Korai Lakers – Thunder a Sport TV-ben!

Ma este kilenc találkozót is rendeznek az NBA-ben, ráadásul nem csak hogy este 18:00-től már kezdődik is a program egy Chicago – Miami rivalry-val, de a Sport 2 jóvoltából a Lakers és a Thunder csatáját is láthatjuk itthon a TV-ben. Lássuk, mit érdemes tudnunk az egyes párosítások előtt, melyek közt három további rangadót is találunk Houstonból, Dallasból és Oaklandből!

Chicago Bulls – Miami Heat (18:00)

A Chicago továbbra is nagy harcban van a keleti harmadik kiemelésért a Torontóval és a Washingtonnal, a Miami viszont megérezte a vérszagot és már a ligaelsőségre tör, úgyhogy hiába csak egy sima alapszakasz meccs ez, a tét nem kicsi, ráadásul a két gárda közelmúltja is arra enged következtetni, hogy hatalmas lesz a harc a W-ért. Hiába nincsen Derrick Rose, otthon az élete formájában játszó Joakim Noah-val minden esélye meglesz a sikerre a Chicagónak, pláne mivel LeBron James fáradni látszik az utóbbi fellépései alapján.

Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder (20:30, TV: Sport 2, 22:45-től)

Mivel nincs Nash és Bryant, a Lakers pedig három meccse folyamatosan 130 pont felett kap, ezért nem titulálhatjuk ezt a párosítást rangadónak, de a Los Angeles-iek védekezésének hiánya miatt mindenképp szórakoztató, sokpontos összecsapásra van kilátás. Durant számára kinéz egy újabb komoly ponttermés, a hazaiaknál pedig az a kérdés, hogy melyik kiegészítők fognak támadásban fellépni és karriercsúcs-közelben teljesíteni.

Boston Celtics – Detroit Pistons (23:00)

A Celtics otthon úgy játszhat ma a Detroittal, hogy egy bravúros győzelem után, felszabadultan kosárlabdázhat, ráadásul tudjuk jól azt is, hogy Brad Stevens fiai számára a nagy tankolás közepette nem elsősorban a W behúzása a lényeg, míg a Pistons az utolsó szalmaszálak egyikébe igyekszik belekapaszkodni pár újabb kiábrándító kudarcot követően. Bent akkora lehet a fölénye a vendég gárdának, amekkorát aligha tud ellensúlyozni a Sullinger fémjelezte bostoni centerosztag, ám Brandon Jenningsben van annyi hibafaktor, hogy ez se legyen feltétlen elég a diadalhoz vendég szempontból.

Brooklyn Nets - Sacramento Kings (23:00)

A Nets azzal a Sacramentval meccselhet otthon, melytől pár hete megszerezte Marcus Thorntont, így neki és a Brooklynból elpasszolt Reggie Evansnek is presztízsharc lesz ez, mindkettejüktől várhatunk egy-egy komolyabb egyéni performanszt. A Kidd-legénység, azok után hogy kikapott Bostonban, mindenképp a könnyed győzelem mielőbbi bebiztosításáért száll harcba ma, de ha elkapják a fonalat Gay-ék, akkor lehet ebből egy szorosabb csata is, mivel még mindig elég ingatag a Nets.

New Orleans Pelicans – Denver Nuggets (23:00)

A Pelicans számára sincs már igazi tétje az alapszakasz hátralévő részének, de úgy tűnik, hogy ezt a periódust Davis, Evans és Rivers fejlesztésére szánja a Williams-had, miközben a Nuggets a nemrég felépült Ty Lawsonnal a fedélzeten több sebességi fokozattal kapcsolat feljebb és újra elkezdett nyerni. Mivel már reális esélye a Denvernek sincs a PO-ra, azért kérdés, mikor húzza be a kéziféket a coloradói alakulat, de Brian Shaw nem vesztes kultúrából érkezett, ráadásul van annyira homogén kerete a Nuggetsnak, hogy ilyen helyzetben is tudjon akár idegenben is sikerrel járni.

Houston Rockets – Portland Trail Blazers (01:00)

A Rockets a liga legjobb formában lévő alakulata jelenleg, s miután a Heatet és a Pacerst is remek játékkal verte otthon Kevin McHale alakulata, várható egy újabb remek csapatteljesítmény James Hardenéktől, pláne mivel ez is rangadó a javából, s a Blazers közvetlen rivális a Nyugati Főcsoport első régiójában, tehát  a minél jobb kiemelés a PO-ra. Aldridge és Howard semlegesítés oda-vissza kulcskérdés, de leginkább a cserepadok produktivitásán állhat vagy bukhat a győzelem sorsa a szakvezetők meccselése mellett.

Minnesota Timberwolves – Toronto Raptors (00:00)

A Raptors számára sem lesz egyszerű a mai feladat, pláne mivel a Bulls otthon játszik, így ha nyer és a kanadaiak kikapnak, faraghat a hátrányán a chicagói együttes, de a Minny számára is egyetlen esély van és az pedig a menekülés a győzelembe, hiszen ha nem hozza innentől minden megoldható meccsét a Wolves, akkor idén sem jut be a rájátszásba. Két teljesen eltérő stílusú és felépítésű gárda találkozik egymással, tehát rengeteg az oda-vissza match-up rémálom, de pont ettől lesz ez a találkozó érdekes és vélhetően izgalmas.

Dallas Mavericks – Indiana Pacers (00:30)

A Mavs egy három meccs óta csak vesztő keleti elsőt fogadhat, s amennyiben Dallasban sem szedi össze magát a Pacers, úgy Rick Carlisle ex-klubja akár le is kerülhet az élről Keleten. Az esélyek a jelenlegi állapotok miatt igen hasonlóak, s várhatóan izgalmas is lesz ez a csata, mely sokban múlik majd a kispadok termelékenysége mellett a két szupersztár, Dirk Nowitzki és Paul George dobóformáján is, mivel mindkét ász eléggé ingadozik mostanság.

Golden State Warriors – Phoenix Suns (02:00)

A Warriors is szintlépés előtt áll, ráadásul azzal a Sunsszal meccsel, mely igen hasonló utat fut be, mint tette azt a GSW az előző években. Bledsoe még nem lesz a vendégeknél, de a nyomás otthon inkább a Jackson-legénységen lesz, ez segíthet a Phoenixnek. Curry és Dragic csatája mellett Klay Thompson és Gerald Green párharca is csemege lesz a javából, de a palánk alatt erősebbnek tűnik a Golden State, ez döntő lehet.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus