LeBron James vezérletével verte az OKC-t a Cleveland

Szoros hajrát és egy sérülést hozott a Cavaliers-Thunder - hosszabbításban verte a Raptorst a Charlotte - a Houston győzött Los Angelesben

Szoros hajrát hozott a Cleveland és az Oklahoma City találkozója az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, de LeBron Jamesék végül érvényesítették a hazai pálya előnyét - igaz, közben történt egy sajnálatos sérülés is. Jeremy Lin szezoncsúcsával hosszabbításban győzte le a Torontót a Charlotte, a Lakers viszont Kobe Bryant jó játéka ellenére ismét kikapott a Houstontól - íme a részletek!

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

Charlotte Hornets – Toronto Raptors 109-99 – hosszabbítás után

Linsanity Charlotte-ban. Batum hiányában Jeremy Lin került be a Hornets kezdőjébe és meg is hálálta a bizalmat – 47 percet töltött pályán, ez idő alatt 35 pontos szezoncsúcsot hintett 13/22-es mezőnymutatóval. Ő és a 27 egységig jutó Kemba Walker vezérletével a Charlotte magabiztosan vezetett a harmadik negyed végén, ez a páros pedig nagyon lejátszotta a Lowry-DeRozan duót – aztán a negyedik játékrészben feltámadt a Raptors főleg védekezésben és hosszabbításra mentett. A túlórában azonban ismét a Hornets került fölénybe, Hairstonék szétdobták a vendégeket, így nagyon értékes győzelmet arattak.

DeRozan már megnyerte. Az utolsó negyedben a 31 pontos DeMar DeRozan és az ekkor 13 egységet berámoló Kyle Lowry vezérletével felzárkózott a Toronto, DeRozan duplájával egyenlítettek a vendégek, majd a Hornets eladott labdájából az utolsó pillanatban egy félpályás triplát is elsüllyesztett a dobóhátvéd – azonban közben edzője már időt kért, így érvénytelenítették a kosarat… Az időkérés után természetesen egy reménytelen dobást hajtott végre Lowry, majd a hosszabbításban simán kikapott a gárda, holott tulajdonképpen megnyerte a találkozót. Lowry-ról érdemes megemlíteni egyébként, hogy 6/29-es (!) mezőnymutatót szenvedett össze 3/17 triplával, egészen botrányos produkciót nyújtott és óriási szerepe volt csapata vereségében.

A Hornets legjobb dobói: Lin 35/6, Walker 27, Hairston 14/12
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 31, Lowry 20/9, Ross 17/15

Cleveland Cavaliers – Oklahoma City Thunder 104-100

Megvolt az OKC esélye. Remekül kezdett a Thunder, Kevin Durant 14 pontot szerzett az első negyedben és a második játékrész elején már 12 egységgel jártak előrébb a vendégek – innen azonban egy 18-0-s (!) rohamot produkált a Cavs, amivel óriásit fordított a találkozón. A negyedik negyedet ezzel együtt négypontos vezetéssel indították Westbrookék, de Love 3+1-es játéka, majd James 2+1-e pillanatok alatt hozott ismét fordulatot, innen pedig már nem adta ki a kezéből a vezetést a hazai csapat. Az utolsó pillanatokban ennek ellenére a hátrányát ledolgozta az OKC, de előbb Durant, majd Westbrook is elrontott egy-egy egyenlítőnek szánt hármast, így a hazaiak örülhettek a végén.

Egy sérülés árnyékolta be a hajrát. Az utolsó percekben már nem csak a játékról szólt a fáma, hiszen LeBron James bő három perccel a vége előtt egy elveszett labdáért vetődött, de kizuhant a pályáról és letaglózott egy első sorban ülő hölgyet – méghozzá annyira, hogy az illetőt (aki a golfsztár Jason Day felesége) hordágyon kellett kivinni az arénából. Ezzel együtt a tartalékos (Irving, Shumpert és Mo Williams is hiányzott) Cavs lemenedzselte a hajrát, a 33 pontos (12/27 mezőnyből, 9 pattanó, 11 gólpassz, 7 eladott labda) James legyőzte Durantet, de meg kell említenünk Tristan Thompsont is (14 pont, 15 pattanó), aki a harmadik negyedben meccsben tartotta övéit, hiszen zsákolásai mellett 11 támadópattanót (!) szedett össze.

A Cavaliers legjobb dobói: James 33/6, Thompson 14, Jefferson 13/9
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 27/3, Durant 25/6, Ibaka 23/6

Los Angeles Lakers – Houston Rockets 87-104

A büntetővonalról nyert a Houston. Bár a Lakers védekezését nem nevezhettük szigorúnak, a Rockets mezőnyből mégsem tudott hatékonyan dolgozni – James Harden például csak 7/24-et szenvedett össze, amit 9/10 büntetővel igyekezett javítani. Dwight Howardot előszeretettel faultolták a hazaiak (18 egypontost dobhatott), ennek pedig összességében 42 houstoni büntető lett a vége – a hazaiak 18-at dobhattak rá és hiába csak 64%-kal értékesítették ezeket a vendégek, Bryanték még ennél is gyengébbek voltak a vonalról. Főleg ennek köszönhetően a texasiak végig vezettek, volt, hogy húsz ponttal és bár a Lakers felzárkózott a negyedik negyed elején látótávolságon belülre, nem forgott veszélyben a Rockets győzelme.

Kobe most lendült bele? A Lakers legendája finoman szólva sem kezdte jól az idényt, ám az utóbbi mérkőzéseken elkapta a fonalat – ma is 22 pontot rámolt be 9/16-os mezőnymutatóval és 8 lepattanóval. Az elmúlt három meccsen 56%-kal dob mezőnyből és 40%-kal triplázik, 23 pontot, 6 lepattanót és 5 gólpasszt átlagol, ezen az estén pedig elkönyvelhette idei első zsákolását is. Ennek ellenére szinte esélytelen volt csapata, D’Angelo Russell szörnyű napot fogott ki (1/9 mezőnyből, 2 pont), de a többiek sem tudtak masszívan pontot termelni – a dupla-duplázó Randle azért dicsérhető.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 22/6, Randle 18/3, Williams 14/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 25/6, Howard 16, Jones 16/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus