Legyőzte a Miamit a gyors, energikus Magic

Jól játszott az újonc Isaac és Aaron Gordon - kiegészítette egymást a Whiteside-Olynyk duó - videón a meccs összefoglalója. 

 

Orlando Magic - Miami Heat 93-90 

Nagyot rohant a Magic. Az első negyedben villámgyors akciókat vezetett az Orlando, csak ebben a játékrészben tíz pontot dobott a társaság leindításból és ezt leszámítva is nagyon gyors támadójátékot mutattak be Paytonék. Ennek az lett az eredménye, hogy a 28 pontból 22-t a festékből szerzett a gárda, azonban a cseresor már közel sem tudott ilyen hatékony lenni, így egy 18-0-s (!) rohanással megfordította a találkozót a Heat. A fordulás után aztán ismét feljebb kapcsolt a Magic és energikusabb, agresszívebb játékával, illetve kiváló utolsó negyedével végül meg tudta nyerni a mérkőzést - Aaron Gordon (19 pont, 9/14 mezőnyből), Afflalo, Ross, Simmons és az újonc Isaac (24 perc, 13 pont, 4/8 mezőnyből, 5 lepattanó, 2 blokk) is dicsérhető, végül a kispadról is jöttek jó teljesítmények.

Nem nézett ki rosszul a Whiteside-Olynyk duó. Ezt a párost próbálgatta Erik Spoelstra magas posztokon és bár Olynyk egyelőre csak szenvedett a dobásával, sokoldalú (7 pattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés) teljesítménye jól kiegészítette Whiteside dupla-dupláját (17 pont, 15 pattanó) - lehet potenciál ebben a kettősben. Goran Dragic egyébként nem lépett pályára a Heatnél, így Josh Richardson és Dion Waiters felelt az irányításért, amit meg is oldottak: hatékonyan dobtak 36 pontot és elloptak hat labdát, emellett a többieket is igyekeztek helyzetbe hozni. A kezdeti hibák után azért összekapták magukat a floridaiak és játszottak egy szoros meccset, de felemás érzésekkel vonulhattak le a pályáról - alapvetőeb jobb volt most a Magic, de Dragic révén azért a fő playmakerük hiányzott.

A Magic legjobb dobói: Gordon 19/3, Isaac 13/3, Simmons 12
A Heat legjobb dobói: Richardson 19/9, Whiteside 17, Waiters 17/3

A mérkőzés hosszabb összefoglalója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus