Látványos játékkal nyert a Cavs, padlón a Charlotte

Most Love vitte a prímet Clevelandben, a Hornets csúnyán kikapott Atlantában is, Harden 34 pontjával nyert a Houston

A Cleveland könnyedén játszva aratott győzelmet a Pacers ellen, a Clippers pedig Salt Lake Cityben nyert hasonlóan simán az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság szombati játéknapján. James Harden 34 pontjával a Houston elverte a Milwaukee-t, Carter-Williams tripla-duplája is kevés volt az első Philly-sikerhez, most a Dallastól kaptak ki. Óriási a gond Charlotte-ben, zsinórban kilencedik vereségüket könyvelhették el – de gödörben a New Orleans is. Íme a részletek!

Philadelphia 76ers – Dallas Mavericks 103-110

MCW és McDaniels extrája. A tavalyi Év Újonca Wroten hiányában magára vállalt mindent, ez pedig egy nagy tripla-duplát (18 pont, 10 pattanó, 16 gólpassz) eredményezett, gyenge mezőnyszázalékát (mindhárom tripláját elrontotta, belül négyszer betakarták) sok büntetőjével ellensúlyozta. McDaniels sem unatkozott, 21 pontos karriercsúcsot szállított, ráadásul 13 lepattanót is leszedett, de Shved is pazarul játszott – ez is kevésnek bizonyult.

Szoros volt, de kérdéses nem. Nowitzki pihent, Nelson és Felton sérülés miatt hagyta ki a derbit és a többiek sem erőltették meg magukat igazán. A hazai fiatalok remeklésével gyakorlatilag végig meccsben volt a Philly, az utolsó negyednek négypontos előnnyel futott neki a Mavs, ezt azonban gyorsan tízre növelték és lemenedzselték a hátralévő időt. A Sixers 24 labdát adott el, így pedig még otthon sem lehet mérkőzést nyerni.

Na hogyan tovább? A 76ers dolga nem egyszerű, fogadják a Spurst, majd Minnesotában beállíthatják a ligarekordot a legrosszabb rajtot tekintve, utána pedig Oklahomában dönthetik meg ezt. A Mavsnél Nowitzkire nagyon ráfért már a pihenés, 4/27-es triplamutatót hozott az elmúlt négy meccsen, márpedig az ő jó játéka nélkül még ez a gépezet sem ugyanaz.

A 76ers legjobb dobói: McDaniels 21/6, Carter-Williams 18, Shved 18/6
A Mavericks legjobb dobói: Chandler 20, Ellis 18, Parsons 17/9

Washington Wizards – New Orleans Pelicans 83-80

Kiemelkedő magasemberek. Mindkét fél negatív szezoncsúcsot jelentő pontszámmal zárt, de Gortat és Davis remek estét zárt egymás ellen. A Washington centere 24 ponttal idei legjobbját hozta, emellé leszedett 13 pattanót és kiosztott négy blokkot is, élvezte a játékot. Az est legnagyobb részében Davisszel nézett farkasszemet, aki két gyengébb meccs után 30 ponttal és 13 pattanóval zárt, de ez sem volt elég, most senki nem tudott felnőni mellé.

Paul Pierce a legjobbkor villant. A Pelicans először vette át a vezetést bő három perccel a vége előtt, ekkor jött a veterán kiscsatár, dobott egy szép közelit és egy nagyon fontos triplát, ezzel megtolta csapata szekerét. Ezen az estén pedig ez elég volt, hiszen a New Orleans jóval 40% alatt célzott mezőnyből, a tripláik abszolút nem ültek, az utolsó támadást is a lehető legrosszabbul oldották meg – az az Evans vállalt lehetetlen hármast, aki 2/14-gyel állt mezőnyből.

Komoly gödörben a Pelicans. A szezonban először kaptak ki zsinórban háromszor és gyakorlatilag semmi nem úgy működik most, ahogy korábban. Bár Davis ma újra hozta magát (legalábbis elöl, de idén először nem osztott ki egyetlen blokkot sem), a többiektől minimális segítséget kapott, gyenge dobószázalék, rossz megoldások jellemezték őket és mindössze 12 gólpasszt osztottak szét. Nem jár a labda, nincs elképzelés és figura, csak a pumpálás megy, egyre frusztráltabb a csapat, komoly munka vár Monty Williamsre.

A Wizards legjobb dobói: Gortat 24, Beal 12/6, Wall 11
A Pelicans legjobb dobói: Davis 30, Holiday 17/9, Anderson 11/3

Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 105-75

Tükörsima kiütés. Már félidőben 36 ponttal vezetett az Atlanta, később nőtt ez negyven fölé is, mintha a vendégek pályán sem lettek volna. A festékben totálisan uralkodott a Hawks, már félidőre megsemmisítette innen a Charlotte-ot és végül 24 percnél többet senki nem töltött parketten hazai oldalon. Egyszerűen lélektelen lézengést adott elő a Hornets, a legkevésbé sem emlékeztettek kosárlabda-csapatra.

Kidd-Gilchrist ennyit jelent? A kiscsatár már jó ideje hiányzik sérülés miatt és nélküle 1-9-re áll a Charlotte – ezek alapján jó hír lehet számukra, hogy jövő héten valószínűleg visszatér. Védekezésben biztosan hozzá tudna tenni, de a 33%-os mezőnymutatón nem valószínű, hogy ő fog javítani – persze most Marvin Williams és Gary Neal is hiányzott. Kemba Walker négy, Stephenson hat ponttal zárt, a kezdőcsapat 32%-kal tüzelt úgy, hogy Henderson megszórta magát a negyedik negyedben.

Meg sem izzadt az Atlanta. Jeff Teague gyakorlatilag rá sem nézett a gyűrűre (de kiosztott tíz gólpasszt húsz perc alatt), a hazai kezdőötös 65%-kal célzott mezőnyből, Millsap azért 18 pontot, hat pattanót és három labdaszerzést így is összehozott – a második félidő nagy részét már a kispadon töltötte az első sor.

A Hawks legjobb dobói: Millsap 18, Scott 14/6, Korver 12/6, Schröder 12/6
A Hornets legjobb dobói: Hairston 15/9, Henderson 14, Jefferson 11

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 109-97

Nagyon könnyedén játszott a Cleveland. A hazai sztárok mind hozták magukat, senki nem pumpált, hanem járt a labda. Már az első negyedben 19-cel vezetett a Cavs és bár zárkózott az Indiana, a harmadik negyedben LeBron James is beindult és végül könnyedén hozta a meccset a hazai csapat.

Love vitte a prímet ma. James inkább osztogató szerepkört vállalt magára, az erőcsatár viszont tarthatatlannak bizonyult, már az első negyedben 16 (!) pontot szórt be, félidőben 22-nél járt, végül szezoncsúcsot jelentő 28-cal zárt tíz lepattanó mellett. Félelmetesen hatékony volt, hiszen 9/13-mal dolgozott mezőnyből, 2/3 triplát vert be, de kilenc kiharcolt büntetőjéből is értékesített nyolcat – ma róla szólt a Cavs, hiába dupla-duplázott Irving és Thompson is.

Nem görcsölt rá a Pacers. Nem igazán ment a játék a vendégeknek, Frank Vogel pedig nem erőlködött: tíz játékosának is minimum 14 percet adott, 26-nál többet csak Hillnek, David Westet pedig megpróbálták formába hozni – az erőcsatár 14 ponttal és 6 pattanóval zárt 16 dobásból. Különösen hátvédposzton voltak ma gondban, a Stuckey-Sloan-Miles-Watson négyes 24%-kal dobott, mindenesetre próbálták játszani a rendszerüket, 35 dobásukból végül 26 gólpassz után született.

A Cavaliers legjobb dobói: Love 28/6, Irving 24/9, James 19
A Pacers legjobb dobói: West 14, Hill 13/6, Copeland 11/3

Utah Jazz – Los Angeles Clippers 96-112

Két ember nem tud meccset nyerni. A hazai csapatot a Hayward - Favors (8/11 mezőny, 7 lepattanó) kettős húzta a komplett találkozó során. Előbbi a nagyon rosszul végződő első negyed után a második játékrészben 20 pontot termelt, végül impozáns teljesítménnyel (11/18 mezőnyből, 4/5 hárompontos) zárt. Rajtuk kívül azonban jobbára csak az elhibázott dobások érkeztek, különösen a büntetővonalról, ahonnan átlag alatti, 63%-os hatékonysági mutatót hozott össze a vendéglátó.

Példamutató vendégek. Szinte tökéletes rajzot, eligazítást adott a sikerhez a Clippers. Ellentmondást nem tűrően kezdték a mérkőzést, közel húszpontos előnyt építettek ki. Mindenki vállalta és teljesítette a rá bízott szerepeket, Griffin hozta a ponttermést (13/18 mezőnyből), Jordan a védekezést és lepattanókat (3 blokk, 12 lepattanó), Paul az előkészítésből ért el dupla-duplát (17 pont, 10 gólpassz), míg a padról érkező Crawford is tette, amihez ért, gyorsan gyűjtötte a pontokat. Az első negyed után már egy pillanatig sem forgott veszélyben a vendégek sikere.

Fáradhatatlan a Clippers. Nem kis erőről tesz tanúbizonyságot a csapat, ugyanis impozáns, 5-0-s mérleggel rendelkeznek a back-to-back-ek második mérkőzései tekintetében. Griffin ezeken a találkozókon 29 pontot átlagol, mellyel a harmadik legeredményesebb játékosként szerepel. 

A Jazz legjobb dobói: Hayward 30/12, Favors 19, Booker 15 
A Clippers legjobb dobói: Griffin 28/3, Crawford 22/12, Paul 17/3

Milwaukee Bucks – Houston Rockets 103-117

A Houston pótolta jobban hiányzóit. A két csapat közül a hazaiakat érintette érzékenyebben a hiányzók sora. Náluk Henson, Pachulia és Wolters, a túloldalon Howard, Beverley és Canaan sem léphetett parkettre. A Bucksnál két tényező hiányzott a sikerhez, az egyik egy jól játszó Mayo (2/10 mezőnyből), a másik pedig stabil lepattanózás, ugyanis 32-44-re alulmaradtak ebben a statisztikai mutatóban, így hiába jutott hat játékosuk is tíz pont fölé és büntetőztek 88%-os precizitással. A vendégoldalon újabb nagyszerű estét tudhatott maga mögött Motiejunas (9/13 mezőnyből, 9 lepattanó, 4 gólpassz), továbbá jól szerepelt kezdőként a veterán Terry (7/15 mezőnyből, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és a padról érkező Papanikolaou is (5/6 mezőnyből, 4 gólpassz).

Harden ma pontosabb volt. Tegnap a Clippers ellen a szezon egyik leggyengébb teljesítményét hozta a hátvéd, a back-to-back második felén már javított renoméján. Ő lökte végérvényesen mélybe a hősiesen küzdő hazaiakat a harmadik negyedben, 19 pontot termelt ebben a játékrészben és többször hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társakat. 5 eladott labdáját kompenzálta a dobáspontosságával (9/14 mezőnyből, 4/5 hárompontos, 12/13 büntető) és mezőnymunkájával (6 lepattanó, 8 gólpassz, 4 szerzett labda, 1 blokk).

Kevésen múlt az újabb győzelem. Tény, hogy nagyot küzdött és csapatként játszott a Bucks, de egy rossz periódus (a harmadik negyedben) és a lepattanók hiánya megpecsételte sorsukat. Parker keveset vállalt mezőnyből (3/7, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és precíz volt a büntetővonalról (13/14), Sanders (11 pont, 5 lepattanó, 3 blokk), Knight (4/8 mezőny) szolid estéjét a cserék közül Middleton (11 pont) és Ilyasova (7/14 mezőnyből) próbálták ellensúlyozni a görög rém, Antetokoumpo (7/12 mezőnyből, 7 lepattanó, 2 blokk) társaságában, de ezen az estén mindez kevésnek bizonyult a győzelemhez.

A Bucks legjobb dobói: Parker 19, Ilyasova 18/6, Antetokounmpo 17
A Rockets legjobb dobói: Harden 34/12, Motiejunas 20, Terry 18/12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus