Kötelező győzelmek játéknapja - ki hibázik?

Van, aki már ma bebiztosíthatja rájátszásba jutását, van, akinek kötelező nyernie a közelharc miatt - nézzük, hogy mi várható!

 

Charlotte Hornets – Brooklyn Nets 01:00

Újabb kötelező győzelem a Charlotte számára, különösen hazai pályán. A vendégeknél Brook Lopez és Thaddeus Young már nem játszik, nélkülük támadásban komoly gondjaik vannak, legutóbb alacsony szerkezetet próbálgattak – számukra már régen nincs tétje a találkozóknak. A Hornets még mindig odaérhet akár a harmadik helyre is, de Nic Batumot valószínűleg nem fogják erőltetni, csak ha tényleg 100%-os – ezzel együtt jóval nagyobb tűzerővel rendelkeznek ellenfelüknél. Plusz adalék: a Nets elvesztette előző tíz idegenbeli meccsét, ezeken pedig átlagban 114,6 pontot kaptak Kilpatrickék.

Orlando Magic – Miami Heat 01:00

Nincs könnyű helyzetben a Heat, mert a riválisok is sorra hozzák a meccseket, és a Hornetsnek most is könnyű dolga van papíron – így viszont Wade-éknek is mindenképpen nyerniük kell. A back-to-back viszont nem mellettük szól, ráadásul az Orlando viszonylag jó formában is van Vucsevics visszatérése óta – a támadójátékuk eredményes, az utóbbi hat találkozójukon 116,2 pontot átlagoltak. Elöl hasonlóan produktív a Heat is, a gond mindkét oldalon a védekezéssel van, kérdés, hogy melyik fél tudja ezt jobban stabilizálni. Whiteside-ék idén már kétszer is megverték a Magicet, és két nap múlva Miamiban ismét találkozik a két csapat, de érdekesség, hogy idegenben az utóbbi hat meccséből négyet elveszített a Heat.

Philadelphia 76ers – New York Knicks 01:00

A Sixersnél Sam Hinkie lemondott, legutóbb viszont megverték a New Orleanst, így most esélyük van arra, hogy a szezon során először zsinórban két győzelmet arassanak – a New York formája legalábbis nem zárja ki ezt a forgatókönyvet. A Knicks elvesztette az előző két meccsét, a támadójáték még Carmelo Anthony visszatérésével is gyatra volt Porzingis és Calderon nélkül, ráadásul Melo idén botrányosan dobott eddig a Philly ellen – igaz, mindhárom meccset megnyerte a New York. Nagy színvonalra itt nem számíthatunk…

Boston Celtics – Milwaukee Bucks 01:30

A Bostonon is nyomás van, hiszen ugyanúgy hoznia kell a győzelmeket a csapatnak, mint ahogy az Atlanta, a Miami és a Charlotte teszi. A hírek szerint Evan Turner és Marcus Smart is ott lehet majd a parketten, Jae Crowder igyekszik visszanyerni korábbi formáját, de a gárda az utóbbi kilenc meccséből hetet megnyert, így a kisebb gondok ellenére egyértelműen esélyesnek számít. Érdekes matchup lesz Thomas és Antetokounmpo csatája, ez alapjaiban meghatározhatja a meccs alakulását, de annyival nagyobb a tűzerő (és a motiváció) a hazaiakban, hogy nagyon extra meccs kellene a görög szörnytől, hogy győzni tudjon a Bucks. Khris Middleton és Jerryd Bayless játéka nem valószínű.

Detroit Pistons – Washington Wizards 01:30

A Pistons egy hajszálra van a playoffba jutás bebiztosításától, ám ehhez azt a Washingtont kell megvernie, amely ellen idén már háromszor is alulmaradt az alapszakaszban. A vendégeknél John Wall játéka kérdéses, legutóbb Ramon Sessions remekül helyettesítette, de mindig azért tőle sem lehet várni az extrát – az ő játéka és Reggie Jacksonnal való csatája sokat számíthat majd. A Detroitnál elsősorban a védekezés a kérdéses, de a tét talán kihozza belőlük a maximumot, ebben az esetben pedig otthon, ahol általában jó ritmusban, pontosan játszanak, megnyerhetik a derbit – ezzel biztosítanák helyüket a rájátszásban.

Toronto Raptors – Indiana Pacers 01:30

A Toronto tegnap kikapott Atlantában, méghozzá nagyon gyenge támadójátékkal – annak viszont örülhetek, hogy DeMarre Carroll vissza tudott térni sérülése után. Az nem biztos, hogy a kiscsatár rögtön játszik a back-to-back második felén is (ha igen, Paul George-on teljesíthet szolgálatot), sőt, arra is van esély, hogy a tegnap gyengén játszó Lowry-DeRozan páros is kiüljön, hiszen számukra már tét nélküli a találkozó. Ha így lesz, azt ki kell használnia a hetedik helyért küzdő Indianának, ráadásul Ellisék kimondottan jó formában vannak, hiszen az előző három meccsüket megnyerték, méghozzá 110 pontot átlagolva. Érdekesség, hogy ha a Pacers fut be végül hetedikként, a két csapat a rájátszás első körében újfent találkozik.

New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers 02:00

Ennek a mérkőzésnek egyetlen érdekessége lesz, Kobe Bryant játéka. Egyik csapat számára sincs már értelme a szezonnak, a Pelicans C-csapattal játszik mérkőzések óta, kikaptak a Philly-től is, ahogy a Lakers sem képvisel jelenleg komoly színvonalat. Az arany-lilák visszavonuló legendája viszont utolsó meccseit játssza, D’Angelo Russell szerint az ő célja az, hogy minden labdát Bryantnek adjon, így valószínűleg ez a találkozó erről fog szólni – tétje ezen felül nincs.

Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 02:30

Mindkét csapat számára fontos ez a meccs, hiszen a Dallas a Houston elleni sikerrel nagyot lépett a playoff felé, és a Rockets tegnapi veresége miatt gyakorlatilag ha ma nyernek Nowitzkiék, ott is vannak a legjobb nyolc között. Ha hozzák az utóbbi időben mutatott védekezésüket, akkor a legutóbb ugyan nyerő, de komoly támadójátékot csak néha-néha mutató Memphisnek nagyon nehéz dolga lesz, igaz, a vendégek Randolph-ban azért bízhatnak – egy jó palánk alatti játékos még ezt a Mavs-védekezést is büntetheti. Valószínűleg lassú, kevéspontos meccs lesz, a vendégek vereség esetén lecsúsznak a Portland mögé a hatodik helyre, számukra ez a mérkőzés tétje.

Denver Nuggets – San Antonio Spurs 03:00

A Spurs tegnap nem spórolt, de így is viszonylag simán kikapott a GSW otthonában, a back-to-back második felén pedig jó esély van rá, hogy Tim Duncanék pihenőt kapnak, ahogy szoktak ilyen esetben – számukra semmi jelentősége nincs már ennek a találkozónak. A Nuggets sorozatban három vereségnél jár, és teljesen összeomlott a gárda elöl-hátul, kérdés, hogy ki tudnak-e mászni ebből a gödörből, vagy már így zárják a szezont – akármilyen csapattal is áll ki a San Antonio, a hazaiak nem számítanak esélyesnek.

Utah Jazz – Los Angeles Clippers 03:00

A Jazz számára még komoly tétje van ennek az összecsapásnak, hiszen a gárda két meccsre növelheti előnyét a Houston előtt három találkozóval az alapszakasz végét megelőzően. Jó formában is vannak, a védekezésük továbbra is nagyon fizikális, a Spurs legyőzésétől is csak egy kosárnyira voltak, és a motiváció, valamint a hazai pálya most is feléjük billenti a mérleg nyelvét. A Clippersnél folyik a pihentetés és Blake Griffin beépítése, kérdés, hogy ma kit ültet ki Doc Rivers, és hogy mennyire akarnak megszakadni ezért a győzelemért – félgőzzel aligha tudnak most nyerni, más kérdés, hogy nincs is szükségük rá.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus