LeBron James sérülten is sikerre vitte a Clevelandet

LBJ és Love lenyomták George-ot és a Pacerst - a Heat 20-at vert a Raptorsra - ismét 120 felett az OKC - óriásit fordított a Detroit

Szoros, az utolsó pillanatban eldőlő csatában győzte le az Indianát a Cleveland az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában - LeBron James kisebb sérülésével együtt is vezére volt csapatának. A Miami húsz pontot vert a fáradt Torontóra, a Thunder újfent 120 egység fölé jutva szakította meg nyeretlenségi sorozatát, a Detroit Reggie Jackson és Andre Drummond őrült estéjével fordított Portlandben, Kobe Bryant pedig valószínűleg vereséggel búcsúzott a Madison Square Gardentől. Jöjjenek a részletek!

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 101-97

Megoldotta a végét a Cavs. A kissé visszafogottan is hatékony James, valamint a hatalmas dupla-duplát szállító Love (22 pont, 19 lepattanó) vezérletével szinte a teljes mérkőzés során a Cleveland járt előrébb – mindketten inkább a második félidőben lendültek bele igazán, ekkor 11 egységgel is megléptek a hazaiak. George révén azonban felzárkózott, sőt, négy perccel a vége előtt a vezetést is átvette a Pacers, majd bár James erre büntetőkből válaszolt, George újabb hármasával 97-95-ig közelítettek a vendégek 18 mp-cel a végső dudaszót megelőzően. Itt azonban nem tudtak faultolni, a Cavs kipasszolta őket, Love ziccert dobott, így egy érdekes jelenettel zárult a meccs – sorozatban hatodik sikerét könyvelhette el a tavalyi keleti bajnok.

Monta Ellis éledezik. A dobóhátvéd eddig elég visszafogott volt az Indiana mezében, most viszont fel tudott lépni az ismét remeklő George (32 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) mellé – beszórt 25 egységet 15 dobásból és képes volt időszakokra vinni magával csapatát. George egyébként kiscsatárként kezdett ezúttal (Hill és Mahinmi volt a két magas a kezdőben) és a meccs nagy részében LeBronnal vívott csatát – így pláne parádés ez a statisztika még úgy is, hogy James azért nem teljesen egészséges. Hiába játszott kitűnően azonban George, hiába hozott nagyon jó meccset Ellis és hiába adott a padról lendületet Myles Turner, a csapatjátékon még mindig van mit csiszolni Indianában.

A Cavaliers legjobb dobói: James 29, Love 22/6, Thompson 16
A Pacers legjobb dobói: George 32/9, Ellis 25/6, G. Hill 14

New York Knicks – Los Angeles Lakers 99-95

Egy kései futással nyert a Knicks. Végig fej-fej mellett haladtak a felek, de az utolsó percekhez a Lakers érkezett meg minimális előnnyel – ekkor azonban sikerült még sebességet váltaniuk a hazaiaknak és egy 11-0-s rohammal megnyerték a meccset. Ebben az etapban szerzett nagy kosarat Anthony, Galloway és Porzingis is – ők, valamint Lopez és Calderon is jól játszottak, de ezzel együtt is 40% alatt maradtak mezőnyből.

Kobe 18 ponttal búcsúzott a Madison Square Gardentől? A Lakers legendája 6/19-es mezőnymutatóval jutott el 18 pontig, az említett 11-0-s Knicks-futásnál többször is hibázott, ennek ellenére megtapsolta őt a közönség – karrierje során 30,7 pontot átlagolt ebben a csarnokban. Most nem ment csapatának, egyedül Hibbert játszott jól, sem Randle, sem Clarkson, sem Russell, sem Lou Williams nem dobott vállalhatóan, ezt pedig nem bírták el a végén – ugyan a New York sem volt tarthatatlan, a hajrában pontosabbak voltak a hazaiak.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 24/6, Lopez 14, Calderon 14/6, Galloway 14/9
A Lakers legjobb dobói: Bryant 18/6, Hibbert 18, Clarkson 10/6, Young 10/6

Miami Heat – Toronto Raptors 96-76

Bosh és Whiteside elég volt a Heat sikeréhez. A két magasember eddig tökéletesen megtalálja az összhangot, a center ezúttal 20 ponttal, 11 lepattanóval és 6 blokkal (24 perc alatt) dominált a palánk alatt, míg Bosh beszórt 23 pontot 4/7 triplával – a többiek főleg a védekezéssel törődtek, de most ez is elégnek bizonyult. Wade 4/13-at dobott, Dragic összesen egyetlen kosarat szerzett, hátvédposzton inkább a kispad villogott támadásban, de a második félidőben annyira megfojtották a Toronto játékát, hogy végül tükörsima győzelmet arattak.

A fordulás után elfogyott a Raptors. Valanciunas vezérletével az első félidőben még egálban voltak a vendégek, a nagyszünet után azonban teljesen szétestek – 30-16-ra bukták a harmadik negyedet, majd a negyedik játékrészben egy 18-3-as futással zárta le a meccset a Miami. Szemmel láthatóan fáradt volt a Toronto, a négymeccses túrájuk utolsó állomását Carroll ki is hagyta, de Lowry és DeRozan is borzasztóan dobott, a 3/19-es triplamutató csapatszinten sokat elárul – Lowry egyébként sorozatban harmadszor maradt 40% alatt, ami mindenképpen figyelmeztető.

A Heat legjobb dobói: Bosh 23/12, Whiteside 20, Wade 12/3
A Raptors legjobb dobói: Valanciunas 17, DeRozan 16, Lowry 15/6

Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 124-103

Ezt tudja az OKC. Óriási iramot diktáltak a hazaiak, Westbrook (21 pont, 13 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Durant (32 pont, 11 lepattanó) ismét dupla-duplázott, a Kanter-Waiters páros negyven pontot rámolt be a padról, 52-33-ra nyerték a lepattanózást és 52%-kal dobtak mezőnyből – ennek ellenére nem volt sima meccs, mégpedig a védekezésük miatt. A Phoenixben azonban most nem volt meg az a tűzerő, ami ellensúlyozta volna ezt az OKC-t, amely ráadásul 75%-kal (!) dobott a negyedik negyedben – itt már egyértelmű volt a győztes kiléte, így a Thunder megszakította hárommeccses nyeretlenségi sorozatát.

Bledsoe villogott. Eric Bledsoe már az első negyedben 15 pontot szórt, végül 28-cal, valamint 11 gólpasszal zárt – hagyta előtérbe kerülni Morrist és Warrent is. Ezt a tempót azonban nem bírta a Suns, amellett, hogy egyszerűen nem képesek „csak úgy” 120 pontokat dobálni, a 23 eladott labda sem segített ebben – a nagyobb gond, hogy Tyson Chandler jelenléte egy pillanatig sem érződött, ennyi időre sem tudták lelassítani a hazaiakat, vagy kiszorítani a festékből.

A Thunder legjobb dobói: Durant 32/6, Westbrook 21, Kanter 21
A Suns legjobb dobói: Bledsoe 28/6, Morris 19, Warren 17

Portland Trail Blazers – Detroit Pistons 103-120

Reggie Jackson ledobta az ékszíjat. Három negyed után úgy tűnt, hogy a Blazers ezt a mérkőzését is hozza, Lillard (26 pont, 11 gólpassz) vezérletével jól játszottak a hazaiak és vezettek is 13 ponttal – azonban nem számoltak Reggei Jackson megőrülésével. A Pistons irányítója egymaga 26 (!) egységet szórt be a negyedik negyedben, az ekkor már 18 pontos hátrányt gyakorlatilag egymaga tüntette el és végül kereken 40 ponttal zárt – ezzel ráadásul annyira lesokkolta a Portlandet, hogy 41-11-re nyerték meg ezt a játékrészt a vendégek.

Drummondot nem tudod megállítani. A Pistons centere majdnem 19 lepattanót átlagolt a mérkőzés előtt, erre azonban még rá tudott tenni egy lapáttal: 29 pontja (14/19 mezőnyből, 1/6 büntető) mellé 27 (!) lecsorgót kaparintott meg, egészen megdöbbentő számokat hozott – idén már másodszor. Rá és Jacksonra így végül nem tudott válaszolni a Blazers, holott 53%-kal dobott mezőnyből, megvolt a csapatjáték és bár a 23 eladott labda (főleg a Pistons kilencével szemben) nagy negatívum, három negyeden keresztül kézben tartották a meccset Lillardék.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 26/12, McCollum 18, Leonard 17/9
A Pistons legjobb dobói: Jackson 40/9, Drummond 29, Caldwell-Pope 16/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus