LeBron James Love nélkül is győzelemre vezette a Cavst

Nem tört meg Wiggins átka a Cavs ellen, James remekelt - Chicagóban is kikapott a Toronto - Cousins tarthatatlan volt a Lakers ellen.

Remek játékkal uralta a pályán Minnesotában LeBron James, vezérletével ismét legyőzte a Wolvest a bajnok - Andrew Wiggins most már 0-6-ra áll a Lovagok ellen az észak-amerikai profi kosárligában (NBA). Tartalékosan is megverte a Torontót a Chicago, zsinórban 11. alkalommal kapott ki a Raptors a Bullstól, míg a Kings DeMarcus Cousins 40 pontos estéjével múlta felül a Lakerst.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Chicago Bulls - Toronto Raptors 105-94

Kellemes ellenfél a Toronto. Valamilyen rejtélyes okból sorozatban 11. alkalommal verte meg a Raptorst a Chicago, Jimmy Butler és Doug McDermott sem talált erre jobb magyarázatot, mint hogy valahogy fekszik nekik DeRozanék stílusa - McDermott például az előző négy meccsükön 24 pontot átlagolt 62%-os mezőnymutatóval. Ezúttal sem volt kérdés, nem számított Wade, Mirotic és Zipser hiánya, a visszatérő Butler 2/10-es mezőnymutatója mellett kiharcolt 19 büntetőt, kiosztott 12 gólpasszt és ellopott négy labdát, McDermott megint büntetett és egy pillanatig sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Félidőben 19 pont volt a különbség és végül könnyed győzelmet arattak a hazaiak, Fred Hoibergnek pedig leginkább az energia tetszett, amivel játékosai pályára léptek - ez főleg védekezésben nyilvánult meg.

Ibakára várva. Az utóbbi 15 meccsből a 11. vereségét könyvelhette el a Raptors, amely ezzel már csak ötödik Keleten - Kyle Lowry szerint jelen pillanatban egy 50% alatti csapat szintjét hozzák, nagyon elvesztették a fonalat. A gárda tegnap cserélt és megszerezte Serge Ibakát, akivel jelentősen erősödhetnek, de az erőcsatár egyelőre még nem léphetett pályára - pedig éppen egy jó magasember hiányzott, mert sem Valanciunas, sem a kezdőbe bekerülő Poeltl, sem a padról beszálló Nogueira nem volt megoldás. Ennél is nagyobb gondot jelentett azonban DeRozan gyenge estéje, aki nagyon szenvedett Butler ellen, így pedig tulajdonképpen esélytelenül maradt alul a gárda - az All-Star előtti utolsó meccsükön a Charlotte ellen javíthatnak Lowry-ék.

A Bulls legjobb dobói: McDermott 20/3, Butler 19, Gibson 14
A Raptors legjobb dobói: Lowry 22/12, DeRozan 18, Powell 13

Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 108-116

Nincs gond, amíg Jamest látjátok. JR Smith már hosszú hetek óta sérült és most Kevin Love is kidőlt másfél hónapra, két alapember és a csapat két fő triplavetője hagy ki jelentős időt a bajnoknál - ezen az estén azonban ez nem számított, így is működött a gépezet. Ennek legfőbb oka LeBron James volt, aki a hat eladott labda ellenére rendkívül koncentráltan, pontosan játszott és végig kontrollálta a játékot, hatalmas úr volt a pályán - 25 pontját 10/14-es mezőnymutatóval szerezte, nyolc lepattanója mellett pedig kiosztott 14 gólpasszt is. Vezérletével nagyon pörgött a vendégcsapat, a Love helyén kezdő Frye 21 ponttal és 10 pattanóval jelentkezett, Tristan Thompson is dupla-.duplázott, a padról pedig remekül szállt be a két szezon közben megszerzett játékos, Derrick Williams és Kyle Korver. Az is belefért, hogy Kyrie Irving erőlködjön (25 pont, 10/27 mezőnyből), így is 50% felett hajítottak mezőnyből és az utolsó negyedben összeállt a védekezésük is, ekkor összesen 15 pontot engedélyeztek a Minnesotának, amivel megnyerték a meccset - ebben az időszakban Williams, Jefferson és Korver is hozzátette a magáét elöl, majd a hajrában James érkezett egy clutch triplával.

Wiggins átka nem tört meg. Hiába parádézott a Cleveland korábbi 1/1-ese, aki a Lovagoknál aztán pályára sem léphetett LeBron James miatt, ezúttal sem tudta legyőzni egykori "majdnem csapatát". Wiggins 41 pontos estét produkált, 29 dobásából 16-ot elsüllyesztett és mindent megcsinált támadásban, de ez most is kevésnek bizonyult, így 0-6-ra áll profi pályafutása során a Cavsszel szemben - most felnőtt mellé Karl-Anthony Towns (26 pont, 8 pattanó, 4 gólpassz) is, de védekezésben komoly gondjaik voltak, a hajrában pedig elöl is több hibát vétettek. Az utolsó percekben két üres hármast is mellédobtak, kulcspillanatban eladták a labdát, ezeket pedig megbüntette a címvédő - most kiemelten fontos meccs jön számukra, hiszen a nyugati nyolcadik Denverhez utaznak.

A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 41/12, Towns 26/3, Dieng 12/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 25/6, Irving 25/6, Frye 21/12

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 96-97

Cousinst nem lehetett legyőzni. Különösebben nem játszott jól a Sacramento, főleg a meccs végére fogyott el az erő és az ötlet a vendégcsapatból, de DeMarcus Cousinst ezen az estén nem lehetett megverni - a center szenzációs teljesítménnyel vezette győzelemre övéit. Hiába hajrázott jól a Lakers, hiába egyenlített többször is az utolsó percekben, a center szerezte a Kings utolsó tíz pontját, hozta a kulcsfontosságú támadópattanókat és mindenre válaszolni tudott - igaz, végül némi szerencse is kellett, hogy ne kerüljön a meccsbe a két elrontott büntetője. Cousins végül 40 ponttal, 12 lepattanóval és 8 gólpasszal zárt, tehát durván hatvan pontban volt benne közvetlenül a 97-ből - mellette fontos játékai voltak Collisonnak, Barnesnak vagy éppen McLemore-nak, de a vezér extrája nélkül mindez valószínűleg kevés lett volna.

Lou Williams hozott némi lendületet. Ezúttal meglepő módon a védekezéssel voltak partiban a hazaiak, támadásban viszont annyira harmatos produkciót nyújtottak, hogy így is végig a Kings vezetett. A negyedik negyedben aztán fellépett Lou Williams, aki végül 29 pontig jutott (rajta kívül csak Randle és Young érte el a tízet...) és az utolsó percekben több clutch hármast is elsüllyesztett, de a végső támadásból nem tudott betalálni, így alulmaradt Luke Walton együttese. Ez a Lakers most teljesen más volt, mint a megszokott, nem járt igazán jól a labda, csak Williams volt igazán veszélyes, de mégis 40% felett tripláztak, ugyanakkor jól védekeztek és megnyerték a lepattanózást - győzelmet végül ez sem ért, most a Phoenix ellen javíthatnak.

A Lakers legjobb dobói: Williams 29/12, Randle 11/3, Young 10/9
A Kings legjobb dobói: Cousins 40/6, Collison 13/3, McLemore 13/9

Az aktuális tabella ide kattintva megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus