LeBron Miamiban, a Toronto elkapná a GSW-t

19:00-től Philly-Denver, 23:00-tól Raptors-Warriors, utána pedig Heat-Cavs derbi - San Antonióba látogat a Boston - javíthat a Pacers

 

 

Philadelphia 76ers – Denver Nuggets 19:00

Két borzasztóan gyenge csapatról, talán az utóbbi hetek két leggyengébb együtteséről beszélhetünk ezzel a meccsel kapcsolatban – a Philly-nél ez egyértelmű, de a Denver is sorozatban nyolc vereségnél járt, mielőtt legutóbb bravúrgyőzelmet aratott Torontóban. A kérdés az, hogy tudja-e hozni most is az ott látott formát, mert ha igen, akkor nem lesz kérdés ezen a meccsen – Okafor most tölti le eltiltása második meccsét, viszont a Mudiay-McConnell csata irányító poszton érdekesnek ígérkezik. A vendégeknél Gary Harris visszatérhet négy mérkőzés után, Kenneth Faried bokája viszont nem 100%-os, az ő játéka kérdéses.

Toronto Raptors – Golden State Warriors 23:00

A GSW harmadik mérkőzését játssza idegenbeli túráján és az egyik legnehezebb ellenféllel néz most farkasszemet – november 17-én saját pályáján is nagyon megszenvedett a Torontóval a bajnok és csak az utolsó pillanatokban tudott nyerni. A 20-0 miatt az esélyek persze egyértelműek, és a Toronto egy nagy győzelem után legutóbb otthon kikapott a Denvertől, ami eléggé beárnyékolja a teljesítményüket – ráadásul a Warriors három napja lépett parkettre utoljára, és akkor is kiülték már a negyedik negyedet a kezdők. A friss Golden State ellen persze mindenki pokoli estére számíthat, de a Torontóban megvan a sebesség és a tűzerő is ahhoz, hogy tartsák a lépést, a védekezésük is jól néz ki alapvetően – persze ez mit sem ér, ha Steph Curry elkap egy sorozatot…

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 02:00

Most már hivatalosan is gödörben van a Cleveland, LeBron Jamesék tegnap hosszabbítást buktak New Orleansban és elszenvedték zsinórban második vereségüket. Elsősorban a támadójátékukkal vannak gondok, az előző négy meccsen 40% alatt dobtak, Kevin Love is kissé elfogyott, James pedig megint eléggé egyedül maradt – persze ahogy láthattuk tegnap is, így sem reménytelen a helyzet. Ugyanakkor a Miami jelenleg Kelet legjobb védekezésével rendelkezik és hazai pályán különösen erős, ráadásul az sem elhanyagolható, hogy a Cavs tavaly sem tudott nyerni ebben a csarnokban két próbálkozásból sem – James visszatérései eddig nem sikerültek. Idén egyszer már találkoztak a felek, akkor Clevelandben nyert a Cavs, de most eléggé más a helyzet, és bár Luol Deng valószínűleg nem játszik, a Miami védekezését nem lesz egyszerű feltörniük a vendégeknek.

Chicago Bulls – Charlotte Hornets 02:00

A Bulls játék nélkül állt Kelet élére tegnap, mivel a Cleveland kikapott, így bár Butlerék támadásban a liga legaljához tartoznak, jelenleg ők veszítették a legkevesebb meccset a konferenciában. A Hornets ellen már kétszer is meccselt Hoiberg együttese, és mindkétszer az aktuális hazai gárda nyert, ami most a Chicago mellett szól – ráadásul saját közönsége előtt 7-1-re áll a gárda. A Charlotte idegenben azért bőven a verhető kategóriába tartozik, hiszen tíz győzelmükből nyolcat otthon szereztek, ráadásul Al Jefferson nélkül akadnak gondjaik centerposzton is – kérdés, hogy a Bulls kemény periméter-védekezése ellen mire mennek majd Kemba Walkerék úgy, hogy Jeremy Lin sem 100%-os.

Houston Rockets – Sacramento Kings 02:00

A Rockets tegnap nagy győzelmet aratott Dallasban és lassacskán elindul felfelé, jelenleg a nyugati nyolcadik helyen állnak Hardenék – a játékuk kezd összeállni és hazai pályán mindenképpen esélyesek. Harden 32 pontot átlagol az utóbbi hat meccsen és a Kings ellen sorozatban hatszor győzött a Houston, ráadásul a Kings idegenben eddig 2-6-ra áll, ami szintén nem az ő esélyeiket növeli. DeMarcus Cousinstól nagy este kellene ahhoz, hogy jól működjön a Sacramento gépezete, de a magasember elég kiegyensúlyozatlanul teljesít eddig idén, Cauley-Stein hiányát pedig a védekezésük alighanem megérzi majd – mindennek tetejébe a tegnap pihenő Dwight Howard ma minden bizonnyal pályára lép majd. A back-to-back nem a Rockets mellett szól, de a minőség igen és most a formájuk is kezd biztató lenni.

Minnesota Timberwolves – Portland Trail Blazers 02:00

Egy hónapja öt ponttal nyert a Portland Minnesotában, most szintén idegenben kell ezt megismételniük Lillardéknak – most nagyon hasonló szintet képvisel a két csapat, de talán a Blazers jobb formában van. A Wolvesnál Towns miatt lehet aggódni, hiszen az újonc center az első meccsétől kezdve komoly faktor volt, ám az utóbbi öt meccsén már csak 22 percet játszott átlagban és a teljesítménye nagyon visszaesett – márpedig most rá is nagy szüksége lesz csapatának. A Portland továbbra sem árul zsákbamacskát, a közel 50 pontot átlagoló Lillard-McCollum duót kell megfognia annak, aki meg akarja verni őket, ez valószínűleg Rubióra és Wigginsre hárul majd – ráadásul ők a Minny támadójátékában is főszerepet játszanak, ezeken a párharcokon eldőlhet a meccs.

Milwaukee Bucks – New York Knicks 02:30

A Knicks tegnap könnyedén verte meg a Brooklynt, míg a Milwaukee kikapott Detroitban, így ellentétes előjelekkel várhatják ezt a találkozót. Komplettebb csapatnak is tűnik jelenleg a Knicks, a Bucks ugyan védekezésben többé-kevésbé rendben van, de támadásban nagyon harmatosak, márpedig a New Yorknál egyre inkább összecsiszolódik az Anthony-Afflalo-Porzingis hármas, rájuk építve pedig jelenleg előrébb is tart az együttes. A csapatok idén már kétszer találkoztak és mindkétszer a vendégek nyertek, emellett szól az is, hogy a hazaiaknál Bayless valószínűleg nem léphet pályára bokasérülése miatt, így Carter-Williams kerül vissza a kezdőbe – persze az mindig kérdés, hogy a back-to-back melyik félnek ízlik majd jobban.

San Antonio Spurs – Boston Celtics 02:30

A Spurs védekezése nem véletlenül ligaelső, de a Boston számára akkor is nehéz volt pontot szerezni Leonardék ellen, amikor ez még nem volt így – az utóbbi három egymás elleni meccsen 90 pont alatt maradt a Celtics, az egyetlen idei összecsapáson is csak 87-et tudtak szerezni Thomasék. Ezek alapján most sem számíthatunk sokkal többre tőlük, a rohanásukat tudja tartani a szintén gyors San Antonio, ráadásul a Golden State mellett Duncanék az egyetlenek, akik még egyszer sem kaptak ki saját közönségük előtt. Ebben a csarnokban a vendégcsapatok átlagosan 84 pontot szereznek csupán, ennél viszont akkor is többet tud a Spurs, ha elöl azért ők sem remekelnek általában – meglepő lenne, ha Smart nélkül ennyire meg tudnák fogni őket Brad Stevens fiai.

Utah Jazz – Indiana Pacers 03:00

Október 31-én 21 pontos sikert aratott a Jazz Indianában, azóta azonban nagyot fordult a világ – a Pacers sorozatban nyolc mérkőzést nyert meg, és bár legutóbb elbukták a pontháborút és megszakadt a szériájuk, jelenleg Kelet egyik legjobb csapatának számítanak. Paul George-nak is offnightja volt az előző meccsen, de összességében közel 30 pontot átlagol, mellette „felépült” CJ Miles és a teljes Indiana, ez ellen pedig úgy fest, hogy Gobert nélkül kell felvennie a harcot a Jazznek. A hazaiak továbbra is a védekezésükkel nyerik a meccseiket, de az előző kettőn 100 pont felett kaptak és el is veszítették őket, márpedig az alapkőnek számító center nélkül valószínűleg most sem lesznek olyan acélosak hátul – a Magic ellen small-ballal próbálkoztak és a szintén ezt erőltető Indiana ellen is valószínűleg sokat használja majd ezt Snyder. A vendégeknél Monta Ellis játéka kérdéses.

Los Angeles Clippers – Orlando Magic 04:30

Az Orlando évek óta nem látott nagy formában van, sorozatban öt győzelemnél járnak Oladipóék, és a védekezésük képes percekre megfogni az ellenfelet – az ezer sebből vérző Clippers számára ez nem túl jó hír. Az idén jobbára csak szenvedő és izzadtságszagú meccseket játszó Rivers-legénységből ezúttal is valószínűleg hiányozni fog Chris Paul és JJ Redick is, a támadójátékuk pedig amúgy sem túl acélos, így ha a Magic hozza a megszokott teljesítményt hátul, jó esélyei lesznek ezen a meccsen. A Clippers otthon azért így is masszív, és nagyon kevés szó esik Blake Griffin parádés szezonjáról, de ha emellé nem jönnek a kinti dobások és nem lépnek fel a veteránok, könnyen kevés lehet…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus