LeBron és a Cavs összecsap a Spursszel

LBJ-ék a bajnokot fogadják, Stephenson visszatér Indianába, a Lakers Houstonban lép pályára, de lesz egy Toronto-Memphis rangadó is.

A júniusi nagydöntő óta először találkozik LeBron James a San Antonio Spursszel, most Cavs-mezben bizonyíthat otthon. Stephenson visszatér Indianába, a Lakers Houstonban lép parkettre, de lesz egy Toronto - Memphis rangadó is - nézzük a mai 11 meccs beharangozóját! 

Cleveland Cavaliers – San Antonio Spurs 01:00

A nap rangadója LeBron James és a Spurs összecsapása. A júniusi nagydöntőn a texasiak lemosták LeBront és a Miamit, most a Cavs mezében próbálkozik a kiscsatár. Egyik csapat sincs kirobbanó formában, a San Antonio fokozatosan halad előre, de a nagy meccseket eddig tudták hozni – a Cavs viszont főleg védekezésben tragikus dolgokat produkál, bár a támadójátékukat már ennyi idő alatt is rendbe tették. Ha a matchupokat nézzük, elsősorban a Duncan-Love párosítás lehet érdekes, de a Parker-Irving összecsapás is kiemelkedőnek tűnik. Csapatként azért mindenképpen előrébb tart a Spurs, ha felszívják magukat, rendesen szétdobhatják a Cavst – a rivalizálás és a magas színvonal garantált, ahogy a sok pontra is jó esély van. Shawn Marion kihagyta a legutóbbi edzést, de valószínűleg pályára fog lépni.

Indiana Pacers – Charlotte Hornets 01:00

Lance Stephenson visszatérése Indianába mindenképpen pikáns lesz, a játékos szerint ki fogják fütyülni az arénában. Alapvetően jóval esélyesebb lenne a Charlotte, de a játékuk még nem állt össze, a Pacers viszont nagy meglepetésre egészen kiválóan kosarazik az utóbbi meccseken, a kőkemény védekezésük megfojtotta a Miamit és a Chicagót is, nyerik a lepattanózást és amennyit kell, dobni is tudnak – jóval egységesebbek ennyi hiányzóval is, mint a Hornets. Főleg, hogy a vendégeknél Kemba Walker hátfájdalmakkal küzd, Michael Kidd-Gilchrist és Gary Neal pedig biztosan ki is hagyja a derbit.

Orlando Magic – Los Angeles Clippers 01:00

A Clippers támadójátéka meg sem közelíti a várhatót jelenleg, a húzóemberek messze vannak a topformától, e nélkül pedig a kiegészítők sem hozhatják magukat. A sorozatos hazai meccsekből sem tudtak előnyt kovácsolni, most pedig hosszú idegenbeli túrára indulnak úgy, hogy a Bullstól nagyon kikaptak legutóbb otthon. A Magic támadójátéka viszont egyre javul, a frontcourtjuk parádés, hiszen Vucsevics a liga legjobb dupla-dupla gyárosa, Tobias Harris is remekel, azonban most már a triplákat is ők dobják a legjobb százalékkal – ezzel pedig meg szokott gyűlni Doc Riversék baja.

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 01:00

A Philly néhány biztató momentumot leszámítva idén sem tűnik NBA-csapatnak, de a Boston sem hajt mindenáron a győzelemre, szoros végjátékokból nagy hibákkal jönnek ki vesztesen. A Kelták szinte a liga leggyengébben védekező csapatát alkotják most, bár a nyeretlen Sixers nem valószínű, hogy igazán ki tudja ezt használni – hátvédposzton pont megfelelő ebben a szegmensben a Boston, máshol pedig nincs igazi pontszerző játékosuk. A magas színvonal nem garantált…

Washington Wizards – Dallas Mavericks 01:00

A liga kiemelkedően legjobb támadójátéka érkezik a Verizon Centerbe, ahol a meglepően erősnek tűnő Washington vár rájuk. Az elmúlt meccseken 50 pontot átlagolt a Dallas padja, 120 egységet a teljes csapat, lehetetlen megfogni őket, márpedig igazán jó védelemmel a fővárosiak sem rendelkeznek egyénileg, bár csapatszinten eddig top tízben járnak. Mindenesetre a texasi ponteső most is garantált, Chandler pedig jól irányítja csapatát a festékben, ha kiveszi Gortatot, nagy bajban lehet a Wizards, hiszen mezőnyből a gyengén dobó csapatok közé tartoznak.

Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks 01:30

A Milwaukee egy év után került ismét 50% fölé, edzőjüket, Jason Kiddet dicséretek érik – nem úgy, mint tavalyi csapatánál, a Brooklynnál. Miatta már különösen érdekes lesz ez a derbi, de nem is esélytelen a Bucks, amelyik tegnap megmutatta, hogy ha kell, a támadójátéka is megfelelő tud lenni, a védekezése pedig remek. A Nets nincs igazán jó formában, sem Lopez, sem Joe Johnson nem igazán találja magát, így pedig hiába remekel a Williams-Bogdanovic páros, kevésnek tűnnek. Kérdés, meddig tart a Milwaukee lendülete, Brooklynban nyerni azért nem könnyű…

Detroit Pistons – Phoenix Suns 01:30

A hátvédsor parádés a Sunsnál, de ha a fiatal belső embereik is megtalálják magukat, félelmetes csapat lesz ebből – Markieff Morris legutóbb éppen egy 30 pontos karriercsúcsot hintett. A túloldalon viszont óriási a gödör, Monroe és Josh Smith is negatív csúcs közelében járt legutóbb, de Drummond sincs formában – márpedig ha ez a trió nem hozza pontokat és nem dominál a palánk alatt, gyakorlatilag sansztalanok a győzelemre. Dragicékkal Jennings egymaga nem fogja tudni tartani a lépést, nagyot kell javulnia a belső triónak ahhoz, hogy a Pistons hozza ezt a mérkőzést.

Toronto Raptors – Memphis Grizzlies 01:30

Ez a mérkőzés is rangadónak számít, hiszen a nyugati első helyezett (a Memphis ráadásul legutóbb könnyedén elverte a Houstont) látogat egy keleti élcsapathoz. Nagy kérdés lesz, hogy a pazar periméter-támadók (DeRozan és Lowry) hogyan boldogulnak a Memphis ligaelit védekezésével, a legjobb büntető-kiharcoló brigádot kint Tony Allen, bent pedig Marc Gasolék várják, viszont a Toronto védekezése is jól működik, így Randolph-éknak is meggyűlhet a baja. Érdekes taktikai harc lesz, sok pont nem valószínű, a magas színvonal garantált. Mike Conley vállsérülése teljesen nem jött rendbe, de van rá esély, hogy pályára lép ma.

Minnesota Timberwolves – New York Knicks 02:00

A Knicks kicsit összekapta magát, legalább támadóoldalon már hozzák azt, amit kell, hátul egyelőre nem – viszont ezt a Wolves nem valószínű, hogy ki tudja majd használni, hiszen Rubio, Pekovic és Turiaf sem bevethető. Sőt, édesanyja halála után Thaddeus Young sem valószínű, hogy pályára lép, így pedig még otthon is bőven underdog a Minny gyakorlatilag bárki ellen. A fiatalok viszont bizonyíthatnak, Andrew Wiggins egyre agresszívebb és Anthony Bennett is hasznosan kosarazik – viszont a túloldalon Carmelo Anthony 33,3 pontot átlagol 60% felett az elmúlt három összecsapáson. Kiderült, hogy a kiscsatár térdfájdalmakkal játszik és így fog ma is pályára lépni.

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 03:00

Két gyenge formában lévő csapat találkozik, a Denvernél áll a bál annak ellenére, hogy megverték a Cavst és elindultak felfelé, most Faried és Shaw gondjai borzolják a kedélyeket. A Thunder mintha kicsit elfáradt volna, simán kikaptak a Jazztől, sem Ibaka, sem Reggie Jackson nem tudta húzni a csapatot, nem nagyon látszik jelenleg a kiút ezzel a kerettel. Erősebb csapat a Denver, kérdés, hogy mentálisan milyen állapotban van a két fél, ma ez lehet a döntő faktor.

Houston Rockets – Los Angeles Lakers 03:30

A Lakers megnyerte szezonbeli második meccsét, méghozzá remek támadójátékkal – most nagy lécet kell megugrani, hiszen a Houstont kellene túldobniuk. Hardenék a nagy sikerek után kicsit leszálltak a földre, hiszen nagyon kikaptak Memphisben, de ma nem látni, hogy a vendégek védelme megállítaná őket – az egyébként jó védekezésük ellen nehéz meccsre számíthatnak Bryanték. A szezonnyitón 18 ponttal nyert a Rockets Los Angelesben, most az arany-liláknál már Nick Young is visszatért, Jeremy Linnek pedig korábbi csapata csarnokába kell visszatérnie, de bárhogy nézzük, ma óriási meglepetés lenne a LAL sikere.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus