LeBron James irányított, Anthony Davis megsérült

AD öt perc után kidőlt - két fiatalja húzta a Bostont - szétszedte a Wolvest a Pacers - Aaron Gordon 41-et szórt.

Új szerkezettel próbálkozott a Cleveland az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapján, LeBron James volt a gárda irányítója - ez több-kevesebb sikert hozott, de végül meg tudták nyerni a Chicago elleni találkozót. Rosszul járt a New Orleans, amely nem csak kikapott, de öt perc után elveszítette Anthony Davist, a Brown-Tatum páros húzta a Bostont, Aaron Gordon 41 pontos karriercsúccsal büntette a Brooklynt, a Pacers pedig ízekre szedte a Minnesotát. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 119-112

Újítás a Cavsnél. Nem csak Dwyane Wade került ki a kezdőből, de Jose Calderon pályára sem lépett és egy egészen új ötössel, magas szerkezettel próbálkozott Tyronn Lue: LeBron James irányított, mellett JR Smith és Jae Crowder volt a két dobó, Kevin Love visszakerült négyesbe, Tristan Thompsont pedg újra a kezdőben köszönthettük. Azt ugyan nem mondhatjuk, hogy teljes siker volt ez az ötlet, mert végig nagyon szenvedett és csak nehezen húzta be a találkozót a hazai alakulat, de James (34 pont, 13 gólpassz) élvezte ezt a szerepkört, Love (20 pont, 12 lepattanó) szintén jól érezte magát eredeti posztján, a győzelmet pedig végül kiizzadta a társaság. Ez tényleg nem jött könnyen, a védekezéssel rengeteg gond adódott és nagy szükség volt a padról beszálló Wade-Green párosra is, de a harmadik negyed közepétől sikerült kézbe venni a dolgokat és úrrá lenni a helyzeten, így 3-1-ről folytathajták majd.

Sokkal jobban játszott a Bulls. Idei legjobb játékát produkálta a Chicago, amely az első félidőben "gátlástalanul" lőtte szét a clevelandi védekezést: tizenkét triplát vertek be a vendégek a nagyszünetig és voltak már tizennégy pontos előnyben is. Az újonc Lauri Markkanen (15 pont, 8 lepattanó, 5/8 hármas) mellett Justin Holiday (25 pont, 8/17 mezőnyből) volt a legfőbb fegyver, de összességében a játék működött jól, heten is átlépték a tízpontos határt, kiosztottak 28 gólpasszt és csak kilenc labdát adtak el. Végül azonban föléjük tudott nőni a támadásban szintén nagyon hatékony Cavs, a harmadik negyedben érkezett egy 15-3-as futás a hazaiaktól, innentől pedig csak futott az eredmény után a Bulls, így végül harmadik vereségét is elszenvedte. 

A Cavaliers legjobb dobói: James 34/12, Love 20/9, Green 16/3
A Bulls legjobb dobói: Holiday 25/12, Markkanen 19/15, Felder 13/6, Valentine 13/9

Orlando Magic - Brooklyn Nets 125-121 

Most Aaron Gordon gyógyszere gurult el. A két fél előző mérkőzésén Nik Vucsevics dobott karriercsúcsot, most viszont a sérülésből visszatérő Aaron Gordon hozta pályafutása eddigi legjobbját: 41 pontját 14/18-as mezőnymutatóval és 5/5 triplával, közte a győztesnek bizonyuló kosárral szerezte, ráadásul 14 lepattanót is begyűjtött mellé, félelmetes teljesítményt nyújtott. Ugyan voltak elsietett dobásai, helyzetei, de így is egészen elképesztő estét produkált, mellette Evan Fournier és DJ Augustin is bedobálta, amit be kellett, a negyedik negyedre pedig megérkezett a Cavs ellen is látott csapatjáték: rengeteget járt a labda, de nélküle is mozgott mindenki, így az utolsó játékrészt 13 ponttal megnyerve végül a találkozót is behúzta a hazai alakulat.

Bánhatja a Nets. Kiválóan kosárlabdázott a Brooklyn és úgy tűnt, hogy idén másodszor is megverheti a Magicet, remekül támadtak rendezetlen védelem ellen, D'Angelo Russell (29 pont, 9/24 mezőnyből) pedig öt perc alatt négy triplával kezdte a mérkőzést. Meg is volt a vendégek magabiztos előnye, de a negyedik negyedben átvette az irányítást az Orlando és bár DeMarre Carroll támadópattanójával vezetett még a Nets az utolsó percben, végül sorozatban három triplát is elrontottak, míg Aaron Gordon bevágta a sajátját, így nagy csatában, de alulmaradt Kenny Atkinson együttese - amely így is 2-2-re áll és a Clevelandet fogadja. 

A Magic legjobb dobói: Gordon 41/15, Fournier 28/6, Augustin 19/3 
A Nets legjobb dobói: Russell 29/12, Hollis-Jefferson 18, Carroll 17/6 

Boston Celtics - New York Knicks 110-89 

Új Dynamic Duo Bostonban. Bár sokan az Irving-Hayward párostól várták, hogy majd szintet lép a Celtics, most úgy fest, hogy két fiatal hoz további reményt a csapathoz: a másodéves Jaylen Brown és a hamar jó barátjává váló újonc, Jayson Tatum. A két fiatal kettes-hármas poszton kiválóan kihasználja eddig, hogy Irving és Horford mellett kevesebb figyelem jut rájuk és parádésan kezdték a szezont, ezúttal pedig a dobás is nagyszerűen ment nekik: ők voltak a Boston legjobb dobói, bevertek 7/12 hármast és 45 pontot, Tatum ráadásul négy labdaszerzéssel és két blokkal védekezésben is villogott. Mellettük nem is kellett már extra Irvingtől és Horfordtól, a Boston az első negyedben tíz pont feletti előnyt épített ki, a nagyszünetben 21 volt közte és magabiztosan, könnyedén hozta a kötelezőt. 

Porzingis eltűnt. Két harminc pont feletti meccs után hasonlót várhattunk most is a lett magasembertől, ám ezúttal borzasztóan szenvedett Baynesék ellen: 14 mezőnykísérletéből csak hármat értékesített és megállt 12 pontnál. Ez idén nem fér bele a Knicksnél, hiába remekelt Enes Kanter (16 pont, 19 lepattanó), Porzingis-extra nélkül nem lehetett esélyük, ráadásul az első félidőt még 0/6 triplával és 11 eladott labdával zárták, ami tovább súlyosbította a helyzetet - 0-3-mal készülhetnek a pénteki városi rangadóra a Nets ellen. 

A Celtics legjobb dobói: Brown 23/9, Tatum 22/12, Irving 20/3 
A Knicks legjobb dobói: Kanter 16, Lee 13/3, Porzingis 12, Hernangomez 12 

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 107-130 

Szörnyű volt a Minnesota. Jimmy Butler nem léphetett pályára, de ez még nem magyarázat arra, hogy miért játszottak ennyire botrányosan a hazaiak, akik két remek győzelem után hatalmas pofont kaptak a Pacerstől. Andrew Wiggins és Jeff Teague játéka közelített az értékelhetetlenhez, ezúttal Taj Gibson is eléggé eltűnt, védekezésben pedig az egész csapat teljesen "vakon volt" ezen az estén - szinte folyamatosan üres helyzeteket engedtek az Indianának, rendre benyeltek komoly futásokat és vállalhatatlan munkát végeztek hátul. Ugyan a második negyedben extra támadójátékkal egy időre sikerült elfedni a gondokat, de a fordulás után már csak asszisztáltak a Pacers gálájához - Tom Thibodeau érthetően kiakadt a meccs végén, csapata ismét a tavalyi leggyengébb formáját idézte.

Lehengerlő Indiana. Az első perctől kezdve tarthatatlan volt támadásban a vendégcsapat, Darren Collison (15 pont, 16 gólpassz) lejátszotta a gárda tavalyi irányítóját, Jeff Teague-et, Victor Oladipo (28 pont, 11/16 mezőnyből) szintén parádézott, Domantas Sabonisból kijött az, amire a Thunderben esélye sem volt (15 pont, 7/7 mezőnyből, 11 lepattanó, 5 gólpassz), Cory Joseph pedig 5/6 triplával jelentkezett a padról. A vendégek végül egészen elképesztő 66,7%-os mezőnymutatóval tudták le a találkozót és 23 ponttal nyerték meg a második félidőt - Nate McMillan szerint a hátvédek remekül érezték és diktálták a ritmust, a Wolves pedig képtelen volt ezt kezelni.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 28, Crawford 18/12, Bjelica 18/12 
A Pacers legjobb dobói: Oladipo 28/6, Joseph 21/15, Bogdanovic 19/3 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 103-93 

Az idei első: megsérült Anthony Davis. A Pelicans klasszisánál már meg sem lepődünk, ha kidől, idén a negyedik mérkőzésig bírta: öt perc játék után le kellett cserélni és már nem tért vissza a parkettre. Davisnek a térde sérült meg, miután ütközött Mo Harklesszel, de saját lábán hagyta el a játékteret, MRI ma várható. Nélküle aztán nyilván más helyzetbe került a New Orleans, hiába jutott el 39 pontig (12/23 mezőnyből, 12/17 büntető) a sokat vállaló, de sokat is hibázó DeMarcus Cousins, hiába voltak kiváló időszakai a csapatnak, az utolsó negyedben már a Blazers akarata érvényesült és ismét vereséget szenvedtek - 1-3-ról folytatják majd a Kings ellen.

Lillard gyengélkedése is belefért. Egyáltalán nem találta a gyűrűt a Blazers karmestere, az első három negyed során 1/13-at hajított mezőnyből, igaz, csapata így is többször vezetett - az első játékrészben volt egy 16-1-es hazai futás, bár a záró etapot végül a New Orleans kezdhette egypontos előnnyel. Itt aztán már fellépett Lillard is McCollum mellé, dobott nyolc pontot és bár a hajrában elrontott két büntetőt, végül kivette a részét a sikerből - így zsinórban tizenhetedszer nyerte meg a gárda a hazai szezonnyitóját, a 2011-2012-es szezon óta először kezdett 3-1-gyel és most a Clippers ellen méretheti meg magát. 

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 23/12, Lillard 13/3, Turner 13/3 
A Pelicans legjobb dobói: Cousins 39/9, Holiday 14/3, Nelson 10/6 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 102-84 

Ennyivel több volt most a Clippersben. Ahogy arra számíthattunk is, az első félidőben egyik csapat sem találta igazán a támadójátékát, a védelmek domináltak inkább, így egy-egy kisebb futástól eltekintve közel maradtak egymáshoz a felek. A fordulás után azonban rálépett a gázra a Clippers és egyéniségeit kihasználva produkált egy 19-2-es etapot, amivel el is döntötte a mérkőzést - itt Griffinék rátaláltak a rohanós, gyors kosárlabdájukra, amellyel át is szaladtak a Jazz védelmén. Innen a cseresorukkal még visszakapaszkodtak a vendégek és 83-76-nál úgy tűnt, hogy lehet keresnivalójuk, de a hazaiak ismét bekeményítettek és lehozták a hátralévő időt - az említett Griffin (22 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) és DeAndre Jordan (11 pont, 18 lepattanó) remekelt, de a kezdőötös minden tagja hozzátette a magáét, nem okozott gondot Milos Teodoszics hiánya.

Nem volt pont a Jazzben. A harmadik negyed elején bekapott 19-2-t leszámítva végig hozta stabil védekezését a vendégcsapat, támadásban viszont egyszer sem tudott úgy felpörögni, hogy ellensúlyozni tudja azt az időszakot. A kezdőben is csak az újonc Donovan Mitchell dobált, de ő is sokat hibázott, csak védekezéssel pedig nem lehetett megverni a Clipperst, hiába szállt be megint kiválóan a Udoh-Sefolosha páros által vezetett cseresor - a 25%-os triplamutató, a tízzel kevesebb kiharcolt büntető és az eladott labdákból kapott 26 pont megpecsételte a sorsukat, ráadásul a festékből is kikaptak 52-34-re. A Utah így két hazai siker mellett két idegenbeli vereségnél tart, csütörtök hajnalban pedig a Sunshoz látogat. 

A Clippers legjobb dobói: Griffin 22/6, Beverley 19/12, Rivers 16/6 
A Jazz legjobb dobói: Mitchell 19/9, Gobert 12, Sefolosha 11/3 

A tabella ide kattintva megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus