LeBron a Pacers ellen, nehéz helyzetben a Houston

A négyszeres MVP csapatához látogat az Indiana, a Wizards a Pelicanst fogadja, sok sérülttel a Rockets, pályán a Clippers

A Cleveland az Indianát fogadja, a Milwaukee újabb bravúrgyőzelemre készül a Houston ellen, a Dallas a Sixershez látogat. Anthony Davisék Washingtonban igyekeznek javítani, a Clippers a Jazznél meccsel, a Charlotte Atlantában próbálja megszakítani a vereségszériát. Nézzük, mi vár ránk ma hajnalban!

Philadelphia 76ers – Dallas Mavericks 01:00

Kilátástalan a helyzet Philadelphiában, nem elég, hogy franchise-rekordot jelentő vereségsorozatban vannak, és idén még egyetlen meccset sem tudtak megnyerni, Tony Wroten jobb térde is megsérült, így a házi pontkirály ma biztosan nem lép pályára. A Dallast pedig jelenleg csak túldobni lehet, nem nagyon létezik olyan védelem, amit ne szednének darabokra, kiegyensúlyozott, hatékony támadójátékot játszanak – tegnap éppen a keleti első Toronto otthonában nyertek. A Sixers Wrotennel is a liga leggyengébb támadójátékát adta elő, ráadásul iszonyatos, 123-70-es verést kaptak a Mavstől szűk két hete – a különbség nem lett kisebb a felek között…

Washington Wizards – New Orleans Pelicans 01:00

Mindkét csapatnak nagy szüksége van a győzelemre, a Washington megtorpanni látszik, főleg védekezésben csúsztak szét az elmúlt két meccsen, de a Cavs ellen John Wall is borzalmasan játszott, nagyon letértek a korábbi jó útról. A Pelicansnél pedig Anthony Davis most zsinórban két gyengébb estén van túl, kétszer vették el a dobásait, az pedig bebizonyosodott, hogy ha ő nem hozza az extrát, ez a csapat kevés még. A fővárosiak ellen általában hozza magát az erőcsatár, de mindenképpen fel kell mellé lépni (elsősorban védekezésben) a társaknak, hogy legyen esélyük, ráadásul idegenben a támadójáték is majdnem tíz ponttal mutat kevesebbet

Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 01:30

Jó három hete 122 pontot dobva, nagy meccsen a Charlotte legyőzte az Atlantát, azóta viszont kész katasztrófa a csapat – zsinórban nyolc vereségnél tartanak, ami óriási csalódás az előzetes tervekhez képest. Al Jefferson általában hozza magát a Hawks ellen, de Millsapék tegnap Anthony Davist is kellően limitálták, ugyanakkor Teague vezérletével egészen parádés támadójátékot hoznak – rengeteget passzolnak és könyörtelen dobógépeikkel szétlövik az ellenfél védekezését kintről. Kulcs lehet a lepattanózás, a hazaiak ezt általában bukják, Jeffersonék ezt kihasználhatják, főleg úgy, hogy Marvin Williams továbbra is sérült, így Cody Zeller fog helyette kezdeni.

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 01:30

A Cavs visszatalált a helyes útra, LeBron James agresszivitása hozza nekik a győzelmeket – ahogy a négyszeres MVP elkezdett úgy játszani, ahogy azt Miamiban tette, máris szebb képet mutat a támadójáték. Ugyanakkor a vendégek védekezése idén is remek, közben visszatért már David West, tegnap óriási formát hozott Stuckey és már Watson is bevethető. James nagy csatákat vívott a Pacers ellen az elmúlt években, de Stephenson már nincs itt, George sérült és Hibbert játéka sem valószínű, márpedig elsősorban velük küzdött a rájátszásokban. Ha James tudja hozni az utóbbi meccseken látott játékát, nem valószínű, hogy az Indiana ellen tud állni, de ha veszít koncentrációjából a Cavs, akkor a továbbra is gyenge védekezésüket kihasználhatják Stuckey-ék.

Utah Jazz – Los Angeles Clippers 03:00

Szinte varázsütésre kezdett el működni a Clippers, Blake Griffin megtalálta magát, a Crawford-Redick páros pedig az elmúlt meccseken rendre megszórja kintről az ellenfeleket. A Jazz lendülete ellenben elfogyott, vereségszériából érkeznek a meccsre, a védekezésük továbbra sem állt össze, ezt pedig a Paul-Griffin duó ilyen dobókkal körülvéve alighanem meg fogja büntetni – az erőcsatár és DeAndre Jordan nagy estére számíthat, belül különösen súlytalan hátul a hazai csapat. A Utah még a Westbrook nélküli OKC-től is ki tudott kapni, a szezonjuk mélypontján vannak, míg Doc Rivers csapata pont most találta meg magát, nehéz elképzelni, hogy Haywardék örüljenek a végén.

Milwaukee Bucks – Houston Rockets 03:00

Komoly a gond Houstonban, Howard ugyan elutazik a csapattal, de nem valószínű, hogy játszik, Jones, Beverley és Canaan biztosan kihagyja a derbit – az irányító jó eséllyel Jason Terry lesz ismét. Tegnap kissé lélektelenül játszva kaptak ki, ma pedig a lelkileg a topon lévő, a liga legjobb kispadjával rendelkező meglepetéscsapathoz látogatnak, akiknél összeállt a támadójáték, mindenki helyett van másik opció, és maximálisan önzetlen kosárlabdát játszanak. Pachulia és Henson játéka náluk is kérdéses, de tegnap is jól megoldották ezt, ha Hardenék hasonló formát hoznak, mint tegnap, Jason Kidd csapata újabb nagy győzelmet húzhat be.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus