Lakers-Warriors derbi a Sport TV-n

Otthon játszik a Boston, a Houston és a Spurs is - tíz meccs jön hajnalban, nézzük, hogy mit kell tudni előtte!

 

Charlotte Hornets - New York Knicks 01:00

Ellentétes úton haladnak a csapatok, a Hornets újfent három zakónál jár zsinórban, a Knicks viszont most sorozatban négyet nyert, és ismét erősen zárkózik felfelé. Náluk a fő kérdés persze mindig az, hogy mire mennek idegenben, Brooklynban ugyan nyerni tudtak legutóbb, de ennél azért "idegenebb" környezetbe utaznak most, ráadásul úgy fest, hogy Porzingis most sem lesz ott a parketten, bár még valamennyi esély van arra, hogy mégis játsszon. A Hornetsnek nagyon kellenének a győzelmek, de támadásban nagyon gyér az, amit Walkerék produkálnak, ebben mindenképpen előrébb jár a New York még Porzingis és Hardaway nélkül is - ha át tudja lépni saját idegenbeli árnyékát a vendégcsapat, akkor tovább nyújthatja sikerszériáját. 

Indiana Pacers - Boston Celtics 01:00

A Pacers back-to-backet játszik, előző este két vereség után végre ismét nyerni tudott Nate McMillan csapata, most viszont hazai rangadóra készül, ahol mindenképpen jobban kell játszania. A Celtics azért nem hozza a szezon eleji formáját, botlott párat mostanában az együttes, elöl-hátul képes ingadozó teljesítményre, kérdés, hogy most mennyire szívják fel magukat Irvingék. Idén már nyertek egyszer ebben a csarnokban 108-98-ra, és az indianai támadójáték mostanában nem is hasít annyira, mint korábban, ha a keleti listavezető előkapja a jobbik védekezését, akkor limitálhatja Oladipót, ezzel pedig a teljes Pacerst - persze sokszor van gondjuk azzal is, hogy elérjék a száz pontot, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. Az biztos, hogy a két csapat előző találkozóját Oladipo kihagyta, pedig ő most biztos, hogy kulcsszereplő lesz. 

Atlanta Hawks - Miami Heat 01:30

Az utóbbi öt meccséből négyet meg tudott nyerni a Miami, és most újabb kötelező előtt áll Erik Spoelstra csapata, de annyira azért nem jók Dragicék, hogy biztosra menjenek, még a ligautolsó otthonában sem. A Hawks most éppen sorozatban négy vereségnél tart, és a játékot tekintve is vannak komoly problémáik Schröderéknek, kérdés, hogy tudnak-e most otthon javulni, főleg ami a támadást illeti. Ha a Heat hozza azt a védekezést, amivel az utóbbi időben szállította a győzelmeket, és lesz legalább egy jó teljesítmény a vendégeknél elöl, akkor ezt a meccset is behúzhatja, de még Justise Winslow esetleges visszatérével együtt sem túl meggyőző eddig ez a Miami. 

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 02:00

A liga egyik legjobb formájában lévő csapatáról beszélhetünk a Bullsszal kapcsolatban, Kris Dunnék kissé érthetetlenül sorozatban öt győzelemnél járnak, és valamire nagyon rátaláltak - ezt a szériát most otthon, a gyenge időszakát élő Philly ellen folytathatják. A vendégek az utóbbi tíz meccsükön 3-7-et hoztak, otthon és idegenben is kaptak fájó pofonokat, az elmúlt egy-két találkozón Ben Simmons zsenijéből is kevesebbet láthattunk, és az elmúlt hat napban két hosszabbításos meccset is vívtak. Papíron persze erősebbek ellenfelüknél, de megjósolhatatlan, hogy meddig tudja hozni ezt a védekezést a Chicago, és hogy meddig teljesít így a Mirotic-Portis páros. Az biztos, hogy a Sixersnél nem lesz ott Joel Embiid, a hazaiaknál pedig Lauri Markkanen játéka kérdéses, persze az ő pótlását eddig is kiválóan megoldották... 

Houston Rockets - Utah Jazz 02:00

A ligaelső legutóbb sérülésekkel együtt is hozta sorozatban 13. győzelmét, de most is vannak gondjaik még, Mbah a Moute egy ideig nem lesz, Capela játéka most is kérdéses, Harden térde pedig nem 100%-os, meglátjuk, hogy utóbbi kettő közül végül ki lesz ott a pályán, és hogy mennyit fog érni. Az biztos, hogy Chris Paul visszatérése óta ellenállhatatlan a társaság, és otthon természetesen a Jazz ellen is egyértelmű favorit, hiszen a vendégeknél szintén sérült a Gobert-Favors páros, és a váratlan bostoni bravúrt leszámítva az utóbbi időben csak a vereségek számát szaporítják. A fő kérdés így az, hogy mennyire lesz éles a Houston, a tompább játékot Donovan Mitchell, a fordulatszámot lassan felvevő Joe Johnson, valamint a nagyobb szerepet kapó Udoh-Sefolosha páros révén kihasználhatja a Utah, védekezésben kőkemények tudnak lenni, de ezt a Houstont lelassítani nem túl hálás feladat manapság. 

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 02:00

A Wolvesnak egy újabb hazai blamát kellene kijavítani otthon egy közvetlen rivális ellen, tehát nagyon fontos lenne most a győzelem a gárdának, de a Suns elleni játék és úgy összességében az, amit mutatott a csapat eddig fontos helyzetekben, nem ad okot sok derűre arrafelé - ráadásul Jimmy Butler lehet, hogy nem is tud játszani, az ő hátával komoly gondok vannak. A Portland már ötödik állomásához érkezik az idegenbeli túráján, de kifejezetten jól teljesít eddig, az előző három meccsét megnyerte úgy, hogy egyszer sem kapott 95 pontnál többet, ez most is kulcs lehet - a társaság ereje idén a védekezés, ha ezt tudják most is hozni Lillardék, akkor jó esélyeik lesznek. 

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 02:00

A Knicks elleni vereség bocsánatos bűn volt az OKC részéről, hiszen egy három hosszabbítást hozó meccs másnapján kellett pályára lépni, most viszont otthon folytatni kell a megkezdett (kilenc meccsből hat győzelem) felzárkózást - kérdés, hogy játékban is sikerül-e javulni, mert abban azért mérsékelt (az előző három meccsen pl. a Big3 35%-kal dobott) a fejlődés továbbra is. A Nuggets két meccsel jár előrébb, Nikola Jokics már visszatért, meg is verték a New Orleanst, Emmanuel Mudiay viszont megsérült, az ő játéka most kérdéses, a bemelegítésnél dől el, hogy milyennek érzi majd a bokáját. A túloldalon is van sérült, Steven Adams valószínűleg ezúttal sem lehet ott a parketten, ebben az esetben pedig Patrick Patterson kaphat nagyobb szerepet, akiről rendkívül elégedetten beszélt Billy Donovan. 

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 02:30

Érdekes meccs lesz, a Dallasszal kapcsolatban ugyanis óhatatlanul felvetődik az emberben, hogy Rick Carlisle minden nyilatkozata ellenére mennyire szándékos az a sok vereség, amit begyűjtenek annak köszönhetően, hogy a jó játékuk ellenére elrontják a hajrákat - a Spurst gyakorlatilag lejátszották például legutóbb, majd egy érthetetlen összeomlással ismét kikaptak. A védekezésük ligaelit most már jó ideje, ez most győzelmet (?) érhet, mert a Suns azért más szint ezen a téren akkor is, ha legutóbb sikerült nyernie Minnesotában, ráadásul Devin Booker nélkül támadásban sem feltétlenül ők azok, akik majd most jól szétdobják az agresszív Mavset. Meglátjuk, hogy Nowitzkiék képesek-e jól kijönni egy szoros végjátékból, vagy hogy egyáltalán szoros lesz-e az a végjáték...

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 02:30

Két idegenbeli vereség után kis híján otthon is megégett legutóbb a Spurs, borzalmas támadójátékot produkált a gárda, és csak egy nagy hajrával, valamint Manu Ginobili újabb clutch kosarával sikerült nyerni. Most a hírek szerint Kawhi Leonard, Tony Parker és Danny Green is vállalja a játékot, otthon így mindenképpen nyerniük kell, ráadásul a Clippers most nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Jordanék idegenbeli túrán vannak, az előző két meccsüket elveszítették, ráadásul Gallinari most sem bevethető, igaz, legalább Teodoszics ott lesz. A San Antoniónál Leonard visszatérésén van a hangsúly, de támadásban azért javulniuk kellene, elöl vannak gondjaik - akárhogy is, ez most kötelező meccs számukra. 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 04:30 (TV: Sport1 - ÉLŐ)

A címvédő zsinórban nyolc győzelemnél jár úgy, hogy mérkőzések óta hiányzik a Curry-Green-Pachulia trió és a három kezdőjátékos most sem lesz ott a pályán, sőt, Shaun Livingstonnal sem számolhat Steve Kerr - igaz, legalább Nick Young már bevethető. A Lakers egy 2-2-es idegenbeli túra után lép pályára otthon, egyáltalán nincs rossz formában, védekezésben top10-es teljesítményt hoz, de a leggyorsabb tempóban kosárlabdázik, ami a Golden State-nek is fekszik. Érdekes meccs lesz, Kevin Durant 33,8 pontot, 10,3 lepattanót és 7,3 gólpasszt átlagolt az előző négy találkozón, vele azért lesz gondjuk Ingraméknek, de otthon egyáltalán nem kell őket leírni a tartalékos bajnokkal szemben. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus