Las Vegas SL, 11. nap: A Bulls a bajnok, Valentine a hős

A Las Vegas-i nyári ligás torna döntőjében egy nagyon hullámzó meccs végén Denzel Valentine lett kétszer is a hős - előbb ő mentette hosszabbításra a finálét, majd a ráadás végén a dudaszóra dobott duplájával nyert a torna során végig veretlen Chicago Bulls. A döntő MVP-je a Bulls irányítója, Jerian Grant lett.

Chicago Bulls (2.) - Minnesota Timberwolves (24.) 84-82 hosszabbítás után

Végig rettenetesen hullámzó volt a találkozó, hiszen az első negyedet 5 ponttal a Bulls, a másodikat 15 ponttal a Timberwolves, a harmadikat pedig 11 egységgel megint a Chicago nyerte. A végjátékban fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Tyus Jones (27 pont, 10 gólpassz, 7 eladott labda) 3.6 másodperccel a vége előtt dobott hármast (77-74), volt azonban még ideje a Bullsnak válaszolni. Denzel Valentine 7 hármaskísérletéből összesen 1-et juttatott ezen az estén a célba, ezt 0.2 másodperccel a vége előtt, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban Jerian Grant (24 pont, 10 pattanó, 5 gólpassz) kosaraival 5 ponttal elhúzott a Chicago, a Minnesota azonban 11.7 másodperccel a vége előtt egyenlített egy palánkos triplával - volt azonban még bőven ideje és lehetősége a Bullsnak, ezt pedig ki is használták. Valentine az összesen 10-ből 3 jó mezőnykísérletéből 2-t a végjátékra tartogatott, ezúttal a dudaszóra szórta be a turn-around tempót, így nyert 84-82-re a Chicago és nyerte meg 7-0-s összmérleggel a Las Vegas-i nyári ligás tornát.

Valentine-nak egyébként támadásban megint nem volt jó estéje, hiába hozott más statisztikákban viszonylag elfogadhatót (7 pont, 3/10 mezőny, 1/7 tripla, 8 pattanó, 3 gólpassz, 4 eladott labda), de a végén finoman szólva is clutch volt. A már említett Grant mellett Bobby Portis volt még ma húzóember a mérkőzés teljes egészét nézve (26 pont, 4/7 tripla, 10 pattanó, 4 szerzett, 3 eladott labda), Cristiano Felicio megint csendesen volt hasznos (12 pont, 8 pattanó, 3 gólpassz), Spencer Dinwiddie pedig ezúttal elbukta a Grant elleni különmeccsét, nem is kicsit (8 pont, 3/9 mezőny, 7 pattanó, 3 eladott labda, 2-2 gólpassz és blokk). Ahogy arra számítani lehetett, a túloldalon Jones mellett igazából csak Adreain Payne-t lehet kiemelni, aki masszív dupla-duplát hozott (22 pont, 3/5 tripla, 16 pattanó), de Scott Suggsnál már csak a jó mezőnymunkát és triplamutatót, valamint a ráadás végén az egyenlítő hármast lehet kiemelni (9 pont, 3/8 mezőny, 3/5 tripla, 5 pattanó, 3 gólpassz), a többiek pedig ennyit sem tettek hozzá a sikerhez - majdnem így is elég volt a két vezér teljesítménye.

A finálé MVP-je a meccsen nyújtott összteljesítménye alapján Jerian Grant lett, aki a győztes csapat legjobbja volt ezen a mérkőzésen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus