Közel negyven pontot vert a Torontóra a Cleveland!

Parádézott a Cavs és nem adott esélyt az ismét széteső Raptorsnak - Love remekelt, Valanciunas visszatért. 

Keményen visszavágott a Cleveland a Torontónak az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjében és egy 38 pontos kiütéssel került újra előnybe - LeBron Jamesék egy győzelemre vannak a nagydöntőtől.

Visszajátszás: sebességet váltott a Big Three

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 116-78

Nem hagyott kérdést a Cavs. Az előző két meccs után ezúttal nem tűrt ellentmondást a Cleveland, már az első negyedet 37-19-re nyerték a hazaiak, félidőben már harminc pont felett járt LeBron Jamesék előnye és még a harmadik negyedet is megnyomták - a különbség volt 43 egység is. A mérkőzés kimerítette a totális kiütés fogalmát, egy pillanatig sem volt esélye felzárkózni a Raptorsnak, más sebességi fokozatban játszottak Irvingék - a kezdők már a kispadon pihentek a záró etap alatt, így ismét előnybe került a keleti első kiemelt.

Méretes pofon. Az előző két találkozón elöl-hátul remekelt a Toronto, felállt a padlóról és kiegyenlítette a párharcot, most viszont gyakorlatilag semmi sem sikerült nekik. Támadásban is sokkal visszafogottabbak voltak (Lowry és DeRozan együtt 27 pont, 7/20 mezőnyből), de főleg védekezésben akadtak gondjaik: a Cavs 57%-kal dobott mezőnyből, 47,6%-kal triplázott és 48-27-re (!) nyerte meg a lepattanózást. Kérdés, hogy egy 38 pontos zakó után hogyan lehet felállni és két nap múlva a kiesés elkerüléséért játszani, de a Raptors most ebben a helyzetben van - szombat hajnalban Kanadában következik a hatodik meccs. Egy valaminek azért örülhettek: visszatért és nem is játszott rosszul a Miami ellen megsérülő Jonas Valanciunas.

A Cavaliers legjobb dobói: Love 25/9, Irving 23/3, James 23/6
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 14, Lowry 13/3, Valanciunas 9

A párharc állása: 3-2 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus