Derrick Williams 23 egységet termelt be a kispadról, ugyanakkor a kezdőben helyet kapó újonc Porzingis is bizonyította ismét, hogy támadásban azonnal faktor lesz – kinti dobásai nagyon sokat érnek a csapat számára, ráadásul jól passzolt és leszedett tíz lepattanót is.

Oubre Jr.: egyből semmi. A Washington újonca most mutatkozott be az NBA-ben, ám nem sikerült túl fényesre a debütálás: 0/7-es mezőnymutatóval, pont nélkül zárta 24 pályán töltött percét. A Wizardsnál egyébként hiányzott Webster, Anderson, Gooden és Dudley is, nélkülük pedig most jóval lassabban játszottak, mint tették azt korábban – pontatlanabbul is dobtak ellenfelüknél és különösen kintről szenvedtek ezúttal.

A Wizards legjobb dobói: Gortat 15, Wall 13/3, Beal 12/3
A Knicks legjobb dobói: D. Williams 23, Anthony 21/3, O’Quinn 14

New Orleans Pelicans – Atlanta Hawks 93-103

Kendrick Perkins bekerült a kezdőbe. Asik sérülése után az utóbbi években magát szinte teljesen leíró center a kezdőcsapatban kapott helyet és nem hazudtolta meg önmagát: kosár nélkül, de hat lepattanóval zárta 15 percét. Anthony Davis ismét villogott (20 pont, 3 blokk, 2/3 tripla), de bár még Tyreke Evans jól teljesített a padról, folyamatosan 40% alatt dobott a Pelicans – Davisen kívül a többi négy kezdőjátékos összesen három (!) kosarat szerzett.

Bazemore ismét bizonyított. A kiscsatár Carroll helyén ezúttal is jól teljesített, tíz beszórt pontját mindössze három mezőnykísérletből hozta össze, emellé pedig ellopott négy labdát is – bár vele a pályán nem volt túl hatékony a Hawks, az látszik, hogy nagyon csipkedi magát. Egyébként az Atlanta támadójátéka sem állt összességében a helyzet magaslatán, de a hajrában a cserék azért megnyerték a meccset – bár a kezdőcsapat többet játszott itt, mint a New Orleansnál, 50% feletti hatékonyságot a két első sorból csak Bazemore és Davis tudott hozni mezőnyből.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 20/6, Evans 17/3, Gee 9/3
A Hawks legjobb dobói: Schröder 11/3, Horford 10/6, Korver 10/3, Bazemore 10

Oklahoma City Thunder – Fenerbahce 111-81

Rendben volt az OKC. Ezúttal különösebb extrát senki nem hozott a Thundernél, Durant és Westbrook is 21 perc, 41 másodpercet volt pályán, ez alatt pedig tették a dolgukat – Ibaka most egy kicsi haloványabb volt, de centerposzton Adams, Kanter és McGary is elérte a tíz pontot. A hosszú kispad egyébként most is megmutatkozott, hiszen az említett Kanter-McGary pároson felül remekelt (19 pont, 3/3 tripla) Waiters, de Morrow, Payne vagy éppen Augustin is tudott hozzátenni – ráadásul Collison és Singler nem is lépett pályára. A meccs egyébként sima volt, végig dominált az OKC, a Fenernél ezúttal is Vesely emelhető ki, de nem volt partiban a török csapat.

Payne mennyi szerepet kaphat? Az idei drafton húzott irányító ezúttal több időt tölthetett pályán, mint DJ Augustin és eléggé mást is csinált – ő gólpasszt nem adott, Augustin pedig kosarat nem szerzett, holott inkább fordítva várnánk tőlük. Az mindenesetre látszott az újoncon, hogy védekezésben sem elveszett és hogy érti a játékot, kérdés, hogy ebbe a rendszerbe mennyire illik egy ilyen karmester és hogy át tudja-e venni Augustin tavalyi szerepét – bár papíron mindegyikük tud kettest játszani, a valóságban labdával a kezükben igazán jók.

A Thunder legjobb dobói: Waiters 19/9, Westbrook 16, Durant 13
A Fenerbahce legjobb dobói: Vesely 17, Muhammed 13/9, Kalinics 10, Sloukas 10/6

Phoenix Suns – Utah Jazz 101-85

Nagyobb backcourt a Jazznél. Trey Burke ma nem került pályára, helyette Neto kezdett, de Snyder elsősorban a Burks-Hood-Hayward trióra volt kíváncsi együtt – ezúttal a Suns is kicsit magasabb volt Bledsoe nélkül, ugyanakkor egy vérbeli irányító azért hiányzott a Jazzből. Hayward sokat, 32 percet töltött egyébként a parketten, ez alatt 4/6 triplát süllyesztett el, de a második félidőre már nem maradt igazán társa, a Suns pedig ekkor megfordította a mérkőzést.

Ezúttal Len remekelt. A Phoenix első meccsén Leuer volt tarthatatlan, ma Len parádézott leginkább a padról beszállva (21 pont, 6 lepattanó, 3 blokk) – a kezdőből a 3/3 triplát és 18 pontot elsüllyesztő Markieff Morris emelhető ki. Tyson Chandler védekezésben nagyon hasznos volt Gobert ellen, de a padról érdemes még megemlíteni a Price-Weems duót, akik komoly lendületet tudtak adni a gárdának. Bledsoe nélkül és egy dobásait nem találó Knighttal sem festett rosszul a Phoenix…

A Suns legjobb dobói: Len 21, Morris 18/9, Price 10/6, Warren 10
A Jazz legjobb dobói: Hayward 24/12, Favors 13, Hood 8, Booker 8, Cotton 8

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus