Könnyedén vette el a Boston pályaelőnyét a Cleveland

Az első félidőben átrohant a Bostonon a Cavs - LeBron James 38 pontig jutott - máris előnyben a címvédő.

Egy félidő alatt lerendezte az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének első meccsét a címvédő Cleveland, LeBron Jamesék már a nagyszünetben 22 ponttal vezettek a Boston otthonában - a Celtics a fordulás után sem zárkózott fel, így sima meccsen vette el a pályaelőnyt a bajnok.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 104-117

Ennyit a pályaelőnyről. Nagy csatában, a Cavs pocsék alapszakaszát kihasználva szerezte meg az első kiemelést a Boston, a pályaelőnynek pedig már a Washington ellen is óriási szerepe volt, hiszen a négy hazai meccsüket behúzták, a három idegenbelit pedig elveszítették. Most viszont rögtön elvette ezt a pályaelőnyt a Cleveland, a Celticsnek tulajdonképpen esélye sem volt megtartani - védekezésben tehetetlenek voltak LeBron James ellen, egy másodpercre sem tudták lelassítani, támadásban pedig nem ültek a tripláik, az első félidőben 2/16-ot dobtak kintről. Itt el is dőlt a találkozó, a második negyed közepén már húsz pont körül mozgott a különbség, később ez tovább nőtt, a fordulást követően pedig már csak kozmetikázhattak az eredményen a hazaiak, reális esélyük nem volt a szoros végjátékra. Elsőre tehát gyakorlatilag reménytelen játékkal kapott ki Brad Stevens alakulata és rögtön elveszítette a pályaelőnyt, így talán nem túlzás azt állítani, hogy a második összecsapáson az életükért küzdenek majd Thomasék - ha 0-2-vel utaznak Clevelandbe, a minimálisnál is kevesebb esélyük lesz a továbbjutásra.

James oktatott, Love tüzelt, a Cleveland nyert. Az első félidőben minden úgy alakult, ahogy azt a vendégek eltervezték, LeBron James folyamatosan kínos helyzetbe hozta a Bostont, Kevin Love helyet generált neki, a csapat pedig hamar állva hagyta ellenfelét. Thompsonék uralták a lepattanózást, védekezésben megoldották Isaiah Thomas semlegesítését (3/11-et dobott a nagyszünetig) és úgy is simán vezettek, hogy csapatszinten nem dobtak jól kintről, Kyrie Irving pedig néhány korai kosár után elveszett. James végül 38 ponttal (14/24 mezőnyből), 9 lepattanóval és 7 gólpasszal zárt, Love 32 egységig (6/9 tripla, 12 lepattanó) jutott és Tristan Thompsont (20 pont, 9 pattanó, 7/7 mezőnyből) is érdemes kiemelni - a bajnok "feltette a kérdést" a Celticsnek, meglátjuk, hogy érkezik-e rá válasz.

A Celtics legjobb dobói: Bradley 21/6, Crowder 21/12, Thomas 17/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 38/3, Love 32/18, Thompson 20

A párharc állása: 1-0 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus