Látványos meccsen állította meg a Toronto a Portlandet

DeRozanék megfogták Lillardékat - Bryant ismét győzelemre vezette a Lakerst - 27 pontos előnyt adott le a Detroit - nyert a Rockets

A Toronto nyerte a hátvédpárosok csatáját Portlandben az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali rangadóján, miután Kyle Lowry-ék szinte végig vezetve múlták felül Damian Lillardékat. Kobe Bryant újfent remekelt, vezérletével a Los Angeles Lakers New Orleansban is győzni tudott, a Houston kinti dobásainak köszönhetően nyert Phoenixben, a Detroit pedig hiába adta le 27 pontos előnyét, Reggie Jackson kosaraival mégis behúzta a New York elleni derbit.

Detroit Pistons – New York Knicks 111-105

Majdnem elrontotta a Detroit. A New York hibáit kihasználva az első félidőben lejátszotta ellenfelét a pályáról a hazai csapat, Drummondék hamar húsz pont feletti előnyt építettek ki, sőt, már a harmincat közelítette a különbség. A harmadik negyed közepén azonban úgy érezték, hogy megvan a meccs és ez visszaütött: rohamosan elkezdett fogyni az előny, a záró etapban megtáltosodott Galloway és a Knicks két perccel a meccs vége előtt átvette a vezetést. Ekkor jött Reggie Jackson, aki előbb Tolliverrel dobatott egy hármast, majd saját maga is bevert két triplát, így pillanatok alatt újra a Pistonsnál volt az előny – erre pedig már nem tudtak válaszolni a vendégek.

Lopez lejátszotta Drummondot. A New Yorknál Porzingis csak szenvedett ezen az estén, de Robin Lopez pótolta a palánk alatti pontokat: 26 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát szállított, emellett pedig kordában tartotta Andre Drummondot (17 pont, 13 pattanó) –ez nagy szerepet játszott a Knicks felzárkózásában. Carmelo Anthony két gólpasszra volt a tripla-duplától, a második félidőben Afflalo és Galloway is parádésan dobott, de az utolsó két percben Reggie Jacksonnal nem tudtak mit kezdeni, ez pedig eldöntötte a találkozót.

A Pistons legjobb dobói: S. Johnson 22/3, Jackson 21/9, Drummond 17
A Knicks legjobb dobói: Lopez 26, Afflalo 24/3, Anthony 19/3

Phoenix Suns – Houston Rockets 105-111

Harden gyenge napját ellensúlyozták a társak. A Rockets sztárja 4/19-es mezőnymutatóval jutott el 17 pontig, ráadásul Howard is csak öt egységet tett 16 lepattanója mellé – ezúttal azonban ez is belefért a texasiaknál. A botrányos kezdés után átvették az irányítást, a harmadik negyedben a Suns hibáit kihasználva megléptek, ám a záró etap közepén már ismét a Phoenix járt előrébb négy ponttal. Ekkor azonban négy triplát süllyesztettek el a vendégek rövid idő alatt, leszedtek két támadópattanót és a maguk javára döntötték el a meccset – összesen 42 hármast hajítottak rá, amelyből tizenöt talált célt, ezek pedig a hajrában nagyon kellettek.

Volt tartalék a Sunsban. Hornacek menesztése óta egy más mentalitású csapatnak tűnik a Phoenix, most is mindenki tette a dolgát, hatan jutottak tíz pont fölé, berámoltak 11 triplát, Len leszedett 18 lepattanót (9 támadó), a Goodwin-Booker páros pedig szervezte a játékot. A 105 dobott pont jelzi, hogy a gyengébb mezőnymutató ellenére rendben volt a támadójáték, viszont a 24 eladott labda rengeteg – ezekből sok pontot kaptak és itt el is jutottunk a védekezéshez. A gond ismét főleg ezzel volt, a periméteren nem tudták megfogni a Rockets dobóit és Brewerék a hajrában kintről megnyerték a meccset a texasiak számára.

A Suns legjobb dobói: Goodwin 22/6, Booker 17/6, Teletovics 15/9
A Rockets legjobb dobói: Brewer 24/9, Ariza 22/9, Harden 17/6

New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers 96-99

Kobe Bryant ismét. Két nappal 38 pontos szezoncsúcsa után ismét nagyon agresszív volt a Lakers veteránja, ezúttal 27 ponttal (10/24 mezőnyből, 4/11 tripla, 3/4 büntető) és 12 lepattanóval vezette csapatát győzelemre. A negyedik negyedben vette ismét igazán kézbe a dolgokat, az utolsó bő hat percben három kulcsfontosságú triplát is elsüllyesztett, a végső egy perccel a vége előtt – ugyan hat másodperccel az órán még elrontott egy büntetőt, a New Orleans nem tudott válaszolni. Az arany-lilák a második negyedben megszerzett tíz pont feletti előnyüket beosztották a végéig, meglepően hatékonyan védekeztek és Bryant mellett Clarkson, valamint Russell is jókor talált be – ezzel sorozatban második győzelmét aratta a gárda.

Nagyon fájó vereség. A New Orleans számára kötelező lett volna ez a győzelem hazai pályán, ám mindössze öt játékosuk tudott kosarat szerezni – Norris Cole ráadásul 1/10-zel zárt mezőnyből. A kezdőcsapatból Gee-nek és Asiknak rádobása sem volt, Davis, Dejean-Jones, Holiday és Anderson volt az, aki termelt – Davis azonban hiába volt tarthatatlan és jutott el 39 pontig (16/25 mezőnyből, 11 lepattanó), könnyű zsákolást rontott és a hajrában ő sem tudta megfordítani a meccset. A Pelicans ezzel sorozatban harmadik vereségét szenvedte el és 5,5 meccs a hátránya a playoff-helyekhez képest 33 találkozóval a vége előtt.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 39, Holiday 19/3, Dejean-Jones 17/3, Anderson 17/6
A Lakers legjobb dobói: Bryant 27/12, Clarkson 18/6, Russell 13

Portland Trail Blazers – Toronto Raptors 103-110

A Toronto nyerte a hátvédsorok csatáját. Ahogy arra számítani lehetett, a Lowry-DeRozan és a Lillard-McCollum páros óriási csatát vívott a periméteren és a több pontot szerző vendégduó vezette győzelemre csapatát. Nagyon hasonlóak voltak egyébként a mutatóik, lepattanókban, eladott labdákban és kapott blokkokban megegyezett a két hátvédpáros teljesítménye, Lillardék eggyel több gólpasszt és büntetőt jegyeztek, Lowry-ék kettővel több triplát és összességében öttel több kosarat – ők 59, míg a hazaiak hátvédjei „csak” 48 pontig jutottak. Döntő volt viszont, hogy bár a kispadról is hasonló teljesítmények érkeztek, a Torontónál ott volt egy dupla-duplázó Valanciunas a palánk alatt, aki a lepattanózást és a festékből szerzett pontok arányát is a vendégek javára billentette.

Végig vezetett a Raptors. Az első negyedben megadta a meccs alaphangját a Toronto, hiszen Lowry-ék 37 pontot rámoltak be a nyitó tizenkét percben és innentől folyamatosan előrébb jártak ellenfelüknél. A harmadik negyedben négy pontra zárkóztak Lillardék, de ismét jött Lowry egy triplával (a Raptors 12/19-et dobott kintről) és a záró etap közepén megint tíz pont felett járt már a különbség – a Blazers az utolsó percre ismét feljött 106-101-re, de ennél közelebb már nem jutott a hazai csapat. Látványos és színvonalas meccset nyert meg a keleti második helyezett, a sorozatban öt győzelem után kikapó Portland pedig lecsúszott a nyugati kilencedik pozícióba.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 27/6, McCollum 21/12, Crabbe 17/3
A Raptors legjobb dobói: Lowry 30/21, DeRozan 29/3, Valanciunas 14

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus