Legyőzte, ezzel meg is előzte az OKC-t a Spurs

Szoros meccset nyert a San Antonio - Durant visszatért, majd kiállították, kikapott a GSW - nyert a Heat és a Pacers, bukott a Wizards.

Újabb hazai ki-ki meccset nyert meg a San Antonio LaMarcus Aldridge vezérletével az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában: ezúttal az OKC-t győzték le Ginobiliék, ezzel pedig meg is előzték ellenfelüket a tabellán. Kiélezett végjátékban nyert az Indiana, ismét kikapott a Washington, hozta a kötelezőt a Miami, a Warriors viszont ezúttal is bukott: hiába tért vissza Kevin Durant, még az első félidőben kiállították. 

Visszajátszás: Durant egy félidőt sem bírt, megint kiállíttatta magát

Detroit Pistons - Washington Wizards 103-92

Griffin hiánya is belefért. Bokasérülés miatt nem lépett pályára a Pistons erőcsatára, de így sem illetődött meg a társaság, a szoros első félidő után a harmadik negyedben ismét előkapta azt a védekezést, amellyel az utóbbi időben hozta a győzelmeit és behúzta ezt a mérkőzést is. A nagyszünetben még egálra álltak a felek, de a fordulás után szigorúbbá váltak a hazaiak, Andre Drummond egymaga 13 pontot szórt a harmadik játékrészben és ezt a negyedet végül 32-17-re húzta be Stan Van Gundy alakulata, itt megtörte ellenfelét és nem nézett hátra többet. Drummond egyébként is óriási dupla-duplát (24 pont, 23 lepattanó, 4 gólpassz) hozott és Griffin nélkül nagyobb szerepet kapott támadásban, ahogy a vele sok kettő-kettőt játszó, de a dobásaival még szenvedő (13 pont, 6/16 mezőnyből, 8 gólpassz) Reggie Jackson is, ám elsősorban most is a védekezést kell kiemelnünk náluk, így hozták az utóbbi hat meccsükből az ötödiket is - későn ébredtek, pedig ezzel a játékkal lenne keresnivalójuk a Bucks-Heat páros ellen.

Vereség, sérülés, lejjebb csúszik a Wizards? John Wall még nem lépett pályára, sőt, újabb sérülést könyvelhetett el a Washington, amikor a harmadik negyed elején kiment Otto Porter bokája - úgy kellett letámogatni a pályáról és elég rosszul nézett ki, de a röntgen negatív lett, úgyhogy nagy baj nincs. Bradley Beal is elhagyta egy időre a pályát, de aztán vissza tudott térni, segíteni viszont ő sem volt képes csapatán: a Spurs elleni remeklést követően most megint nagyon harmatosak voltak elöl, főleg a harmadik negyedben vesztek el, a 18,8%-os triplamutató elég beszédes. Ezzel a vereséggel viszont már csak fél meccsel vezetnek a Heat és egy egésszel a Bucks előtt, az előrébb lépést gyakorlatilag ki is zárhatják, a feladatuk az lehet, hogy Wallt formába hozzák a playoff előtt és valahogy megőrizzék ezt a hatodik helyezést. 

A Pistons legjobb dobói: Drummond 24, Tolliver 14/3, Bullock 14/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 15/3, Oubre 14, Morris 11/3, Satoransky 11/3

Miami Heat - Chicago Bulls 103-92

Ellenféltől függetlenül: védekezz! A Heat kicsit sem lazított az utóbbi időben megszokott szorításon azért, mert a Bulls alapvetően jóval gyengébb, ráadásul tartalékos csapatként érkezett, ugyanúgy kapartak mindenért James Johnsonék, ugyanazt a stílust képviselték ezúttal is. Szükségük is volt rá, mert támadásban eléggé szenvedtek, nagyon kellett nekik Josh Richardson 22 pontos estéje ahhoz, hogy nyerni tudjanak és nem is alakult simán számukra a mérkőzés, mert a korai nyolcpontos előny után nem tudták eldönteni a találkozót, hanem végig tartotta magát a Chicago. Az előny azért megmaradt és végül sikerült hozni a kötelezőt, így már ott lihegnek a Washington nyakán és a hátralévő időszakban előre is léphetnek, ha így folytatják - Tyler Johnson ugyan kisebb bokasérülést szenvedett, de nem tűnt komolynak, Hassan Whiteside pedig három hét után visszatért és rögtön "érezni lehetett" (19 perc, 8 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) a jelenlétét.

Elfogyott a Bulls. A sérült Dunn és LaVine mellett Lauri Markkanen sem lépett pályára a vendégeknél, Robin Lopezt pedig a negyedik negyedben két technikaival kiállították - ekkor már azért jelentős hátrányban voltak, de a 19 pontos különbségről még vissza tudtak jönni tíz körülre, nem estek össze. Ugyan a vezéregyéniségek nélkül is hat játékos jutott tíz pont fölé, de a 36,7%-os mezőnymutató és a 6/26 tripla azért jelzi, hogy nem nagyon volt válaszuk a Heat védekezésére, eladtak 18 labdát is, így nem tudták borítani a papírformát és sorozatban hetedszer is kikaptak. 

A Heat legjobb dobói: Richardson 22/3, Dragic 17/3, Winslow 13/3
A Bulls legjobb dobói: Nwaba 15/3, Vonleh 14/3, Lopez 13, Holiday 13/9, Portis 13

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 103-99

Egy hullámvölgy az OKC győzelmébe került. Fordulatos meccs volt, hol egyik, hol másik csapat fogott ki egy-egy jobb periódust, ennek megfelelően változott a vezető kiléte - a záró etapot végül négypontos Thunder-előnyről kezdték meg a felek, köszönhetően elsősorban annak, hogy több jó egyéni teljesítmény volt a vendégeknél. Itt azonban jött egy közel hétperces olyan időszak, amely során összesen két kosarat tudtak dobni Billy Donovan játékosai, a hajrában pedig ezen nem tudtak már fordítani: Paul George (26 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) clutch kosaraival visszajöttek egy labdányira, de Russell Westbrook két egymást követő hibája (eladott labda, gyűrűt sem érő tripla) után már nem volt érdemi esélyük a győzelemre. A regnáló MVP-nek egyébként sem igazán ment a játék (19 pont, 7/19 mezőnyből, 5 gólpassz, 7 eladott labda), Carmelo Anthonyhoz szinte el sem jutott a labda, így nagyon fontos meccset bukott a társaság - ezzel a nyugati harmadik helyről valószínűleg lemondhatnak George-ék, sőt, utolérte őket a Spurs. 

Aldridge nem hiányozhat. Húzósabb térdsérülése miatt pihennie kellett volna a San Antonio vezérének, de mivel nélküle értékelhetetlen a gárda támadójátéka, pályára lépett és nem is hagyta cserben csapatát: 25 ponttal és 11 lepattanóval kiemelkedő produkciót nyújtott. Az első három negyed során csak ő érte el a tíz pontot a hazaiaknál és amikor nem volt pályán, szinte mindig az OKC akarata érvényesült, majd a negyedik negyedben már a többiek is jókor tudtak hozzászólni és clutch játékokat bemutatva hozták a győzelmet - Aldridge itt is jelentkezett azért, az utolsó percben egy kulcsfontosságú duplával vétette észre magát. A SAS ezzel a sikerrel utolérte, sőt, hivatalosan meg is előzte a Thundert, így már ismét nyugati negyedk, vasárnap pedig a Houston ellen bizonyíthat. Érdekesség: Manu Ginobili megelőzte David Robinsont a franchise örökranglistáján a labdaszerzéseket tekintve, jelenleg 1389-cel már ő tartja a Spurs-csúcsot. 

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 25/3, Mills 14/9, D. Green 11/9
A Thunder legjobb dobói: George 26/9, Westbrook 19, Brewer 14/3

Sacramento Kings - Indiana Pacers 103-106

Menekülés a győzelembe. Nagyon izgalmasan alakult a találkozó vége, hiszen bár három perccel a vége előtt nyolc ponttal vezetett és nagyon közel állt a győzelemhez a Pacers, a Sacramento előbb hátul produkált szép dolgokat, majd elöl is extra üzemmódba kapcsolt. Buddy Hield vezetésével egyetlen pontra zárkóztak fel a hazaiak 30 másodperccel a vége előtt és bár Oladipo bevágott egy clutch triplát, Hield erre is válaszolt egy kettessel. Mindez másodpercek alatt játszódott le, jött két büntető Bojan Bogdanovictól tíz másodperccel az órán, majd négy másodperccel a vége előtt Bogdan Bogdanovics is berámolt egy hármast, így 104-103 állt az eredményjelzőn. Ennél közelebb azonban nem jutott a Kings, Oladipo ugyanis nem hibázott a vonalról, az utolsó pillanatban eleresztett Bogdanovics-tripla pedig nem esett be a gyűrűbe, így körömrágós végjátékban ugyan, de hozta a kötelezőt az Indiana - a Sacramentónál az említett Bogdanovics (21 pont, 4 gólpassz, 4/9 tripla) és Hield (20 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 4/7 tripla) mellett egyébként Cauley-Stein (19 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) is kiválóan játszott, de ez egy hajszállal kevésnek bizonyult. 

Még mindig harcban a keleti dobogóért a Pacers. Sorozatban negyedik győzelmét húzta be Nate McMillan alakulata, ezzel továbbra is tartja a Philly mérlegét és csak fél meccsre van a Clevelandtől, bármi elképzelhető még a folytatásban - a Cavsnél Love hiányzik éppen, a Sixersnél pedig Embiid dőlt ki, ezek azért az Indiana malmára hajtják a vizet. A sorsolásuk viszont nem könnyű, a hátralévő hat meccsből négyet is idegenben játszanak le, a két hazai a Golden State és a Charlotte lesz, míg utaznak a Clippers, a Nuggets, a Raptors és a Hornets otthonába, ebben pedig még egy back-to-back is helyet kap. Hátrébb már nem csúszhatnak, de harmadik, negyedik, vagy ötödik helyről kezdhetik a rájátszást?

A Kings legjobb dobói: Bogdanovics 21/12, Hield 20/12, Cauley-Stein 19
A Pacers legjobb dobói: Bogdanovic 25/6, Oladipo 24/6, Young 18/3

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 107-116

Durant visszatért, majd kiállították. Nem tartott sokáig a GSW sztárjának visszatérése, alig 17 percet töltött parketten (10 pont, 6 gólpassz), amikor olyan hevesen reklamált egy elmaradt fújás miatt, hogy dupla technikaival kiállították - alig két másodperc volt hátra a félidőből, de így a fordulás után már nélküle kellett küzdenie a címvédőnek. Addig sem játszott egyébként jól a Warriors, a rengeteg eladott labda és a harmatos védekezés könnyű kosarakat engedélyezett a Milwaukee-nak, így hiába javult fel a támadójáték, nem tudtak fölénybe kerülni - a fordulás után aztán már csak Cook tartotta magát (30 pont, 5/5 tripla), de őt leszámítva kintről-bentről veszélytelen volt az együttes a harmadik negyedben. Itt el is dőlt a találkozó, húsz pontra nőtt a távolság, így a záró etapban már csak kozmetikáztak az eredményen a hazaiak, sorozatban harmadszor is kikaptak és egyáltalán nem tudtak kitörni a negatív spirálból - Durantet egyébként már ötödször állították ki idén és 14 technikainál jár, 16-nál eltiltás következik. 

Élt az eséllyel a Bucks is. Az első félidőben higgadtan és könyörtelenül kihasználta a GSW eladott labdáit a vendégcsapat és amikor csak lehetett, átrohant ellenfelén, majd a fordulás után is megtalálta azt a játékot, amellyel a leginkább büntetni tudta a hazaiakat. Giannis Antetokounmpo végül alig rontott dobást (32 pont, 14/18 mezőnyből, 4 lepattanó, 5 gólpassz), Khris Middleton és Eric Bledsoe is elérte a húsz pontot, csapatként 55%-kal tüzeltek mezőnyből és kintről is, tíz ponttal nyertek a festékben, behúzták a lepattanózást és úgy alakultak a dolgok, ahogy ők tervezték. Éltek azzal ez eséllyel Antetokounmpóék, amit a Warriors adott nekik, így egyetlen meccsre vannak a keleti hatodik helytől és a hátralévő hét ellenfelük közül csak ketten állnak jelenleg playoff-helyen. 

A Warriors legjobb dobói: Cook 30/15, McGee 12, McCaw 12/6
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 32/6, Middleton 23/9, Bledsoe 20/3

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus